چهارشنبه 11 ژوئن 14 | 10:45

مردم سوئد از ما ایرانیان غمگین‌تر اند

اساسا شاخص های فرهنگی در تمام جهان یکسان نیست؛ مثلا ممکن است ترک خانواده توسط فرد در کشوری مثل دانمارک یک سطح از استقلال و رفاه فردی تلقی شود و برعکس در آمریکا نشانی از فقدان مسئولیت اخلاقی در قبال خانواده دانسته شود. در واقع این که اساسا شاخص های خوشحال بودن و غمگین بودن چیست مورد اختلاف بسیاری از پژوهشگران است.


مردم سوئد از ما ایرانیان غمگین تر اند / شاخص های نشاط عمومی از دیدگاه غرب با فرهنگ ملی ما مغایرت دارد !موسسه افکارسنجی گالوپ اخیرا در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده که مردم ایران و عراق از جمله غمگین ترین انسان های روی زمین هستند! در این خصوص با دکتردکتر پرویز قاضی زاده روان شناس گفتگو کردیم.

آقای دکتر لطفا بفرمایید گزارش اخیر گالوپ با چه هدفی صورت گرفته؟

ابتدا باید بگویم که گالوپ یک مرکز افکار سنجی معتبر است. پژوهش هایی که گالوپ در زمینه سنجش افکار مردم دیگر کشورها انجام می دهد، غالبا با درصد خطای بسیار پایین انجام می گیرد و به بیانی دیگر می تواند نمودی خوبی از وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها بدست دهد. البته این گزارش نیز با هدف هایی مشخص انجام شده و می توان به نوعی به آن اعتماد داشت.

یعنی با این گزارش، ما باید بدانیم که غمگین ترین مردم دنیا هستیم؟

نمی توان اینگونه قضاوتی کرد اما بهرحال باید شاخص های این بررسی را مورد ارزیابی قرار داد.

ببینید اساسا شاخص های فرهنگی در تمام جهان یکسان نیست؛ مثلا ممکن است ترک خانواده توسط فرد در کشوری مثل دانمارک یک سطح از استقلال و رفاه فردی تلقی شود و برعکس در آمریکا نشانی از فقدان مسئولیت اخلاقی در قبال خانواده دانسته شود. در واقع این که اساسا شاخص های خوشحال بودن و غمگین بودن چیست مورد اختلاف بسیاری از پژوهشگران است. این را می توان نقطه ضعف این گزارش به شمار آورد.

مثالی در این زمینه دارید؟

بله؛ مثلا نرخ بالای خودکشی به حسب جمعیت در سوئد و یا افزایش افراد مبتلا به بیماری های روانی و افسردگی در این کشور بر هیچ کسی پوشیده نیست اما این کشور سطح بالایی از رفاه و تامین اجتماعی را دارد. آیا می توانیم بگوییم مردم این کشور غمگین هستند؟ اگر این طور فرض شود، علی القاعده با مقایسه این نرخ ها با کشورمان می توان این نکته را بیان داشت که مردمان سوئد از ما ایرانیان به مراتب غمگین تر اند!

شاخص های نشاط عمومی در کشور ما چیست؟

شاخص های این گزارش در حوزه نشاط عمومی با شاخص های موجود در فرهنگ ملی و اسلامی ما در تضاد است. بطور مثال، معمولا نشاط معنوی پس از اندوهی معنادار در زمینه ارزش های دینی و تعلقات فرهنگی بوجود می آید. آیا می توان این نشاط معنوی را که در ایران بیش از همه جای دنیاست، بطور دقیقی سنجید؟ مورد دیگر نشاط خانواده و تشکیل نهاد خانواده است. این مساله در گزارش گالوپ مورد توجه قرار نگرفته و یقینا عنصر بسیار مهمی در زمینه ارزیابی نشاط عمومی و فردی است. شما باید حس نشاط تعلق به زن و فرزند را نیز در نظر داشته باشید.

در پایان لطفا بگویید نقش اقتصاد در نشاط عمومی چیست؟

نشاط عمومی در ارتباط تنگاتنگ با وضعیت اقتصادی افراد است و این مساله مورد تاکید گالوپ به عنوان یک شاخص اصلی است. شاید در این زمینه کشورما با وجود مشکلات اقتصادی که مورد گرفتار آن ها هستند، گزارش گالوپ قابل تامل باشد؛ بنابراین ضروری است ما در این زمینه فکری اساسی بکنیم که در زمینه نشاط اقتصادی نیز با وضعیتی بهتر از شرایط فعلی داشته باشیم.

 

  1. محمد علی
    11 ژوئن 2014

    در کشورهای غربی مردم شادترند چون لیوان های ویسکی انها را از خود بی خود میکند وبه راحتی رابطه نامشروع بر قرار میکنند و هیچکس از انها باز خواست نمیکند . شادی به معنای این نیست که زن و مرد محرم و نا محرم مثل چهار پایان در هم بیامیزند و برقصند و …….. شادی در این است که انسان امیدوار به اخرت باشد . اعمالش طوری باشد که او را از جهنم ایمن کند به خدا ایمان داشته باشد شادی در ارامش یک انسان نمود پیدا میکند

  2. حسین
    11 ژوئن 2014

    اگر ویسکی و بی بند و باری (آزادی) باعث شادی می شد پس این آمار بالای خودکشی در سوئد برای چیه؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.