سرانجام جلسه استیضاح یکی از پرحاشیهترین وزرای دولت یازدهم امروز برگزار شد و با وجود پادرمیانی علی لاریجانی در دقایق آخر، باز هم مجلس حاضر به اعتماد مجدد به دکتر فرجی دانا نشد تا وزیر علوم دولت یازدهم با 145 رای موافق، 110 رای مخالف و 15 رای ممتنع اولین مسافری باشد که از قطار دولت یازدهم پیاده میشود.
در حالیکه از ابتدا اصلاح طلبان و حامیان دولت انتظار داشتند رییس جمهور در این جلسه حضور پیدا کرده و از وزیر علوم دولت خود دفاع کند، عدم حضور آقای روحانی و همراهی جهانگیری با فرجی دانا در مجلس این گمانه را تقویت کرد که این ساعات، آخرین ساعات حضور وزیر علوم در مسند وزارت است. و البته این در حالی بود که از شب گذشته برخی اخبار مبنی بر وجود قول قرارهایی درباره برکناری برخی معاونین حاشیهساز وزارت علوم از سوی فرجی دانا و وساطت لاریجانی برای چشمپوشی از رای عدم اعتماد به وی بصورت غیررسمی در میان نمایندگان مجلس پیچیده بود.
با این حال عدم حضور روحانی برای دفاع و حمایت از وزیر خود از یکسو و ارائه نزدیک به دو ساعت گزارش مستند از عملکرد غیرقابل دفاع فرجی دانا و تیمی که وزارتخانه او را در سایه اداره میکردند از سوی دیگر سبب شد تا جو مجلس به سمت عدم اعتماد مجدد به وی پیش برود.
کاهش رشد علمی کشور، ورود مجرمان امنیتی و قضایی به دانشگاهها، انتصابات مسئلهدار در وزارت علوم و دانشگاههای کشور، استفاده سیاسی از موضوع بورسیهها و تلاش برای سیاهنمایی علیه نظام در این زمینه از مهمترین موارد مورد اشاره استیضاح کنندگان بود که با ارائه مستندات، فیلم و صوت برای نمایندگان مجلس به نمایش گذاشته شد.
البته فرجی دانا هم دست خالی به مجلس نیامده بود و تلاش کرد با ارائه اسناد مختلف، اسلایدهای مقایسهای و برخی نقل قولها و آمار و ارقام، از عملکرد خود دفاع کند و این در حالی بود که پیش از این مجلس شورای اسلامی به سیاسیکاری درباره استیضاح وزیر علوم متهم شده بود.
نکتهای که نادران با دلخوری آنرا اینگونه بیان کرد: «صادق مشاور آقای رئیسجمهور اعلام کرد دو نفری که مورد اعتراض نمایندگان بودند گفته شده است که نامهای بنویسند و خداحافظی کنند تا دهنکجی به مجلس نباشد اما به یکباره از دیشب به ما فشار آوردند که آن دو نفر میروند شما هم از استیضاح انصراف دهید! حالا آیا این ما هستیم که سیاسی کاری میکنیم!؟
بله! مسئله قابل حل است، اما آن مسئله عزل افراد نیست بلکه سیاستهایی است که در وزارت علوم جاری است. »
با این حال فرجیدانا در آخرین مرحله از سخنانش، آخرین تیر ترکش را رها کرد تا تایید تلویحی باشد از قول و قرارهایی که گفته میشد برای صرف نظر مجلسیها از استیضاح به مجموعه ریاست مجلس داده است و تلاشی دیگر باشد برای باقی ماندن بر مسند وزارت.
او در آخرین نطق دفاعیه خود خطاب به لاریجانی اینگونه گفت که: «پایبندی مدیرانم به ولایت فقیه و علاقمند به سرافرازی اسلام و اثبات کارآمدی نظام را گواهی میدهم. من آنها را با اصرار وادار به پذیرش کارهای ستادی دشوار کردم. امروز نیز این عزیزان که پس از طی فرآیند استعلامشان مشخص شده مشکل فتنهای در کار نیست، اگر بدانند بودن آنها بهانه ای برای انشقاق بین مجلس و دولت می شود با طیب خاطر و در جهت ایجاد تفاهم با مجلس حاضر به هرگونه گذشت و همکاری خواهند بود. من اختیارم در اینجا برای تصمیم گیری درباره این دو سه مورد را به آقای لاریجانی که خود دانشگاهی هستند، میدهم. ایشان حَکَم باشند و صحبت ایشان فصل الخطاب در این زمینه.»
