معاون شهردار شانگهای –شهری بندری در چین- به همراه معاون وزیر خارجه تنها کسانی بودند که انتظار ورود عالیترین مقام اجرایی ایران را میکشیدند. حسن روحانی در مقابل چشم دهها دوریبن و خبرنگار با معاون شهردار یکی از شهرهای بندری چین همراه میشود و به محل اقامت خود میرود.
دکتر حسن روحانی برای شرکت در اجلاس سران «سیکا» به چین سفر کرد، اما در همان لحظه ورود به شانگهای اتفاقی غیر منتظره چشم خبرنگاران را متوجه خود کرد! هیچ یک از مقامات رسمی و بلند پایه چین به استقبال حسن روحانی نیامده بودند!
معاون شهردار شانگهای –شهری بندری در چین- به همراه معاون وزیر خارجه تنها کسانی بودند که انتظار ورود عالیترین مقام اجرایی ایران را میکشیدند. حسن روحانی در مقابل چشم دهها دوریبن و خبرنگار با معاون شهردار یکی از شهرهای بندری چین همراه میشود و به محل اقامت خود میرود.
اجلاس سیکا باحضور فقط ۲۲ کشور عضو قرار است در شهر شانگهای چین برگزار شود، کشورهایی چون ایران، پاکستان، افغانستان، مغولستان، تایلند، چین، روسیه، کره و… از اعضای این اجلاس هستند.
آیا رئیس جمهور، نخست وزیر، معاونین، وزیرخارجه و هیچ یک از مقامات رسمی و بلندپایه دیپلماتیک چینی فرصت استقبال از روحانی را نداشتند؟ حتی شخص شهردار شانگهای هم نمیتوانست به استقلال رییس جمهور ایران –عالیترین مقام اجرایی و نفرد دوم کشور- بیاید (!) که معاونش را فرستاد؟
گویا وزارت خارجه ایران در این باره سکوت کرده و آن را نوعی بیاحترامی برداشت نکرده است! با آنکه همگان میدانند طبق پروتکلهای بین المللی و کنوانسیون وین راجع به روابط دیپلماتیک، باید مقامی در سطح میهمان به استقبال او بیاید و در غیر این صورت توهین و تحقیر میهمان صورت گرفته است! آیا سطح «حسن روحانی» با «معاون شهردار یکی از شهرهای بندری چین» برابر است؟ یا آنکه مقامات وزارت خارجه در مقابل یک توهین آشکار سکوت کردهاند؟
شاید اجلاس «یورو ۲۰» که با حضور بیش از ۱۰۰ کشور بزرگ دنیا –از جمله ایران- در برزیل برگزار شد را به خاطر داشته باشید. در آن زمان یکی از مقامات ارشد ارتش برزیل در فرودگاه «ریوددوژانیرو» منتظر استقبال محمود احمدینژاد بود و با تشریفات کامل ایشان را تا محل اقامت همراهی نمود.
و همین تیم استقبال به پیشواز رییس جمهور روسیه، هند، رییس سازمان ملل و دیگران نیز رفته بود. یادتان هست که در آن زمان رسانههای اصلاح طلب، منافقین سبز و ضد انقلاب به یکباره نگران «آبروی ملی» ایران شدند و عدم حضور رییس جمهور برزیل را یک توهین به احمدینژاد و ایران تلقی کردند. اما امروز هیچ کدام از آنها نگرانشان حسن روحانی نیستند؛ رییس جمهوری که معاون شهردار شانگهای به پیشواز او آمده است.
اما چرا رسانههای انقلابی در اینباره سکوت کردهاند؟ زیرا رسانههای انقلابی اهل دروغ، تخریب و بیانصافی نیستند و خداوندی را ناظر بر خود میدانند که اعمال انسان را حتی به اندازه «مثقال» محاسبه میکند و پاداش خوبی یا جزای بدی را میدهد و او «ارحم الراحمین» است.
اما حقیقت چیست؟
باید گفت که نه در «سیکا» و نه در «یورو۲۰» به مقامات عالیه ایران هیچ توهینی صورت نگرفته است. چرا که عرف دیپلماتیک در مورد روابط دوجانبه و اجلاسهای بین المللی با یکدیگر تفاوت دارد.
اگر حسن روحانی رییس دولت یازدهم- برای بازدید و تعمیق روابط دوجانبه به چین سفر میکرد باید توسط مقامی هم پایه مانند نخست وزیر و یا رییس جمهور مورد استقبال قرار میگرفت. اما در سفرهایی که یک کشور تنها میزبان اجلاسی بین المللی است، الزامی برای این کار وجود ندارد و به طور معمول، کشور میزبان یک تیم تشریفات تشکیل داده و از همه میهمانان پذیرایی میکند.
ترکیب این تیم استقبال نیز معمولا متناسب با اهمیت آن اجلاس انتخاب میشود نه جایگاه وشان میهمان. البته برای استقبال از برخی کشورها –به هر دلیلی- ممکن است یک مقام بلند پایه نیز بخواهد همراه تیم تشریفات حاضر شوند که مانعی ندارد. اما به طور معمول اینکار صورت نمیگیرد.
Sorry. No data so far.