سه‌شنبه 12 آگوست 14 | 22:57

انتشار «پناهگاه‌طوفان» یادنامه‌آیت‌‏الله خوشوقت

کتاب «پناهگاه طوفان؛ روایتی از زندگی، خاطرات، اندیشه و خاطرات عالم ربانی آیت‌الله خوشوقت» از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.


jeld (2)به گزارش تریبون مستضعفین نخستین یادنامه جامع درباره شخصیت آیت‌الله خوشوقت با عنوان «پناهگاه طوفان» منتشر شد.

 

کتاب «پناهگاه طوفان؛ روایتی از زندگی، خاطرات، اندیشه و خاطرات عالم ربانی آیت‌الله خوشوقت» از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.

این یادنامه نخستین یادنامه جامع درباره شخصیت این عالم ربانی، فقیه اخلاقی، همراه و یاور امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب است که در پنج بخش تدوین شده است. بخش اول به زندگینامه علمی و سیاسی ایشان اختصاص یافته است و در ادامه بخشی از رهنمودهای اخلاقی و سیاسی ایشان ذکر می‏شود. در بخش دوم آیت‌الله خوشوقت از نگاه آقای محمدحسین خوشوقت، یکی از فرزندان آیت‌الله خوشوقت به تصویر کشیده شده و در بخش سوم نظرات علما، شاگردان و صاحب‏نظران حوزه درباره سلوک و اندیشه و خاطرات آیت‌الله بیان شده  است. در این بخش گفتارها و نوشتارهایی از حضرات آیات و حجج اسلام ممدوحی، کاظم صدیقی، قرهی، صفایی بوشهری، صادقی رشاد، احسان شیرخدا و دکتر رودگر می‏آید.

همچنین زندگی، خاطرات، سلوک و رفتار سیاسی آیت‌الله خوشوقت در قالب خاطرات و نظرات شخصیت‌های مختلف در این باره آمده است از جمله نظرات حضرات آیات مصباح یزدی، امامی کاشانی، رضا استادی، بخشی کرمانشاهی، جاودان، فیاضی، کعبی، و اساتید و شخصیت‏هایی چون دکتر آقاتهرانی، دکتر خسروپناه، مرتضی جوادی آملی، محمدرضا زائری، پناهیان، یحیی عابدی، محمدرضا سرشار، رحیم مخدومی، سعید حدادیان، اکبر اجلی، سید محمود علوی، باقری لنکرانی، محمدباقر قالیباف و….بخش پنجم هم گزیده پیام‌های تسلیت شخصیت و نهادهای انقلابی و مذهبی به مناسبت ارتحال آیت‌الله خوشوقت است، در پایان کتاب هم عکس‌هایی از این استاد برجسته اخلاق نقش بسته است.

چاپ اول این یادنامه در 216 صفحه، دو رنگ، قطع پالتویی، تیراژ 2000 نسخه و قیمت 5700 تومان به جامعه فرهنگی و دینی کشور تقدیم شده است، دفتر نشر معارف که در این مجموعه یادنامه که به دنبال شناساندن علمای بلاد و کمتر شناخته شده به نسل جوان و دانشجو است، در دفتر اول «گوهر گمشده» را درباره آیت‏الله العظمی میرزا هاشم آملی منتشر کرده و به زودی دفتر سوم و چهارم این یادنامه درباره مرحوم آیت‌الله صالحی مازندرانی و مرحوم آیت‌الله سید مهدی روحانی منتشر می‌کند.

