چهارشنبه 09 جولای 14 | 12:54

تاملی در باب مجازات سران فتنه

امیر مسروی

افراد بغی کننده قصد براندازی داشته و حکومت اسلامی را در معرض آسیبی این‌چنینی قرار می‌دهند. حال بررسی صحبت‌های فتنه گران و شعارهای آنان در آن ایام می‌توان مستقیماً فهمید که چنین رفتاری، مصداق بغی را دارد و حکومت اسلامی تابه‌حال انصاف و رحمت نسبت به آنان نشان داده و چنین برخوردی با آنان ننموده است. برخوردي كه هر حكومتي در مقابل تغلب و ارائه زور براي براندازي، حق خود می‌داند.


تریبون مستضعفین- امير مسروري

بررسی فتنه 88 دارای ابعاد پیچیده نظامی و امنیتی خاص خود است. ابعادی که در آن از حضور موساد گرفته تا سازمان منافقین و… حس می‌شود. پرونده فتنه 88 را نباید پرونده کوچکی دانست و آن را با پرونده‌های ساده‌ی امنیتی مقایسه کرد. پرونده‌ای که در آن خیلی از بخش‌های فعال سرویس‌های جاسوسی بیگانگان با تمام عِده و عده‌ی خود وارد شده و آسیب‌های بسیاری را به کشور و ملت وارد نمود. آسیب‌هایی که بخشی از آن در مقاله‌ای با این موضوع پرداخته‌شده است. حال در این نوشتار بر آن هستیم تا با بررسی علل اینکه چرا دستگاه قضایی سران و عوامل اصلی فتنه را محاکمه نمی‌نماید، پاسخی مناسب بیابیم.

شناخت فتنه، بصیرت خاص خود را می‌خواهد. بصیرتی که همراه باتقوا فردی و جمعی است. این تقوا ماحصل تلاش افراد در پاسداشت آرمان‌های الهی است که برای بشر ضروری می‌باشد. در بيان بهتر بايد گفت هستند افرادي كه در مقابل اين تقوا ايستادگي می‌کنند و تمام تلاش خود را در فتنه سازي مصروف می‌سازند. میرحسین موسوي، مهدي كروبي، محمد خاتمي و نيز بخش اعظمي از جریان‌های انحطاط طلب كه نقش و بازيگري اساسي در برپايي و تداوم فتنه اسرائيلي – آمريكايي سال 1388 داشتند را می‌توان از آن جمله شمرد. افرادي كه در سال 1388 كه فتنه گران را امت خداجوي دانسته و در برابر هتاكان به مقدسات اسلام و آرمان‌های جمهوري اسلامي را حتي یک‌بار محكوم ننمودند. اين حركات و تدابير مکارانه‌ی سران فتنه نه تنها سبب نشد تا خواسته‌ی تغلب آنان شكل نگيرد بلكه طاقت برای امت اسلامی و ملت سرافراز و مدافع انقلاب نگذاشت و ملت با لبیک به‌فرمان أین عمار رهبر معظم به خیابان‌ها آمده و قائله‌ی بزرگ اصحاب فتنه را خنثي نمودند پس از این حادثه نظام مقدس اسلامی بر آن شد تا فرصتی دیگر به این سران فتنه داده تا که با آغوش اسلام برگردند هرچند آنان به کفر خود هنوز پایبند بوده و التزام به آن اصل خود می‌دانند! اما اين فتنه گران نه تنها هيچ استفاده‌ای از اين فرصت نكردند بلكه سبب گرديدند مسئولین نظام در راستاي حفظ كيان اسلامي و صيانت از آرمان‌های ده هزار شهيد اين انقلاب بخشي از قوانين اسلامي را در راستاي كاهش آسیب‌های جامعه به‌عنوان حصر جاري نمايند. حصری که در ابتدای کار به نفع فتنه گران شد و آنان را از آسیب سرویس‌های جاسوسی جهت ترور، كشته سازي و… در امان نگه داشت. لذا در ذيل بر آن هستيم تا اين رفتار فتنه‌انگیز را پس از چهار سال بررسي نماييم:

