رئیس جمهوری اسلامی ایران در نشست پایانی چهارمین جشنواره فناوری اطلاعات و ارتباطات سخنانی را بیان کرد که از چند حیث، ابعاد رسانهای و تحلیلی متفاوتی را در بر داشت.
دکتر حسن روحانی در این نشست، ضمن تبریک روز ارتباطات و اطلاعات اظهار داشت: ان شاءالله جوانان عزیز با تلاشی که در زمینه این صنعت دارند، ما را به خودکفایی خواهند رساند.
وی با بیان اینکه باید در بخش سختافزار و نرمافزار به دانش داخلی خود توجه کنیم و زمینه را برای شرکتهای دانشبنیان آماده کنیم، تصریح کرد: تنها که نباید بر واردات تکیه کنیم، توانمندیهای فراوانی داریم که روز به روز باید از این توانمندیها استفاده بیشتری کنیم.
اما روحانی در ادامه، بهجای آنکه مصادیق تلاش جوانان برای خودکفایی را بیان کند، برای «عجیب» و «غریب» بودن دنیای فناوری اطلاعات و «مهم بودن آن» گفت: در هر دقیقه یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر لایک را در فیس بوک شاهدیم و علاوه بر آن نیز تنها در گوگل در هر دقیقه ۲ میلیون نفر از این سرویس استفاده میکنند و همچنین در هر دقیقه ۷۰ ساعت فیلم وارد یوتیوب شده و در همان زمان یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر این فیلم را یا میبینند یا دانلود میکنند و این به معنای یک تحول بزرگ در دنیای امروز است.
در واقع رئیس جمهوری اسلامی ایران از شاهد مثالها و تعبیرهایی درباره سرویسهای غیر وطنی گوگل، فیسبوک و یوتیوب استفاده کرد که حتی تاکنون باراک اوباما، رئیس دولت ایالات متحده هم از این تعابیر استفاده نکرده بود.
اوباما درباره فیسبوک و گوگل چه گفته است؟
نمونههای تمجید اوباما از محصولات کشورش کم نیست. رئیس جمهوری سیاهپوست آمریکا توجه ویژهای به رسانههای اجتماعی دارد و آن را در تبلیغات انتخابات امریکا به اثبات رسانده است.
اما در بهمن ۸۹، باراک اوباما درباره افتخارات کشورش گفت: سی سال پیش ما نمیدانستیم که موضوعی به نام اینترنت به انقلاب اقتصادی منجر خواهد شد. ما ملتی هستیم که خودروها را در بزرگراهها و رایانهها را در دفاتر قرار میدهیم. ملت ادیسون، برادران رایت، گوگل و فیس بوک.
از طرف دیگر، اردیبهشت ۹۰، اوباما با یک حضور تبلیغاتی و انتخاباتی در «مقر» فیسبوک، ضمن تمجید از فعالیت این شبکه اجتماعی، آن را نمونهای موفق از «بحث و تبادل نظر» دانست و میگوید: اکنون ما در حال مناظرهای بسیار جدی در مورد آینده این کشور هستیم و فیسبوک یک نمونه موفق از بحثی است که یک طرفه نیست.
حالا با این تعریف و تمجید حسن روحانی، او هم خود را در کنار همتای امریکایی خودش قرار داد. آنهم با ارائه آماری که نشان بدهد چه تراکنش بالایی در این شبکهها در حال وقوع است و دنیای ارتباطات و فناوری اطلاعات غیر قابل کنترل است.
رئیس جمهوری ایران، خودکفایی، محصولات ایرانی، گوگل!
شاید انتظار گزافی نباشد که رئیس جمهوری کشورمان، در ادامه جملات قبلش برای تشویق جوانان به خودکفایی، این عددها را کمی داخلیتر میکرد و از شبکههایی حرف میزد که حداقل چند جوان و کارمند ایرانی پشت سرش باشند. شبکههایی که گرچه ضعف دارند و شاید وزن رقبای بینالمللیاش را نداشته باشند، اما اگر در سطح کلان مورد توجه قرار بگیرند، میتوانند به رقبایشان تنه بزنند.
ذکر آمارهایی از بلاگفا، میهن بلاگ، پرشین بلاگ، کلوب، آپارات و نمونههای دیگری که مشاوران رئیس جمهوری بر آن اشراف کامل دارند، میتواند دل ِ جوانان کشور را به این قرص کند که رئیس جمهور به فکر فرهنگ و اقتصاد کشور است.
به قول دکتر حسن عباسی در تعبیر سخنان دکتر ظریف که گفته بودند “آمریکا با یک موشک می تواند تمام سیستم های امنیتی ایران را مختل کند” گفته بود مثل اینکه آقای ظریف در ایران حضور نداشته اند در طول 10 سال گذشته که به گفته آمریکایی های ما با آنها چهار جنگ نیابتی”Proxy war” داشته ایم و در همه آنها در مقابل آمریکا پیروز شده ایم از جمله:
جنگ 33 روزه
جنگ 22 روزه
جنگ 8 روزه غزه
جنگ کنونی سوریه
و
و حال این موضوع را باید به ریاست جمهور و بیشتر به مشاورین حوزه فناوری اطلاعات ایشان گوش ضد کنیم که ایران در حوزه فناوری اطلاعات یکی از قدرت های حوزه سایبری و جز 4 قدرت بزرگ سایبری است کشوری که بابهرگیریاز بستر مجازی توانست پهپاد فوق پیشرفته RQ170 را بدون کمترین صدمه ای در خاک ایران بنشاند و تاجای این کار برای آمریکا خار کننده بود که ریس جمهور آمریکا در یک نطق رسمی خواستار برگرداندن این پهپاد به کشورش شده بود.
اگر چه انتظار بیشتری نمی توان داشت که دست آورد های این حوزه در دید مشارورین ایشان نمود داشته باشد زیر آنجایی که وزیر ارتباطات دولت فرق گیگا هزتز بر ثانیه را با گیگا بایت بر ثانیه تشخیص نمیدهد:
http://www.iribnews.ir/NewsBody.aspx?ID=35601
دیگر از مشاورین چه انتظاری خواهیم داشت؟