چهارشنبه 27 اکتبر 10 | 11:33

پیگیری وزارت خارجه درخصوص باغ قلهک

متکی در پاسخ به پرسش ديگري در زمينه آخرين پيگيري‌هاي وزارت امور خارجه در مورد باغ قلهك گفت: در مورد بخشي از مستقلاتي كه در اختيار سفارت بريتانيا در تهران است، اعلام كرده‌ايم توسط افرادي حقيقي شكايتي به مرجع قضايي انجام شده است؛ اين شكايت بايد مراحل نهايي خود را طي كند پس از اعلام نظر مراجع قضايي، وزارت امور خارجه اين موضوع را در دستور پيگيري قرار مي‌دهد. براي ما هنوز حكمي در اين زمينه صادر و اعلام نشده است.


منوچهر متكي عصر سه‌شنبه در يك نشست خبري در حاشيه بازديد از نمايشگاه مطبوعات به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

روابط چين و ژاپن با ايران به‌خصوص در حوزه‌هاي نفت و گاز
متکی درباره روابط چين و ژاپن با ايران به‌خصوص در حوزه‌هاي نفت و گاز اظهار كرد: در حوزه‌هاي نفت و گاز جمهوري اسلامي ايران زمينه‌هاي فعاليت زيادي دارد و شركت‌هاي مختلف داخلي و خارجي براي اجراي پروژه‌هاي مختلف در اين زمينه از دير زمان تاكنون فعال هستند.

او ادامه داد: توانمندي‌هاي شركت‌هاي ايراني براي اجراي پروژه‌هاي مربوط به حوزه‌هاي نفت و گاز در سطح بالا و استانداردهاي لازم قرار دارد و اگر در زمينه‌اي شركت‌هاي داخلي توانمندي انجام پروژه را داشته باشند و ما خودكفا باشيم نيازي به خارجي‌ها براي اجراي آن پروژه‌ها نخواهيم داشت. با اين حال چين و ژاپن از شركاي مهم ما هستند و ما با آن‌ها روابط گسترده‌ تاريخي و ديرينه داريم و در زمينه‌هايي كه لازم باشد با آن‌ها همكاري خواهيم كرد.

گاهي آب و هواي آمريكا در افراد تغييراتي ايجاد مي‌كند
متكي درباره اظهارات وزير خارجه پاكستان كه اخيرا در رسانه‌هاي غربي منتشر شده است، گفت: رسانه‌ها مطالبي را به نقل از وزير خارجه پاكستان نوشتند و از دوستان پاكستاني خود خواستيم كه متن دقيق اين اظهارات را براي ما بفرستند. اگر اين اظهارات هماني باشد كه در رسانه‌ها منتشر شده است بايد گفت كه گاهي آب و هواي آمريكا روي افرادي كه به اين كشور مي‌روند تغييراتي ايجاد مي‌كند. البته بايد صبر كرد تا متن دقيق اين اظهارات به دست ما برسد و بعد از آن اظهارنظر كنيم. درباره سخنان فيدل كاسترو هم برخي رسانه‌هاي صهيونيستي مطالبي نوشته بودند كه وقتي وزير خارجه كوبا را ديدم متن كامل اين اظهارات را به من داد كه با آن چه در رسانه‌ها منتشر شده بود فرق داشت.

وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران افغانستان در مورد اشتراكات ميان مردم ايران و افغانستان خاطرنشان كرد: ما و افغانستان دو كشوري هستيم كه براي هميشه در كنار هم زندگي كرده و مي‌كنيم. ما بيش‌ترين اشتراكات و پيوندهاي فرهنگي و آداب و سنن را داشته و در يك حوزه تمدني قرار داريم؛ در عين حال دو ملت و كشوري هستيم كه داراي منافع و نگراني‌هاي مشتركيم.

وي ادامه داد: ايران در 32 سال گذشته كه كشور همسايه و برادر افغانستان در فراز و نشيب تحولات داخلي و خارجي قرار داشته، همواره در كنار مردم افغانستان و اراده آن‌ها براي تعيين سرنوشت‌شان بوده است.