الف ) عدم تمکین به راهکار قانونی اعتراض به آرا در کشور

شفاف بودن قانون انتخابات، یکی از محسنات این قانون در نظام قانونی کشور است. وجود راهکارهای مختلف همچون حضور ناظر از سوی کاندیداها در پای صندوق‌ها، بررسی صندوق‌های مورد اعتراض و… بخشی از این‌ها است؛ اما فتنه گران و سران فتنه بدون هیچ ملاحظه‌ی قانونی با ادعای واهی اقدام به بیان مطالبی نمودند که به قول یکی از متهمین کلیدواژه‌ی آشوب و فتنه بوده است. کلیدواژه‌ای که نظام را 8 ماه به چالش‌های مختلفی کشاند و دشمنان را به دشمني امیدوار نمود. آنان حتی در طول اعتراض خود یک صندوق را به‌عنوان صندوق تقلب یا صندوقی که خطای انسانی در آن صورت پذیرفته‌شده باشد، معرفی نکردند و هیچ‌گاه از روش قانونی که با تمدید آن فرصت بیشتری داشتند، استفاده ننمودند. امری که می‌توان فهمید «ادعای فتنه گران ادعایی واهی بود و هیچ‌گاه برای آن ادله‌ای نداشته و ندارند.»

ب ) افشا شدن اسناد مختلف از پشته پرده فتنه گران

افشا شدن اسناد مختلف از پشته پرده فتنه گران، حقایقی را آشکار کرد که جای تأسف بسیار دارد. تأسفی که همراه با درس عبرت برای عاقبت خیلی از مسئولین و مردم دارد. حقایقی همچون «اعلام رسمی حمایت وزیر امور خارجه آمریکا از فتنه گران به‌ویژه حمایت‌های مالی و رسانه‌ای، حضور گسترده تیم‌های ترور، تخریب و هدایت جریان آشوب‌های خیابانی از سوی بزرگ‌ترین گروه تروریستی جهان یعنی سازمان منافقین با جنایتی بیش از 12000 نفر قربانی ترور در کشور، فعالیت مستمر سرویس‌های جاسوسی کشورهای مختلف از جمله اسرائیل، آمریکا، انگلیس و…» می‌توان بخشی از آن باشد. بخشی که شاید بتوان به عموم مردم رساند و بخشی را همیشه نظام باید به‌عنوان اسرار كشور در خود محفوظ بداند و در صورت نياز به دادگاه مشخص‌شده ارائه كند.

ج ) مخالف و معاندت فتنه گران و سران آنچه نوع حکم فقهی دارد؟

بررسی عملکرد سران فتنه یعنی ميرحسين موسوي و مهدي كروبي در سال 88 یقیناً مصداق اقدام علیه امنیت ملی و براندازی است حال جرم اين دو فرد را می‌توان در دو موضوع ذیل بررسی کرد:

  1. بغاه: فتنه گران و سران آن باید بدانند که ولایت‌فقیه، مورد پذیرش همه فقهای شیعه بوده (1)(2)(3) و مورد اتفاق همگان هست و رد کردن آن در طول رد کردن امام معصوم است. به‌طوری‌که در تعریف مصادیق بغاه بیان‌شده است:

«بغاه در اصطلاح شرع و متشرعه کسانی هستند که بر دولت اسلامی که به‌صورت صحیح به وجود آمده است قیام کنند و فرقی نمی‌کند که رهبر دولت پیامبر یا امام یا نائب خاص یا نائب عام آن‌ها یعنی فقیه جامع‌الشرایط باشد.» (4)

این تعریف زمانی جامع است که افراد بغی کننده قصد براندازی داشته و حکومت اسلامی را در معرض آسیبی این‌چنینی قرار داده باشند. حال بررسی صحبت‌های فتنه گران و شعارهای آنان در آن ایام می‌توان مستقیماً فهمید که چنین رفتاری، مصداق بغی را دارد و حکومت اسلامی تابه‌حال انصاف و رحمت نسبت به آنان نشان داده و چنین برخوردی با آنان ننموده است. برخوردي كه هر حكومتي در مقابل تغلب و ارائه زور براي براندازي، حق خود می‌داند.