و البته لاریجانی هم از این پیشنهاد چشمپوشی نکرد و تلاش کرد به نوعی حکمیت را در آخرین دقایق منتهی به رایگیری به اجرا بگذارد. او در حالی که مجلس آماده میشد تا رای خود را اعلام کند در جمع نمایندگان خطاب به فرجی دانا گفت: « شما مطالبی را به من فرستادید و گفتید فلانی نظر بدهد، من این مطالب را خواندم. وزارت اطلاعات غیر از یک نفر باقی افراد را تأئید کرده است لکن چون من را حکم قرار دادید به نکتهای که شما گفتید اشاره میکنم که در آن جلسهای که موارد را جمعبندی کردیم به همه موارد پایبند باشید منجمله اگر چند نفر از برادران جابجا شوند در وزارت علوم ثلمهای به عالم وارد نمیشود و فضا آرامتر میشود. اگر نظر بنده من را بخواهید نظرم این است که واقعا جابجایی این چند نفر مشکل حل میشود و فضا آرام میشود.
لاریجانی در هنگامی که اعضای هیئت دولت از صحن علنی خارج میشدند گفت: «آقای جهانگیری به بنده پیغام داده است که به نظر شما احترام می گذاریم و به آن عمل می کنیم»
اما به قول یکی از نمایندگان حاضر در محل شمارش آراء، گارانتی و تضمین لاریجانی هم افاقه نکرد و با وجود حضور 270 نفری نمایندگان در مجلس، 145 رای به استیضاح وزیر داده شد تا به این ترتیب فرجی دانا از وزارت علوم برکنار شود و این رای پایانی باشد بر یکسال با خاطرههای ناگوار برای دانشگاههای کشور.
در این میان صرف نظر از نتیجه این استیضاح، به نظر میرسد عدم حمایت روحانی از وزیر علوم خود، زنگ خطر را برای دیگر وزرا نیز به صدا در خواهد آورد که ظاهرا در شرایط مشابه چندان هم نمیتوانند روی حمایت رئیس دولت حساب کنند.
مخالفان استیضاح چه گفتند؟
جواد هروی و غلامعلی جعفرزاده نمایندگان مخالف استیضاح وزیر علوم بودند که امروز با قرار گرفتن پشت تریبون مجلس، دلایل و استنادات خود را برای این مساله مطرح کردند، در ادامه نیز وزیر علوم با دفاع از خود، تلاش کرد تا نظر مثبت نمایندگان نسبت به خود را جلب کند.
در ادامه متن کامل سخنان هر 3 نفر را می خوانید:
هروی: استیضاح به نفع افراطیون است!
جواد هروی نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در دفاع از رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و در مخالفت با استیضاح وی اظهار داشت: بنده در جایگاهی قرار دارم و به مستنداتی دست یافتم که در روز رای اعتماد به عنوان مخالف نگران بودم. دلواپس از اینکه کشتی توسعه علمی کشور به گل ننشیند و ناخدایان وامانده از کار خویش به هر خش و خاشاکی تمسک نورزند.
علیرضا زاکانی، موسی غضنفرآبادی، سید حسین نقوی حسینی، قاسم جعفری، محمد حسن آصفری، علی اصغر زارعی، بیژن نوباوه و الیاس نادران از نمایندگانی بودند که در موافقت با استیضاح وزیر علوم در مجلس پشت تریبون حاضر شده به ارائه ادله و استنادات خود جهت عدم کفایت فرجی دانا پرداختند.
در ادامه متن کامل سخنان این 8 نفر را می خوانید:
استادی که باعث خودکشی 3 دختر دانشجو بود، به دانشگاه بازگشته است/ خود روحانی هم به شیوه انتخاب روسای دانشگاه ها توسط فرجی دانا اعتراض کرده است
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه علنی امروز پارلمان در موافقت با استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: یکی از سنتهای الهی، امتحان و آزمون برای رشد انسان و افتراق بین راستگویان از دیگران است و اینکه خداوند بزرگ فرمود همه مورد ابتلا و آزمون قرار خواهند گرفت و به قول و ادعا بسنده نمیشود.