براي تهيه این کتاب می‏توان از طریق سايت پاتوق کتاب: ketabroom.ir یا طریق فروشگاههاي پاتوق کتاب تهران (تلفن 88911212)، دفتر مرکزي نشر معارف قم (02537740004) پاتوق کتاب قم (تلفن 37735451)، پاتوق کتاب شيراز (تلفن 07112344615)، پاتوق کتاب مشهد (تلفن 05112220119)، پاتوق کتاب کرمانشاه(تلفن 08317238411)، پاتوق کتاب ساری (01513253020)، پاتوق کتاب کرمان (تلفن 03412231466)، پاتوق کتاب تبریز (تلفن 04115576000)، پاتوق کتاب قزوین (02833362806)، پاتوق کتاب ارومیه (04432354522)، پاتوق کتاب کرج(02634435290)، پاتوق کتاب اراک (08633675592)، پاتوق کتاب شهرکرد (03812243222) و پاتوق کتاب رشت (تلفن 01313220697) و ديگر مراکز توزيع محصولات فرهنگي اقدام کرد.

زندگینامه آیت الله خوشوقت(ره)

حضرت آيت الله عزيز خوشوقت در سال 1305 هجري شمسي متولد و پس از تحصيلات روز به فراگيري علوم حوزوي پرداختند. شور و شوق آموختن معارف ديني و استفاده از عنايات خاصه كريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه(س) ايشان را پس از پنج سال تحصيل در تهران به آشيان اهل بيت عصمت و طهارت فراخواند. از بركات سفره كريمه بي بي دو عالم هفت سال تلمذ و شاگردي حضرت امام(قدس سره) در مباحث خارج فقه و اصول و استفاده از درس خارج فقه مرجع عاليقدر آيت الله العظمي بروجردي و همنشيني با شهيد محراب آيت الله صدوقي بود.

ايشان حكمت و فلسفه را نيز در محضر مفسر كبير قرآن، عالم رباني علامه طباطبايي آموخت. انفاس ملكوتي علامه طباطبايي ايشان را با دقايق و رموز اخلاق و درجات عرفان آشنا ساخته و همين امر، ايشان را مورد توجه و محبت ويژه علامه قرار داد.

ايشان پس از فراگيري علوم معقول و منقول و آشنايي با لطايف حكمت و اخلاق و عرفان و پس از نايل شدن به مقام معنوي اجتهاد به تهران بازگشت. اقامت در تهران، برپايي نماز جماعت در مسجد امام حسن مجتبي(ع)، تربيت طلاب و فضلاي حوزه حوزه علميه، درس اخلاق و توجه به خواسته ها و حاجات مردم، انس با جوانان، بسيجيان و رزمندگان، خانواده هاي شهدا در طول بيش از چهل سال از ايشان چهره اي دوست داشتني و مردمي ساخت.

اصرار فراوان شهيد بزرگوار آيت الله قدوسي جهت بازگرداندن ايشان به قم و برپايي كرسي درس اخلاق و تربيت طلاب فاضل حاكي از مراتب معنوي ايشان بود.

پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي طي حكمي از طرف حضرت امام خميني(قدس سره) به عنوان نماينده ويژه ايشان در ستاد انقلاب فرهنگي منصوب شدند و از آن پس نيز بيشتر در زمينه هاي فرهنگي و ارشاد و هدايت جوانان و تربيت فضلاي حوزه علميه و دانشجويان مستعد ايفاي وظيفه نمودند و مسجد ايشان كانون آمد و شد جانهاي ارادتمند و جوانان انقلابي شد.

تأكيد نسبت به آراء و انديشه هاي امام راحل(ره)، حمايت و پشتيباني از مواضع و ديدگاههاي مقام معظم رهبري، از وي چهره اي محكم و انقلابي ساخته است. بصيرت ايشان نسبت به جريانات سياسي و ترفندهاي دشمنان موجب گرديد تا مورد مشورت بسياري از شخصيت هاي سياسي و نخبگان حوزه و دانشگاه گردد. دوري از ظواهر مادي و دنيايي و تأكيد بر ساده زيستي و مردمداري و ارتباطات بي تكلّف مردم با ايشان از جمله ويژگي‏هايي است كه موجب توجه قلوب ارادتمندان و جوانان به اين شخصيت اخلاقي است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.