امیر مسروری – سخنرانی چند روز اخبر بشار حافظ اسد رئیس دولت منتخب مردم جمهوری عربی سوریه در مراسم تحلیف ریاست جمهوری بازخورد های مختلفی در کشورهای منطقه به ویژه غرب آسیا داشت . سخنانی که تحت الشعاع حوادث اخیر در جهان اسلام قرار گرفته است . بررسی این سخنرانی و تأثیر مقاومت سه ساله ی جریان مقاومت در منطقه، می تواند ابعد مختلفی را به همگان نشان دهد . در این نوشتار بر آن هستیم تا به نکاتی مشخص از برجستگی جریان مقاومت در منطقه بپردازیم .
الف ) مقاومت زاده ی انقلاب اسلامی
پس از انقلاب اسلامی ایران و قبل از استقرار جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی، حضور گروه های مقاومت در ایران مشهود گردید . حضور افرادی همچون یاسر عرفات گویای این مدعا است . بررسی شکل گیری جریان مقاومت در لبنان ( حزب الله ) و انتفاضه ی فلسطین ( حماس و جهاد اسلامی ) می تواند رازگشای بسیاری از مسائل باشد . انتفاضه ای که به اذعان تمامی جریان های سیاسی فعال برداشتی از حرکت انقلابی جمهوری اسلامی ایران بود و خونی تازه را در رگ های انقلابی های مسلمان منطقه دمید . خونی که پس از پیمان های ننگین کمپ دیوید در قبل از انتفاضه و اسلو پس از انتفاضه ی اول توسط رژیم صهونیستی و سران دیکتاتور و مرتجع منطقه ای کشیده شده بود . اما حضور و فعالیت ها انقلابیون ایران و صدور این پیام توسط سربازان سازندگی و فرهنگی در لبنان، سوریه و فلسطین توانست حرکتی را شکل دهد که بعدها با بیداری اسلامی همراه گردید . بیداری ای که توانست با سرنگونی پند دیکتاتور در منطقه همراه گردد . هرچند این بیداری با طرح مهار عبری – عربی تحت الشعاع بعضی از حواشی قرار گرفت اما نتوانست آن را نابود و یا گوشه نشین نماید . در همین راستا رهبر معم انقلاب در سخنرانی به این نکته اشاره می فرماید و بیان می دارد :
«بیدارى اسلامى ممکن است براى مدتى، در بخشى از دنیاى اسلام سرکوب بشود اما بلاشک ریشهکن نخواهد شد؛ گسترش خواهد یافت؛ و این فهم، این ادراک، این دریافت در کشورها و در نسل جوان مسلمان در این منطقه، چیزى نیست که به این آسانىها بتوانند آن را از بین ببرند »(۱)
این سخنان نکاتی را در بردارد که با اشاره به بخشی از آن می توان گفت، کید و مکر دشمنان خدا و اسلام به خود آنان بر خواهد گشت، دشمنان برای دشمنی نام و اندیشه اسلام و انقلاب اسلامی را به زبان می آوردند و این خود سبب تبلیغ گردید. نهادینه شدن بیداری و روحیه انقلابی در ملت ها و هویت سازی از آن، عزت پذیری نسل جوان و… . نکاتی که با پذیرفتن آن می توان یقین کرد با همت و تلاش و جهاد در این راه می توان خانه عنکبوت را به خطر انداخت و نابود کرد . نابودی که در مقاومت های ۳۳ روزه، ۲۲ روزه، ۸ روزه به طور آشکار مشاهده گردید .
ب ) شعارزدگی، درد مرتجعین عرب
تحرکات مقاومت و برخورد های آنان با جریان های سکولار، ترسو و مرتج منطقه سبب گردید پایگاه های مردمی این جریانات در کشورهای منطقه از بین رود. تحرکاتی که با نابودی دو دشمن استراتژیک توسط یک دشمن خارجی رو به رشد نمود و دو جریان عراق و سوریه را به آغوش مقاومت بازگرداند . این تحرکات با شکل گیری و بازسازی دوباره جریان مقاومت پس از حوادث سوریه، محبوبیت دیگری پیدا نمود . محبوبیتی که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر سوریه مشاهده گردید و پیامی را به مترجعین منطقه فرستاد که سخت پشیمان کننده بود . هرچند ادعای برخی از این مرتجعین در اوایل قتل و عام گروه های تروریستی در سوریه، اقامه صلاه در مسجد امویه بود ولی در کوتاه زمانی سکوت آنان را به دنبال داشت . سکوتی که مستقیماً در حوادث غزه، سران منطقه را فرا گرفته است . سکوتی که گاهی همراه با هماهنگی لجستیکی و دیپلماسی علیه مردم مقاوم فلسطین نیز همنوا می گردد . در همین می توان اشاره ای به سفر بعضی از وزرای کابینه ی قطر به سرزمین های اشغالی، بسته شدن گذرگاه رفح، عدم مقابله و تحرک رسمی علیه رژیم غاصب، کرد .
ج) پیروزی و حمایت جریان مقاومت
مقاومت و ایستادگی همیشه کارگشای حقیقیِ آزادگی بود . آزادگی که وعده الهی است و یاری نمودن این وعده، نصرت و پیروزی را به همراه می آورد . دفاع تمام عیار دستگاه دولتی و حکومتی انقلاب اسلامی از این مقاومت، مرحم زخمی بوده است بر ناملایمتی های بسیاری از کشورهای منطقه، ناملایمتی هایی که حتی در بخشی از پیام توئیتریه یکی از نمایندگان مجلس عوام انگلیس نیز مشاهده گردید و تنها کشور حامی مردم فلسطین را جمهوری اسلامی ایران دانست . نظامی که با پایه گذاری روز قدس و فعالیت چشمگیر در منطقه، همیشه حمایت خود را از حرکت های ضد استعماری، ضد امپریالیستی و چپاول گری اعلام داشته و برای آن خون های بسیاری را نثار نهال مقاومت نموده است . به طوری که رهبر معظم انقلاب می فرماید :
« اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی، برادران مظلوم افغانی و بوسنیائی و لبنانی و عراقی و فلسطینی خود را همچون سایر حکومتهای بظاهر مسلمان، تنها میگذاشت، و اگر همچون بیشتر رژیمهای عربی که به فلسطین خیانت کردند، ما هم ساکت میماندیم و از پشت خنجر میزدیم، هرگز ما را پشتیبان تروریزم و مداخلهگری معرفی نمیکردند. ما به آزادی قدس شریف و تمامی سرزمین فلسطین میاندیشیم؛ این است آن جرم بزرگ ملت ایران و جمهوری اسلامی. … برای انقلاب اسلامی، کمک به مجاهدان اهل سنت سازمانهای حماس و جهاد و مجاهدان شیعی حزباللّه و امل، به یک اندازه واجب شرعی است و احساس تکلیف میکند. ملت و حکومت ایران با صدای بلند و قاطع اعلام میکند که به قیام ملتها (و نه به ترور)، به وحدت اسلامی (نه غلبه و تضاد مذاهب)، به برادری مسلمین (نه به برتری قومی و نژادی)، به جهاد اسلامی (نه خشونت علیه بیگناهان)، انشاءاللّه معتقد و ملتزم است. » (۲)
۱) پایگاه اطلاع رسانی رهبری معظم انقلاب، ۱۴/۰۳/۱۳۹۳
۲) پایگاه اطلاع رسانی رهبری معظم انقلاب، ۱۴/۱۱/۱۳۹۰
Sorry. No data so far.