به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: امروز این مطلب شامل حال ما در مجلس و دوستان در دولت و همه مخاطبین و ناظرین این جلسه است، ما متأسفیم که در آستانه هفته دولت راهی جز استیضاح وزیر علوم نداشتیم تا با بیان ایرادات اساسی و بسیار مهم بخش حیاتی دولت جلوی آسیبپذیری انقلاب اسلامی و ایران عزیز، دانشگاهها و مردم خوبمان را بگیریم. امروز فوریت اساسی در کشور، عرصه اقتصادی است و اولویت آن حوزه فرهنگی است و آموزش عالی کشور بهعنوان پیشران بخش فرهنگ کشور تحولآفرین در حوزه اقتصاد و شکلدهنده اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد مقاومتی مصون از تهدید بیگانگان و بدخواهان مردم شریف ایران اسلامی است.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: امروز برای رهایی از مشکلات اقتصادی باید کمر همت بست و از جمله موانع بالفعل و بالقوه راه عبور پیروزمندانه از جنگ اقتصادی با دشمن را فراهم کرد و از آسیبها و رخنههای موجود و آینده فراروی انقلاب اسلامی کاست و از این منظر آموزش عالی کشور دارای ویژگی دوچندان و حساسیت بالاست.
زاکانی خطاب به نمایندگان و اعضای دولت اظهار داشت: امروز روز امتحان ما است برای اینکه معلوم شود تربیت ما اسلامی، انقلابی و سیاسی درست است یا تربیت جناحی، فرقهای، باندی و گروهی داریم و رعایت حق و حال مردم را میکنیم و یا توجه به منافع جناح و حزب خود داریم. استیضاحکنندگان عمدتاً حامیان جدی آقای فرجی دانا، برای دریافت رأی اعتماد در مجلس در سال گذشته بودند و امروز برای اصلاح جهتگیری نادرست وزارت علوم راهی جز استیضاح نیافتند.سؤالهای اساسی این است: چرا استیضاح، آیا راه دیگری برای اصلاح نبود؟ بهراستی استیضاح کنندگان چه رفتاری با وزیر علوم داشتند و چه پاسخی دریافت کردند؟
وی در تشریح چرایی انتخاب استیضاح گفت: علت اساسی قانون شکنی، التهابآفرینی، فعال کردن همه گسلهای قومی، مذهبی، فرهنگی، سیاسی و گروهگرایی و باندبازی در دانشگاهها، بهجای توجه به تولید علم و انسان سازی در دانشگاهها و اهتمام به ایجاد آرامش برای هرچه فعال کردن محیطهای علمی است، برای نمونه به برخی از سرفصلها اشاره میکنم و دوستان دیگر بهتفصیل در مورد این موضوعات خواهند پرداخت.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: نکته اول بهکارگیری برخی مسئولان وزارتخانه و دانشگاهها بدون رعایت ماده 7 آییننامه اجرایی قانون حراستها مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام برای استعلام و دریافت نظر وزارت اطلاعات از طریق حراست وزارتخانه و دانشگاهها برای منصوب کردن در جایگاههای مدیریتی بود. ممکن است آقای وزیر با دریافت اخیر استعلام، خود را تابع قانون اعلام کند لذا باید سؤال کرد: چرا بعد از یک سال استعلام دریافت کردید و بدتر از آن اینکه چرا پس از پیگیری نمایندگان و طرح استیضاح به این وظیفه قانونی خود عمل کردید؟
زاکانی اضافه کرد: نکته دوم بازگشت عناصر بیصلاحیت به دانشگاهها است، وزیر اطلاعات در دوره جناب روحانی و در همین دولت طی نامه رسمی به سران قوا به جذب برخی افراد دارای سوابق معلوم ارتباط با گروههای معاند و آشوبگر و … توسط وزارت علوم و دانشگاههای آزاد اسلامی اعتراض کرد (این نماینده تهران سند نامه وزیر اطلاعات سران قوا را به نمایندگان نشان داد)