وزير امور خارجه كشورمان خاطرنشان كرد: صريح‌ترين و روشن‌ترين و صميمانه‌ترين مواضع در مورد استقلال افغانستان، آباداني و پيشرفت اين كشور و تصميم‌سازي در تعيين سرنوشت توسط ملت افغانستان از سوي ايران بيان شده است، اين مواضع، مواضع قطعي و هميشگي ما است.

او ضمن تاكيد بر ضرورت به دست گرفتن امور در افغانستان از سوي دولت و مردم اين كشور افزود: اميدواريم ملت افغانستان به اهداف مورد نظر خود كه همانا خروج نيروهاي خارجي و به دست گرفتن سرنوشت افغانستان توسط ملت خود است، دست يابد. مطمئنا دولت، ملت و رسانه‌هاي دو كشور و سازمان‌هاي مردم‌نهاد كه به منافع اصيل و واقعي ملت‌هاي‌شان مي‌انديشيند، در اين مسير از خواست و اراده دو ملت حمايت مي‌كنند.

انتشار اسناد در ويكي ليكس كاملا مشكوك به نظر مي‌رسد
در ادامه متكي در پاسخ به پرسش ديگري در مورد انتشار گزارش ويكي‌ ليكس و برخي اتهامات عليه ايران و تلاش براي تخريب سفير ايران در افغانستان، گفت: حركت مشابهي چندي پيش در مورد افغانستان رخ داد و برخي اسناد در مورد ايران در آستانه انتخابات افغانستان منتشر شد. اين موضوع هنوز به طور كامل مشخص نيست، اقدام اخيري كه از سوي موسساتي انجام شد و اسنادي كه مشخص نيست چگونه است و بخشي كه به ويژه در مورد اقدامات آمريكا در عراق است بسيار كم‌رنگ مطرح شده و اثري از اقدامات غيرانساني كه در عراق انجام شده در آن مشاهده نمي‌شود، درست در آستانه تشكيل دولت عراق منتشر شده و اين موضوع كاملا مشكوك به نظر مي‌رسد.

رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت: اميدواريم محققان، مورخان، پژوهشگران و سياستمداران زبده در اين عرصه چرايي و چگونگي اين اقدام و پشت پرده‌هاي آن را براي افكار عمومي منطقه و جهانيان روشن كنند. جهانيان اقدام انجام شده را اقدامي مشكوك و با برنامه‌ريزي‌هاي خاصي تفسير مي‌كنند.

اگر تغييري در رويكرد انگليس ببينيم پاسخ متقابل مي‌دهيم
در ادامه يكي ديگر از خبرنگاران از روابط ميان ايران و انگليس پرسيد كه وزير امور خارجه كشورمان در اين رابطه اظهار كرد: روابط ايران و انگليس فراز و نشيب‌هاي فراواني داشته است و در اين كارنامه اين روابط انتقادات و اشكالات زيادي به عملكرد دولت‌هاي انگليس در 30 سال گذشته وجود داشته است. پس از دولت قبلي كه در انتخابات گذشته شكست خورده يعني دولت حزب كارگري و روي كار آمدن محافظه‌كاران در اين كشور، اعلام كردند در نظر دارند تغييري در سياست‌هاي خود ايجاد كنند.

او ادامه داد: وزير خارجه انگليس در نيويورك در ملاقاتي كه با من داشت اعلام كرد كه در تلاش هستند تحركات و تغييراتي در روابط و سياست‌هاي‌شان نسبت به ايران ايجاد كنند، قاعدتا اگر جلوه‌هاي عملي چنين تغيير رويكردي را ببينيم در چارچوب روابط‌مان با اروپا پاسخ متقابل خودشان را دريافت خواهند كرد.

