افسردگي، استرس، عصبانيت و همچنين تماشاي تلويزيون وكار كردن با رايانه اندكي پيش از خوابيدن از عوامل موثر در بروز اختلالات خواب است.
پژوهشگران انجمن روان درماني و روانپزشكي آلمان معتقدند اختلال در شرايط خوابيدن ، به ويژه آن دسته از اختلالات ناشي از افسردگي، سبب بيماري رواني ميشود.
محروميت و يا اختلال در خوابيدن مي تواند باعث بيماري چاقي مفرط شده و در شرايط حاد خود آغازي براي بيماري ديابت شود.
از جمله نخستين اقدامات شخص بيمار كه از بيخوابي و يا شرايط نامناسب خوابيدن رنج مي برد مراجعه به پزشك است كه در صورت لزوم، پزشك معالج مي تواند با تجويز دارو درمان اختلالات خواب بيمار را برطرف كند.
اين درحالي است كه در بسياري از موارد، تغيير سبك زندگي مي تواند كمك موثري به بهبود وضعيت خواب اينگونه بيماران بكند. مثال،تلاش
از جمله موارد مهمي هستند كه مي تواند در كاهش اختلالات خواب موثر باشند.
پزشكان و متخصصان انجمن روانپزشكي و روان درماني آلمان معتقدند،يكي از مهمترين سلاحها در كارزار عليه اختلالات خواب، برخورداري نظم و يكنواختي در زمان و چگونگي خوابيدن است كه به مراتب تاثير بيشتري نسبت به ساعات خوابيدن دارد.
افزون برآن، فرد بيمار مبتلا به مشكلات نارسائي هاي خوابيدن درصورتيكه درطول يكماه،هفته اي سه مرتبه دچار ناراحتي ها و مشكلات بي خوابي شود بايد به پزشك مراجعه كند.
از سوي ديگر، بيماران مبتلا به بدخوابي يا بي خوابي بايد بدانند لذت بردن از خوابيدن از زمان طولاني خواب مهمتر است.از سوي ديگر،اختلالات ناشي از خوابيدن بويژه در نيمه هاي شب مي تواند مشكلات جدي را بوجود بياورد كه بيماران آنها را جدي نمي گيرند.
عوارض و تاثيرات اختلالات خوابيدن را مي توان بوضوح در فعاليتهاي روزانه افراديكه مبتلا به اينگونه اختلالات هستند مشاهده كرد.از جمله ديگر مواردي كه مي تواند بر اختلالات خوابيدن دامن بزند وضعيت نامناسب نور و سرو صدا در شب است.
پژوهشگران روان درماني براساس يافته هاي جديد خود معتقدند برغم آنكه برخي از افراد هنگام خوابيدن به سروصداهاي اطراف خود عادت كرده اند اما همين سروصداهاي ناخواسته مي تواند رفتار و روح و روان افراد را تحت تاثير قرار دهد و سرمنشا بسياري از ديگر مشكلات رواني شود.
پژوهشگران تماشا كردن تلويزيون و يا كاركردن با رايانه را پيش از خوابيدن توصيه نمي كنند ، زيرا اشعه هاي منتشرشده از صحفه تلويزيون و رايانه توزيع هورمون “ملاتونين ” كه وظيفه تنظيم ريتم بدن را بهنگام روز و شب دارد مختل مي كند ودر نتيجه بدن خارج از وضعيت طبيعي خود مجبور است بيدار باشد.
Sorry. No data so far.