مهدی كريمي مدير گروه فرهنگ و تاريخ و هنر شبكه دو در گفتگو با تریبون مستضعفین گفت:
روسری های رنگی ما كه نشانشگر مبارزه برای بندگی خداست به همت گروه فرهنگ و تاريخ وهنر شبكه دو در هفته حجاب و عفاف پخش مي شود.
به گزارش تریبون مستضعفین مستند «روسری های رنگی ما» به کارگردانی سلما اوجی ، بتول فیضا آکسوی، اسماعیل دستگرد و سجاد کریمان مجد است. این مستند به نویسندگی روح الله حسینی در مؤسسه روایت فتح تولید شده و به بررسی وضعیت حجاب در ترکیه و محدودیت های ایجاد شده برای زنان مسلمان در این کشور می پردازد.
مروه صفا کاواکچی ، نخستین نماینده محجبه زن در پارلمان ترکیه ، نورای جانان ، دانشجوی سابق مهندسی پزشکی دانشگاه استانبول و فاطمه زهرا یوجال ، دانشجوی سابق دندانپزشکی به محدودیت ها و مشکلات حفظ حجاب در ترکیه می پردازند.
فیلم با نمایش تظاهرات دانشجویان و صحنه هایی از درگیری پلیس ضد شورش با دانشجویان محجبه آغاز می شود و در ادامه به طور موازی ، مشکلات این سه زن را از زبان خودشان و تصاویر خبری و مستند، بازگو می نماید. نخستین شخصیت فیلم ، مروه صفا کاواکچی ، از محرومیتش از تحصیل به واسطه محجبه بودنش ، مهاجرتش به آمریکا برای ادامه تحصیل و بازگشت اش به ترکیه می گوید. تصاویری از رفتار فاشیستی نمایندگان حزب چپ دموکرات در هنگام ورود وی به پارلمان ترکیه با حجاب اسلامی و نیز تصاویری از محاصره او و دخترانش در مسیر بازگشت به خانه از سوی همکلاسی های فرزندانش و شعار دادن بر ضد آنها که به تحریک خبرنگاران لائیک صورت گرفته است گفته های وی را تأیید می کنند. شخصیت دوم فیلم ، نورای جانان ، ازاعطای امتیازات شغلی و آموزشی به دانشجویان برای تشویق آنها به کنار گذاشتن حجاب و ممانعت دانشگاه از ورود دانشجویان محجبه به جلسات امتحان می گوید. وی به ماجرای ورود پلیس ضد شورش به کلاس درس برای اخراج وی از جلسه امتحان ، محکومیتش در دادگاه و اخراجش از دانشگاه اشاره می کند. مشکلات نورای به همینجا ختم نمی شود. وی در دوران بارداری به صورت اتفاقی در جریان یک تظاهرات بازداشت می شود. پلیس ترکیه هیچ توجهی به شرایط خاص او نمی کند و نورای، فرزند به دنیا نیامده خود را از دست می دهد. وی سرانجام به ناچار برای حفظ حجاب و برخورداری از امکان تحصیل به کشور کانادا مهاجرت می کند. سومین شخصیت فیلم، فاطمه زهرا یوجال است که دانشجوی دنداپزشکی بوده و در آخرین سال تحصیل خود، به دلیل محجبه بودن از دانشگاه اخراج می شود. وی از کشور خود مهاجرت می کند و در ایران ادامه تحصیل می دهد؛ اما همچنان به دلیل محجبه بودن از شرکت در آزمون تأیید صلاحیت علمی جهت کار در کشور ترکیه محروم است و در نتیجه ، علیرغم میلش امکان بازگشت به سرزمین مادری خویش را ندارد.
ویژگی مثبت این مستند ، انتخاب هوشمندانه شخصیت هاست. یک سیاستمدار و دو دانشجوی اخراجی که تصاویر خبری و مستند زیادی از آنها در دسترس است، این امکان را برای گروه کارگردانی فراهم نموده تا همزمان با روایت ماجرا از زبان شخصیت ها ، لحظه لحظه این روایت را با همراهی فیلم های خبری و مستندهای واقعی ، در برابر دیدگان مخاطبان زنده سازد و به مباحث مطرح شده از سوی شخصیت ها سندیت بخشد.
Sorry. No data so far.