  1. محارب: حرب در اینجا بایستی همراه با سلاح باشد. در فتنه 88 کشته سازی‌های متخلف و حمایت فتنه گران از این کشته سازی‌ها، نشان‌دهنده وجود محارب در بخشی از بدنه آشوب‌طلبان بوده که سران فتنه آنان را مستقیماً یا تلویحاً مورد تأکید خود قرار داده‌اند و گه گاه به‌جای محكوم كردن تیم‌های ترور سازمان‌های تروريستي همچون سازمان منافقين و يا متخلفين، نظام اسلامي را محكوم نمودند و بهانه به دشمن کینه‌توز دادند. بهانه‌هایی كه خسارت‌های مختلفي را براي ملت شهيد پرور ايجاد كرد. (5)

د ) حد و تعزیر سران فتنه چیست؟

با بررسی نکات فوق و مطالعه وقایع سال 88 می‌توان چنین برداشت کرد که سران فتنه به دنبال براندازی بوده و هستند. براندازی‌ای كه در كلام رهبر معظم انقلاب با عنوان کلیدواژه تغلب مشخص‌شده است. خسارت‌های وارده اين افراد به‌نظام به حدی است که سالیان دراز مسئولین و مردم باید تلاش نموده تا آسیب‌های آن را کاهش دهند. در همین راستا نظام قانونيِ جمهوری اسلامی ایران خود را مستحق دانسته تا علیه آنان اقامه دعوا نمايد و آنان را محكوم به جرم محارب و يا بغي نمايد كه اين مجازات یقیناً خواسته‌ی عمومي ملت شهيد پرور و رشيد و هميشه در صحنه‌ی جمهوري اسلامي ايران نيز هست.

اما با بررسی نکات فوق می‌توان فهمید، نظام مقدس اسلامی با تمام لطف و رحمت خود نسبت به این سران برخورد نموده و از رحمت نشان دادن نسبت به آنان بر آن است نا ریزش‌های کشور را کاهش داده و جذب حداکثری داشته باشد. نباید این شبهه القاء گردد که این‌چنین افرادی بی‌گناه بوده و هستند. افرادی که کمترین مجازات آنان اعدام یا تبعید است؛ اما تنها درسی که آنان به تاریخ دادند درس خسران است. درسی که مصداق «خسره الدنیا و الآخره» است.

 

1)    حسینی العاملی، مفتاح الکرامه، ج ۱۰: ۲۱

2)    مجلّه (حوزه)، ص ۵۷- ۵۶، مقاله: جایگاه و قلمرو حکم و فتوا.

3)    کاوشی در فقه و علوم وابسته آن، کتاب اوّل، مقاله: حکم حاکم و احکام اوّلیه و مقاله: ولایت فقیه در انظار فقیهان.

4)    سید محمد حسینی شیرازی، الفقه، ج 48:131

5)    https://www.balatarin.com/permlink/2009/8/16/1707556

 

  1. موسوی
    10 جولای 2014

    وجودشو دارید دست به میرحسین بزنین نتیجشم ببینید.
    دفعه قبلی که با خواهش و تمنا مردم رو کشوندید تا رای بدن

    • علی
      13 ژوئن 2015

      سلام برادر
      یکی از دلایل حکیمانه حصر سران فتنه، اینه که برخی از حامیان فریب خورده ایشون باور کنن که این دو خائن بودند.
      اگه واقعا اهل حقبقت هستید به خودتان سختی تحقیق در این باره رو بدید.
      یا علی

  2. abas
    12 جولای 2014

    خوبه

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.