مهرداد کاظمزاده عطوفی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس،با بیان اینکه استفاده از ابزارهایی که زندگی را تسهیل میکند در صورت استفاده درست منافاتی با سلامت مردم ندارند اظهار داشت: انسانها دنبال راحتی هستند و طبیعی است که ابزارهایی که زندگی را آسان میکند منافاتی با سلامت ندارد، اما برخی از این ابزارها که برای ما راحتی را فراهم میکنند در صورت استفاده نامتعادل میتوانند سلامت روان ما را به خطر اندازند.
وی افزود: ما معمولاً در استفاده از ابزارها دچار افراط میشویم. در گذشته که وسایل نقلیه محدود بود افراد برای تردد پیادهرویی میکردند، اما امروز میزان پیادهروی افراد کم شده است و این موجب به خطر افتادن سلامت جسمی میشود.
دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ادامه داد: رایانه یکی از وسایلی است که وارد زندگی ما شده است اما وقتی همه محاسبات و کارهای عملیاتی را به آن واگذار میکنیم کمتر از ذهنمان استمداد میجوییم این در حالی است که مطالعات نشان داده است. افرادی که در توانمندی مغز در محاسبه، تفکر و جابجایی اطلاعات استفاده میکنند دیرتر درگیر مشکلات مغزی مانند آلزایمر میشوند.
وی افزود: زمانی که ما درگیر رایانه میشویم میزان تحرکمان کاهش پیدا میکند و این امر ممکن است حتی منجر به چاقی شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا مردم به جای ارتباطات اجتماعی رو در رو به سمت ابزار دیجیتال و شبکههای اجتماعی میروند گفت: امروز ارتباطات آسانتر شده است در گذشته وقتی 2 نفر در شهر های مختلفی بودند برای جویا شدن احوال یکدیگر به مکاتبه و نگارش نامه میپرداختند این امر موجب تفکر و دقت در بیان احساسات میشد از طرفی برای پست کردن آن نیاز به تحرک داشتند امروز همه اینها تبدیل به پستهای الکترونیکی و پیامکهای تلفن همراه شده است.
این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: در این حالت مراوداتی که میتوانستیم با یکدیگر داشته باشیم از طریق ابزار دیجیتالی ایجاد میشود وقتی در تعاملات حضور داریم احساسات ما بهتر منتقل میشود و به دلیل ارتباطات چهره به چهره و دیدهبوسی افراد با یکدیگر احساسات تنهایی کمتر می شود زیرا ارتباطات چهره به چهره احساس تنهایی را میپوشاند.
وی ادامه داد: درگیری ما با شبکه و رسانههای الکترونیک موجب میشود زمانی را که میتوانستیم برای اعضاء خانواده بگذاریم صرف استفاده از این ابزارها کنیم. در حال حاضر افراد چقدر وقت مشترک با یکدیگر میگذرانند؟ حتی برای تماشای تلویزیون نیز کمتر دور هم جمع میشویم و هر کدام از اعضاء خانواده به کار خودشان مشغول هستند که بیشتر مربوط به بازیهای رایانهای و شبکههای اجتماعی است.
این متخصص حوزه بهداشت روان تصریح کرد: نتیجه این اتفاقات در نهایت غمگینی و افسردگی افراد است دین مبین اسلام تأکید زیادی بر صله رحم میکند متاسفانه امروز فرزندان با والدین در مهمانیها شرکت نمیکنند و ارتباطات آنها با فرزندان فامیل از طریق شبکههای اجتماعی است نتیجه این امر گسستگی نظام خانواده است و پس از مدتی افراد احساس میکنند که یکدیگر را نمیشناسند.
وی خاطر نشان کرد: هر چند ابزارهای دیجیتالی زندگی را تسهیل میکند ولی افراط در استفاده از آنها سلامت اجتماعی و روانی ما را به مخاطره میاندازد.
Sorry. No data so far.