سیامک بصیری مسئول فنی میراث فرهنگی شیراز در خصوص دلایل تخریب خانه تاریخی سعدی در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: تخریب این خانه تاریخی به چند دلیل صورت گرفته که یکی اعتبارات لازم در زمینهی مرمت و احیای بافت تاریخی به خصوص مرمت این خانهی تاریخی و دلیل دوم نیز همکاری نداشتن مالک شخصی خانه سعدی با میراث فرهنگی شیراز است.
وی ادامه داد: مالک شخصی خواهان مرمت و احیای این خانهی تاریخی است و دلیل مخالفت و همکاری نکردن او با میراث فرهنگی به خاطر طراحی و روش مرمت بناست.
بصیری مسئول فنی میراث شیراز افزود: قدمت این خانهی تاریخی با توجه به بررسیها و کاوشهای انجام شده به دوره قاجار برمیگردد و طبق بررسیهای انجام شده نقشه و پلان این خانهی تاریخی با بناهای قرن هفتم و هشتم هجری شمسی شباهتی ندارد و دلیل نامگذاری این خانه با نام سعدی به خاطر احترام و ارزشی است که بزرگان و اهالی محله به سعدی شاعر نامی ایران زمین داشتهاند و البته اختلاف نظر بر روی این خانه قبل از انقلاب نیز وجود داشته است.
وی اظهار داشت: پس از برگزاری سمینارهای فرهنگی در سالهای قبل از انقلاب برای پایان دادن به اختلاف نظرها در مورد این خانهی تاریخی نام آن را سعدی گذاشتند.
بصیری بیان کرد: قدمت بنا به دورهی قاجار برمیگردد و البته در سالهای 1229 و 1269 ه.ش زلزلهای در شیراز رخ داد که بخش اعظمی از بافتهای تاریخی شیراز تخریب شد و با کاوشها و بررسی و مطالعات انجام شده در این زمینه ارتباطی بین این خانه با بافت تاریخی دوران زندگی سعدی بین قرن هفتم و هشتم وجود ندارد.
وی عنوان کرد: مالک شخصی این خانه تاریخی فردی کاملاً فرهنگی است که نسبت به داشتههای فرهنگی و تاریخی شیراز و حتی کل کشور تعصب و عِرق خاصی دارد اما با روش طراحی و مرمت اداره میراث فرهنگی شیراز مخالف است.
بصیری تصریح کرد: این بنای تاریخی در ضلع جنوبی مسجد شهدا که در حال حاضر مصلی شهر است قرار دارد.
کارشناس فنی میراث خاطرنشان کرد: به هر بنای تاریخی و فرهنگی باید احترام گذاشت و میراث فرهنگی شیراز قبل از تخریب این خانه طی دو مرحله کار مرمت و احیای آن را شروع کرده بود و در حال حاضر مرمت پشت بام و قسمتهایی از بنا ناتمام مانده است که نبودن اعتبارات لازم و همکاری نداشتن مالک باعث تخریب این خانه تاریخی شده است.
بصیری بیان کرد با توجه به صحبتهای انجام شده با مالک شخصی به شما قول خواهم داد مسئولان میراث شیراز نخواهند گذاشت بنای تاریخی خانه سعدی از این بیشتر تخریب شود.
در پایان این نکته گفتنی است، که وقتی یک بنا به میراث فرهنگی کل کشور تعلق دارد از مسئولان انتظار میرود که نسبت به خرید آن اقدام کنند تا شاهد چنین اوضاعی نباشیم.
Sorry. No data so far.