وی افزود: البته در جلسهای که در حضور ریاست مجلس در 16 تیرماه تشکیل شد، وزیر علوم با فرافکنی گفت، دانشگاه آزاد اساساً پاسخگو به وزارتخانه نیست و حسابش جداست و رویه و مرام خود را ادامه میدهد. ما بهعنوان نمایندگان مجلس با اسامی و افراد اعلامی وزارت اطلاعات کاری نداشتیم، بلکه اعتراض ما این بود که چرا وزارت علوم و دانشگاه آزاد بیتوجه به ارسال نامه از سوی وزارت اطلاعات اقدام به جذب عناصر بیصلاحیت در دورههای تحصیلات تکمیلی کردند و اصرار ما تأکید بر قانون بود که این افراد حق ورود به دانشگاهها را برابر مصوبات گذشته تا وقتی که وزارت اطلاعات دوباره اعلام کند و در تجدیدنظر خویش صلاحیت این افراد را تأیید کند، نداشتند و ندارند. منطق ما حکومتداری درست و باقاعده است، نه سلیقهای و بیضابطه اداره کردن کشور، در این خصوص وزیر علوم به نامه 126 نفره اعلامی از سوی وزیر اطلاعات عمل نکرد و اخیراً به نامهای که مجدداً برای 28 نفر امسال زده شد عمل کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: مسائل دیگر ما اعتراض به این بود که در انتخاب رؤسای دانشگاهها و هیئتهای جذب اساتید در دانشگاهها نیز همین رفتار سلیقهای و بیقانونی علیرغم اعتراض مکرر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و حتی رئیسجمهور تکرار شد. طبق آییننامه انتخاب رؤسای دانشگاهها این انتخاب با معرفی وزیر علوم و انتخاب شورای عالی انقلاب فرهنگی است. وزیر محترم بهبهانه نظرخواهی از اساتید و دانشگاهیان اقدام به اعزام هیئتهای سهنفره به دانشگاهها گرفت که در بسیاری از دانشگاهها این هیئتها منشأ التهابآفرینی و درگیری شدند و با انتخاب بعضاً گزینشی افراد بهبهانه نظرخواهی از اساتید هم آرامش دانشگاهها را برهم زدند و هم شورای عالی انقلاب فرهنگی را تحت فشار قرار دادند در حالی که با اعتراض مکرر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تأکید ریاست جمهوری در توقف رویه فوق، وزیر علوم با تعبیر صورت نظرخواهی بدون اینکه هیچکس نظارت بر روند فعالیت وی داشته باشد اما به اسم اساتید و به کام گروههای خاص و آزمون پسداده افراطی گذشته تغییرات خودخواسته خویش را با فشار بر شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال کرد و یا در خصوص هیئتهای جذب رویهای مجزا از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را بهبهانه اظهار نظر گروههای تخصصی در دانشگاهها دنبال کرد که مورد اعتراض شورا قرار گرفته است.
زاکانی خاطرنشان کرد: ما میگوییم نظرخواهی از اساتید و گروهها مهم است اما شیوه وزیر علوم غلط است که منجر به اتهامآفرینی در دانشگاهها و سرمایهسوزی خواهد شد. نکته بعدی اینکه چهکسی بر شیوه وزیر نظارت میکند تا به اسم اساتید دانشگاهها به کام گروههای فرصتطلب نیفتیم و همچنین این رویه که بهطور تلویحی و تصریحی خلاف مقررات است، تا وقتی توسط مصوبات قانونی تغییر نیافته، قابل انجام نیست، پس چرا آقای وزیر بر رویههای غیرقانونی و سلیقهای خویش اینگونه تاکید دارد؟ التهابآفرینی و فعال کردن گسلهای امنیتی، قومی، مذهبی و سیاسی در دانشگاهها را نکته بعدی از دلایل دیگر معترضین به رویه وزیر علوم برشمرد و گفت: مجوز دادن به نشریات تجزیهطلب، الحادی، منحرف و فتنهگر از یک سو و از سوی دیگر فعال کردن تشکلهایی که تجربه انحرافات و آشوبگری آنها در اواخر دهه 70 و دهه 80 مشاهده شده از این دست هستند.
“نشریاتی که با پول هدایت و امکانات خارج از دانشگاه بهنام دانشجویان از زیرمجموعه آقای فرجی دانا مجوز گرفتند و درخواست تجزیه ایران عزیز را دارند و دعوت به آشوب و التهاب در دانشگاهها میکنند و یا بیاخلاقی را رواج میدهند؛ آیا این نشریات دانشجویی است که با این کیفیت چاپ شده و در آن مبانی دین مبین اسلام و تمامیت ارضی ایران و وحدت ایران عزیز زیر سؤال رفته و درخواست و تجزیه ایران مطرح میشود؟ البته بعد از اعتراض نمایندگان مجلس، آقای وزیر دستورالعمل محرمانهای را برای جلوگیری از این مجوزها داد که محرمانه بودن این دستورالعمل مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفت و آن را عملی و تکمله آن را ارسال کرد ولی نبود اراده اصلاح و رویه غلط حاکم بر آن وزارتخانه در این بخش بهبهانه ضرورت آزادی در دانشگاهها موجب اینگونه رفتارهای ناصواب و مغایر با اصل اسلام و تمامیت ایران عزیز شده است“.