تامين نكردن سوخت هواپيماهاي ايراني هيچ ارتباطي با تحريم‌ها ندارد
وي در پاسخ به پرسش ديگري در مورد تامين سوخت براي هواپيماهاي كشورمان و ايجاد مشكلاتي براي هواپيماها در برخي فرودگاه‌هاي كشورهاي اروپايي گفت: تامين سوخت براي هواپيماهاي مسافربري در برخي از فرودگاه‌هاي اروپا و مسائل ايجاد شده در اين رابطه هيچ ارتباطي با بحث تحريم‌ها ندارد. اقدامي ايذايي و تضييع حقوق مسافراني است كه با هواپيما سفر مي‌كنند.

رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت: ما هشدارهاي لازم را داديم در صورتي كه روند جاري در برخي از پايتخت‌هاي اروپايي اصلاح نشود با عمل متقابل از سوي ايران مواجه خواهند شد.

خبرنگار ديگري از روابط ميان ايران و اردن پرسيد كه‌ وزير امور خارجه كشورمان پاسخ داد: روابط ايران و پادشاهي اردن روابط خوبي است. ما موضوع خاصي در روابط‌مان به عنوان نكته منفي نداريم. از فرصت‌هايي كه براي ديدار و گفت‌وگو پيش مي‌آيد در سفرهاي متقابل وزيران خارجه و ساير وزيران استفاده مي‌كنيم. اخيرا رييس‌جمهور كشورمان پيش از سفر به لبنان با ملك عبدالله ـ پادشاه اردن ـ گفت‌وگوي تلفني داشته است و از وي براي سفر به تهران دعوت كرده كه اين دعوت پذيرفته شده است. ما روابط بسيار خوبي با پادشاهي اردن داريم و دو كشور مهم در منطقه مهم يعني خاورميانه قرار دارند.

سفر احمدي‌نژاد به لبنان سفري موثر، به‌موقع و سازنده بود
يكي ديگر از خبرنگاران در مورد سفر رييس‌جمهور به لبنان و تاثيرات آن در روابط دو كشور پرسيد كه متكي پاسخ داد: تفاسير مختلف در عرصه‌هاي بين‌المللي و از سوي چهره‌هاي سياسي و شخصيت‌هاي مختلف لبناني و ايراني بيان شد. سفر وي به لبنان پس از پنج سال سفري موثر، به‌موقع، سازنده و در جهت تحكيم ثبات و آرامش و هم‌گرايي و وحدت ملي در لبنان بود. تبليغات گسترده‌اي را دشمنان ملت لبنان و منطقه از مدت‌ها پيش در دستور كار خود قرار داده بودند؛ اما اين سفر همان‌گونه كه از زبان رييس‌جمهور و نخست‌وزير لبنان و رهبران همه‌ي احزاب سياسي اين كشور بدون استثنا اعلام شد سفري تاثيرگذار و مثبت و در جهت نزديكي هر چه بيش‌تر جريان‌هاي مختلف سياسي در لبنان و تحكيم ثبات و آرامش و امنيت ملي در لبنان بود.

او خاطرنشان كرد: در حوزه روابط دو جانبه با امضاي 17 سند، ايران و لبنان دور جديدي از روابط پرنشاط اقتصادي را آغاز كردند و حضور شركت‌هاي قوي و موفق ايراني در عرصه لبنان و زمينه‌هاي تجارت ميان دو كشور و حوزه‌هاي ديگري در بخش اقتصادي گوياي اين است كه ما چشم‌انداز روشني از آينده همكاري‌هاي اقتصادي دو جانبه را خواهيم داشت.

وزير خارجه كشورمان گفت: هم‌طراز كردن همكاري‌هاي اقتصادي در سطح روابط سياسي خوب دو كشور يكي از اهداف اصلي اين سفر بود. حمايت همه جانبه ايران از مقاومت يكپارچه ملت لبنان در مقابله با هرگونه تهديد و تجاوز خارجي آرمان بلند ديگر اين سفر براي ملت لبنان بود.

