سه‌شنبه 12 آگوست 14 | 03:00

توقف عرضه محصولات لبنی غير مجاز

عرضه محصولات لبنی غیر مجاز بر اساس اطلاعیه مشترک سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران متوقف شد.


لبنیاتدرمان و آموزش پزشکی؛ با توجه به اهمیت موضوع کیفیت و ایمنی فرآورده های غذایی به ویژه لبنیات و نگرانی های مردم و پی گیری رسانه های جمعی در روزهای اخیر درباره مصرف روغن پالم در فرآورده های شیر و لبنیات، نتایج اقدامات دستگاه های مسئول طی اطلاعیه ای برای آگاهی عمومی اعلام شد.
در این اطلاعیه با بیان این که، در روزهای اخیر بازرسان و ماموران وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی ،سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو از صدها واحد تولیدی شیر و لبنیات و همچنین از سطح بازار بازرسی و نمونه برداری های گسترده بعمل آورده اند، تاکید شده است: نتایج بررسی ها در این خصوص نشان دهنده بروز تخلف در تعدادی از واحدهای تولیدی فرآورده های لبنی پرچرب بوده است که با مدیریت و نظارت سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو، تولید و عرضه آنها به بازار ممنوع شده است. کما این که در ایام قبل نیز هر دو سازمان با تخلفات انجام شده برخورد قانونی به عمل آورده اند و در کلیه مواردی که بروز تخلف در آزمایش های تکمیلی احراز شود، متخلفان به دستگاه های قضایی معرفی شده و پروانه های کاربرد علامت استاندارد و پروانه های بهداشتی تولید و ساخت فرآورده های مذکور باطل می شود.
بر اساس این اطلاعیه، با توجه به ضرورت ترویج و تلاش برای افزایش سرانه مصرف فرآورده های لبنی در کشور، در این اطلاعیه خاطر نشان شده است که نظارت های وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف با شدت و جدیت ادامه خواهد داشت و از این تاریخ ، مصرف فرآورده هایی که با مجوز رسمی به بازار عرضه می شوند، بلامانع و بدیهی است توصیه از جنبه تغذیه ای به مردم کماکان کاهش مصرف فرآورده های لبنی پرچرب است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: با توجه به این که در سالهای گذشته برای فرآوده های لبنی و فرآورده بستنی،استاندارد ملی ایران تدوین شده است که اجازه مصرف چربی گیاهی را می دهد، مقرر شد به منظور جلوگیری از هرگونه امکان سوء استفاده، استانداردهای مربوط بازنگری شود به نحوی که درخصوص حذف چربی گیاهی یا بهبود ترکیبات اسید چرب گیاهی اقدام شود.
در این خصوص سازمان غذا و دارو درخصوص بازنگری پروانه ساخت فرآورده های مذکور اقدام کرده است و نتایج فعالیت هر دوسازمان در این خصوص با هدف کاهش مصرف روغن پالم در محصولات غذایی حداکثر تا پایان شهریور1393 به اطلاع عموم می رسد.
در پایان این اطلاعیه تصریح شده است: براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، موضوع کاهش واردات روغن پالم به کشور و ارتقاء کیفیت روغن های وارداتی به کشور با جدیت پی گیری می شود.
امسال نیز سقف واردات روغن پالم حداکثر 30درصد کل واردات روغن در نظر گرفته شده است که با اجرای آن، سرانه مصرف روغن پالم کشور از10کیلوگرم به7 کیلوگرم که معادل سرانه جهانی است، کاهش خواهد یافت و به جای آن روغن های گیاهی مناسب وارد کشور خواهد شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.