وی تأکید کرد: اینجا بهصراحت میگوییم که پرچم آزادیخواهی و آزاداندیشی و اصرار بر سیاسی بودن دانشگاهها بهروایت تاریخ در دست رهبر معظم انقلاب است، در گذشته عدهای میخواستند با تهدید آزادی و تحکم به ما در زمان دانشجویی بودن ما دانشگاهها را غیرسیاسی کنند که مقام معظم رهبری فرمودند خدا لعنت کند آن کسانی که میخواهد دانشگاهها را غیرسیاسی کنند. ما بهعنوان فرزندان انقلاب پیگیر آزادی و توسعه آن هستیم حتی در سختترین شرایط در فتنه سال 88 بهلطف الهی دانشگاه به دانشگاه میگشتیم و با برگزاری تریبونهای آزاد مطالبه مناظره با مدعیان دروغین تقلب در انتخابات را میکردیم ولی هیچکدام از آنها حاضر به مناظره در مقابل دانشجویان نبودند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان “ما طرفدار آزادی هستیم اما فرق آزادی را با سیاسیکاری، اغواگری و افراطگری میدانیم” به نکته بعدی اشاره کرد و اظهار داشت: بازگشت اساتید و عناصر مشکلدار از جمله دارای مشکلات اخلاقی به دانشگاهها از اعتراضات استیضاح کنندگان بود، یادم هست دانشجویان و اساتید یکی از دانشگاهها به بنده مراجعه کردند و با ارائه طومارهای متعدد، خودکشی 3 نفر از دانشجویان بهواسطه جنایتهای یکی از بهاصطلاح اساتید را بیان کردند.
زاکانی اضافه کرد: این استاد بیاخلاق از دانشگاهها اخراج شده بود ولی در دوره آقای فرجی دانا به دانشگاه دعوت و دستور داده شد که برای وی کلاس گذاشته شود. با اعتراض و سؤال بنده، جناب آقای فرجی دانا دستور داد تا درس این بهاصطلاح استاد لغو شود اما این فرد با حضور در دانشگاه و تهدید دانشجویان مسیر گذشته را ادامه میداد.
وی خاطرنشان کرد: بنده مجدداً اعتراض کردم که این اعتراض سبب شد از ورود این استاد به دانشگاه جلوگیری شود اما همچنان اتاق وی پابرجاست و این فرد از بیتالمال ارتزاق میکند و این اعتراض ما بود ولی دغدغه وزارتخانه برای اصلاح دانشگاهها چیست. از این قبیل تعدادی از بهاصطلاح اساتید اخراجی برگشتند تا بلای جان فرزندان دانشجوی معصوم ما بشوند چون مثلاً ما متوجه نشدیم و اعتراض نکردیم در حال حاضر این افراد در دانشگاهها حضور دارند که اسناد آن دست بنده است و این اسناد مربوط به همین افرادی است که بهواسطه مسائل اخلاقی و سایر مسائل اخراج شدند، مجدداً به دانشگاه بازگشتند و چون فقط به آن فرد اعتراض کردیم، وی مجدداً اخراج شد و اشکال ما به همین رویه است که وزارت علوم دغدغه اصلاح در دانشگاهها را ندارد.
زاکانی با بیان اینکه دلایل وزارت علوم آرای دیوان عدالت اداری است، گفت: اما با توجه به اشکالات شکلی دیوان عدالت اداری و اظهار برای ارجاع پرونده به هیئتهای رسیدگی به تخلفات همعرض و یا بررسی پرونده در هیئت جذب متأسفانه این افراد مجدداً با ابلاغ وزارت علوم بدون طی کردن نکات بیانشده توسط دیوان عدالت اداری به دانشگاهها برگشتند.