يكي ديگر از خبرنگاران در مورد موضوع مقاومت در فلسطين پرسيد كه متكي با بيان اين كه مقاومت ملت‌هاي منطقه در برابر دشمنان به ويژه دشمن و تهديد ديرينه منطقه يعني رژيم صهيونيستي سنگين‌تر و قوي‌تر از گذشته شده است، گفت: مقاومت لبنان درس به ياد ماندني در جنگ 33 روزه به تجاوز وحشيانه رژيم صهيونيستي داد؛ اما اين حركت روح مقاومت را ميان همه ملت‌هاي مسلمان منطقه در برابر هرگونه تجاوز ديگري و هر جزيي از پيكره جهان اسلام و به ويژه در منطقه خاورميانه روشن و آشكارا پاسخ داد و نشان داد كه مقاومت، مقاومتي جانانه و پاسخ‌ها، پاسخ‌هايي دندان‌شكن خواهد بود.

نزديكي ملت‌هاي منطقه به هم با هر تهديدي بيش‌تر و بيش‌تر مي‌شود
وي گفت: نزديكي ملت‌هاي منطقه با هرگونه تهديد به هم بيش‌تر و بيش‌تر مي‌شود همان‌طور كه افزايش تماس‌ها اعم از ديپلماسي تلفني تا رفت و آمدهايي كه در دستور كار قرار دارد مي‌تواند تقويت هم‌گرايي را در منطقه نشان دهد.

ايران در بالاترين سطح در اجلاس باكو شركت مي‌كند
خبرنگار ديگري به موضوع برگزاري نشست سران خزر در باكو اشاره كرد و پرسيد آيا مواضع كشورهاي ساحلي در مورد رژيم حقوقي درياي خزر به يكديگر نزديك شده است؟ كه متكي پاسخ داد: پس از نشست دوم سران كشورهاي درياي خزر در تهران كه سند اصلي و پايه‌اي اين همكاري‌ها به امضاي ايران رسيد، اجلاس سران در باكو 27 آبان برگزار خواهد شد. اين اجلاس از اهميت ويژه‌اي در تقويت همكاري‌هاي كشورهاي ساحلي درياي خزر برخوردار است و ايران در بالاترين سطح در اين اجلاس شركت مي‌كند. نشست نمايندگان ويژه درياي خزر در باكو برگزار شد، ‌دو نشست ديگر قبل از اجلاس سران در باكو و تهران برگزار خواهد شد. روز پيش از اجلاس سران، نشست وزيران خارجه برگزار خواهد شد و مجموعه مباحثي كه در نشست‌هاي مقدماتي مطرح مي‌شود در نشست سران به تاييد و نظر نهايي سران خواهد رسيد.

او خاطرنشان كرد: روند يك ساله گذشته در گفت‌وگوهاي پنج كشور روند تقويت هم‌گرايي بوده و ما اميدواريم مناسبات ميان پنج كشور به ويژه در محور مشتركي كه با هم در زمينه درياي خزر دارند و آن همكاري در ابعاد مختلف امور اين درياست، قوي‌تر و منسجم‌تر و مواضعي‌ يكسان‌تر را در نشست باكو دست يابند.

ايران آمادگي‌اش را براي كمك به حل مساله قره‌باغ اعلام كرد
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به پرسش ديگري در مورد روابط ايران و ارمنستان،‌ اين روابط را در سطح بسيار بالايي ارزيابي كرد.

وي به سفر نخست‌وزير ارمنستان به تهران اشاره كرد و گفت: امروز چند سند در حضور معاون اول رييس‌جمهور و نخست‌وزير ارمنستان توسط وزيران مختلف دو طرف به امضا رسيد كه نشانگر اراده دو كشور براي ارتقاي همكاري‌هاي ميان دو كشور است.

رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان افزود: در گفت‌وگوهايي كه با يكديگر داشته‌ايم،‌ ايران آمادگي خود را براي كمك به حل مساله قره‌باغ ميان آذربايجان و ارمنستان به طرف ارمنستاني اعلام كرد.