وی اضافه کرد: اعتراض دیگر ما در بهکارگیری عناصر آشوبگر و فتنهگر بود. وزیر علوم در جلسات مکرر اعلام کرد که هیچ فتنهگری را در دانشگاهها به کار نگرفته و از ما میخواست نام افراد را ببریم. صحبت نمایندگان مجلس این بود که همین سیاستها را که در جلسات میگویید اعلام کنید. فتنهگر از نظر نمایندگان کسی بود که بعد از سخنرانی مقام معظم رهبری در 29 خرداد سال 88 در آشوبگری شرکت و یا دعوت به آشوبگری کرده باشد اما وزیر علوم از اعلام این سیاست خودداری کرد تا جایی که الآن در وزارتخانه و برخی دانشگاهها افرادی مسئولیت مستقیم و غیرمستقیم گرفتند که از عناصر آشوبگر و فتنهگر هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس دغدغه دیگر نمایندگان را انسداد در تولید علم و کند شدن روند روبهرشد آموزش، پژوهش و توسعه پژوهش در دانش کشور اعلام کرد و اظهار داشت: این، مستقیماً بر آینده درخشان ایران عزیز و حرکت در مسیر تمدن اسلامی تأثیرگذار خواهد بود و امروز نیز پایههای اقتصاد مقاومتی را لرزاند و با ایجاد زمینه التهاب، رکود و قهقرای علمی را سبب خواهد شد. مخالفت ما با کارهای غیرقانونی، غیراخلاقی سبک و مجرمانه و سیاسیکاریهایی مثل بورس بود که بحمدالله بنده و دوستانم هیچ بهرهای از رویه قانونی بورس نداشتیم و نداریم، بهنظرم بخش زیادی از وزرای محترم و معاونین ایشان و ریاست جمهوری از این مرجع قانونی بهره بردند که بهرهای مطلوب است لذا بورسیه شدن شیوه قانونی است و اشکال ما این بود که شورای عالی بورس در دوره گذشته با تمهیدات قانونی عدهای را بورسیه کرده است. اینها بورسیه هستند و وزارت علوم حق معلق کردن قریب به 3500 نفر از نخبگان کشور را ندارد و یا ایجاد تشویش برای آنها جایز نیست. بله، احتمال خلاف هست لذا باید کمیتهای را تشکیل دهند و با رسیدگی به تخلفات با تخلفات برخورد کنند که مجلس هم از آنها حمایت خواهد کرد اما معاونین و مسئولان وزارت علوم آبروی نخبگان کشور را بردند و حتی رسانههای وابسته با تبانی با برخی مسئولان وزارت علوم اسامی این عزیزان را رسانهای کردند. در منطق آقایان آبروی مفسدان اقتصادی و قاچاقچیان باید محفوظ باشد اما آبروی نخبگان و فرهیختگان کشور ارزشی ندارد و ما با این رفتارهای خلاف قانون مخالفت داریم.
زاکانی اظهار داشت: آنچه برای ما دردآور است، مواجهه منطقی و قانونی با وزیر علوم از جانب نمایندگان مجلس است ولی لجاجت وزیر محترم، مشکلات را تشدید کرده است. آیا منصوب کردن وزیر پیشنهادی دولت، که با مخالفت نمایندگان مجلس مواجه شد و رأی اعتماد نگرفت به عنوان معاون آموزشی و یا مشاور عالی کردن فرد دیگری که مجلس مخالفت خویش را برای معرفی وی بهعنوان وزیر علوم اعلام داشت، نشان از تدبیر برای امیدافزایی است و یا حکایت از لجبازی و بیتدبیری دارد؟
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مردم عزیز، رفتارهای مجلس کاملاً قانونی و خیرخواهانه بود. ما چگونه رفتار کردیم؟ از یک هفته بعد از رأی اعتماد تا شروع انتصابات فرجی دانا، حدادعادل و ابوترابیفرد با وی جلسه گذاشتند و اصلاح مسیر را درخواست کردند. نکات فوقالذکر و سایر نکات را در جلسات متعدد کمیسیون آموزش نمایندگان به وی تذکر دادند و قبل از سال بهواسطه نامه وزارت اطلاعات از رویه غیرقانونی جذب عناصر بیصلاحیت در دانشگاهها جلسهای در دفتر ریاست محترم مجلس تشکیل شد و درخواست اصلاح رویه طی 2 هفته توسط ریاست محترم مجلس شد که باز وزیر علوم این اصلاحات را انجام نداد.