هنوز حكمي درباره باغ قلهك صادر و اعلام نشده است
او هم‌چنين در پاسخ به پرسش ديگري در زمينه آخرين پيگيري‌هاي وزارت امور خارجه در مورد باغ قلهك گفت: در مورد بخشي از مستقلاتي كه در اختيار سفارت بريتانيا در تهران است، اعلام كرده‌ايم توسط افرادي حقيقي شكايتي به مرجع قضايي انجام شده است؛ اين شكايت بايد مراحل نهايي خود را طي كند پس از اعلام نظر مراجع قضايي، وزارت امور خارجه اين موضوع را در دستور پيگيري قرار مي‌دهد. براي ما هنوز حكمي در اين زمينه صادر و اعلام نشده است.

ديگر امكان مديريت پنهان و تصميم‌گيري‌هاي پشت پرده در مناسبات جهاني وجود ندارد
خبرنگار ديگري در زمينه حقوق بشر در آمريكا پرسيد كه متكي پاسخ داد: تحولات عظيم و گسترده‌اي امروز در مناسبات جهاني و افكار عمومي جهان در حال پديدار شدن است. امروز همه قواعد، مقررات و نظام‌هاي نظم كهن در حال فروپاشي است. امروز همه مفاهيم در حال بازتعريف است. همه مفاهيم با مصاديق واقعي خود مورد ارزيابي و سنجش قرار مي‌گيرد. امروز به بركت وجود رسانه‌ها و گسترش سريع تكنولوژي و ارتباطات ديگر امكان مديريت پنهان و تصميم‌گيري‌هاي پشت پرده در مناسبات جهاني وجود ندارد. امروز كساني نمي‌توانند تعاريف خود را در موضوعاتي چون دموكراسي، حقوق بشر و نظم نوين به جهانيان تحميل كنند. امروز ملت‌ها در سايه ارتقاي آگاهي‌ها از يك سو و دريافت اطلاعات توسط رسانه‌ها از سوي ديگر خودشان به تحليل مي‌رسيدند و نظريه‌پردازي مي‌كنند. دوران تصميم‌سازي براي ديگران بدون نقش دادن به آن‌ها سپري شده است.

او با اشاره به اظهارت رييس‌جمهور كشورمان در مجمع عمومي سازمان ملل افزود: احمدي‌نژاد ضمن نقد چنين روندي در مناسبات جهاني، دهه پيش‌روي را به عنوان دهه مشاركت در مديريت جهاني توسط همه كشورها و ملت‌ها بيان كرد. ما معتقديم كساني كه از 1948 پس از اعلاميه جهاني حقوق بشر در رقابت‌هاي سياسي‌شان با قطب‌هاي مخالف به عنوان ابزار از حقوق بشر استفاده مي‌كردند امروز به بن‌بست رسيده‌اند. امروز كارنامه سياه عملكردهاي‌شان از زندان‌هاي ابوغريب در خاورميانه، كشتار بيش از يك ميليون نفر از مردم عراق و‌ افغانستان و مجروح‌هاي فراوان در اين منطقه، سكوت مرگ‌بار در برابر جنايات رژيم صهيونيستي در ترورهاي آشكار و روشن مانند ترور المحبوح در امارات كه نشانگر اقدامات مبتني بر جاسوسي و تروريستي رژيم صهيونيستي در اين منطقه است و ديگر جنايات آن‌ها از جمله حمله به كشتي آزادي، چهره واقعي آن را نشان مي‌دهد.

وزير خارجه ادامه داد: آن‌ها ديگر نمي‌توانند دم از حقوق بشر بزنند. معتقدم نظم كهن در حال فروپاشي است و نظامي نوين اين بار بر اساس خواست ملت‌ها مبتني بر عدالتخواهي و مهرورزي و حقوق واقعي انسانها و ملت‌ها در حال شكل‌گيري است.

متكي در پايان گفت: معتقديم شعارهاي انقلاب اسلامي، شعارهاي برآمده از خواست همه ملت‌ها است به همين دليل مسوولان ايران به ميانه مردم هر كشوري كه مي‌روند نوعي احساس خويشاوندي و نگاه مشترك در ميان مردم و ملت ايران به وجود مي‌آيد.

اين نشست مطبوعاتي با استقبال گسترده خبرنگاران خارجي روبه‌رو بود.

برچسب‌ها: ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.