“از وزیر علوم سؤال شد و مجلس به وی کارت زرد داد اما باز راه ناصواب وی اصلاح نشد. جلسات متعددی با حضور مشاور روحانی، وزیر علوم، معاون پارلمانی دولت و نمایندگان معترض به رویه غلط وزارت علوم در حضور ریاست محترم مجلس، رؤسای محترم کمیسیونها، ریاست کمیسیون و نواب ریاست مجلس برگزار شد اما راه نادرست در کمال تحیر ادامه یافت. یک ماه فرصت داده شد، ولی کار امیدوارکنندهای انجام نگرفت لذا مجبور به استیضاح شدیم، اما رفتار دوستان ما در دولت و رسانههای همسو چه بود؟“
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: با عمل نکردن به وعدهها لجبازی و بر رویههای غلط خود تأکید کردند و تهمت سیاسی بودن را به نمایندگان و مجلس زدند و تهدید به استمرار مسیر طیشده، انجام دادند و بهاصطلاح با افشاگری غیراخلاقی و مجرمانه خود درباره بورسیهها، خواستند مجلس و نمایندگان را تحت فشار قرار دهند. دنبال تطمیع نمایندگان بودند. بنده 11 سال هست که در مجلس حضور دارم در هیچ استیضاحی بهاندازه این استیضاح نمایندگان تحت فشار قرار نگرفتهاند. معاملهگری معنایش چیست؟ همه شروع به تماس گرفتن و زنگ زدن و وعده دادن کردند، چرا؟ مگر پاسخگویی و ایجاد زمینه روشن شدن اذهان عمومی نیاز به این مقدمات دارد؟ جوسازی، توهین و استهزا و مسخره کردن مردم و نمایندگان و مجلس را به استهزا گرفتند و نهایت امر، وزیر محترم ما را متهم به سهمخواهی کرد. بعداً دوستان خواهند گفت که در ماه مبارک رمضان وزیر علوم بیان داشت: اگر من هم دانشگاه، دانشکده و رشته میدادم، نمایندگان با من کاری نداشتند. اما بنده میگویم بنده و امثال بنده جز خیرخواهی از شما چه خواستیم و از شما خواهش میکنم پشت این تریبون بیان کنید.
وی در پایان گفت: نکته آخر و تأسفبارتر اینکه حمایت همه ضدانقلاب و رسانههای خارجی از وزیر محترم و اتهامات و تخریب روزافزون مجلس در این رسانهها چیزی است که بسیار آزاردهنده است. جناب آقای وزیر، آیا نباید در راهی که طی کردید تأمل کنید که چطور دشمنان انقلاب را شاد کردید و دوستان انقلاب را نگران؟ باید از گذشته عبرت گرفت.
غضنفرآبادی: فرجی دانا افراد رد صلاحیت شده را با لجبازی و ناتوانی انتصاب کرد/ آقای وزیر! به جای اینکه مدیریت کنید، مدیریت شدید
حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی، نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه علنی امروز پارلمان در موافقت با استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: موضوعی که من مطرح میکنم تخلفات قانونی است؛ اهمیت و حساسیت دانشگاهها و وزارت علوم بر کسی پوشیده نیست. دانشگاهها محور همه پیشرفتها هستند، یعنی اقتصاد، فرهنگ و اخلاق.
به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: اگر فضای دانشگاهها فضای آرامش، علمی، تحقیق و اندیشیدن نباشد اقتصاد، اخلاق، فرهنگ، پیشرفت و سیاست نخواهیم داشت؛ من با توجه به این حساسیت دلایلی را برای استیضاح یافتم که طرح را امضا کردم. البته بهدنبال این بودم که اگر اصلاح شود یا در بررسیهایم این دلایل را قابل اطمینان نیابم، امضای خود را پس بگیرم. اما امروز متأسفم که اعتمادم به وزیری که به او رأی دادم سلب شده است.
نماینده مردم بم در مجلس افزود: بنده بهعنوان یک طلبه، حقوقدان و قاضی و با لحاظ دو سوگند، سوگند رعایت عدالت در قضاوت و سوگند بهعنوان نماینده در دفاع از حقوق مردم که ادا کردهام و بازهم تکرار میکنم والله، اظهاراتم از روی علم و آگاهی و مسئولیت شرعی و دینی است نه سیاسی، حزبی، جناحی و گروهی، آنگونه که بهغلط فضای سنگین رسانه آن را القا کرده است.
حجت الاسلام غضنفرآبادی گفت: ذکر این نکته را لازم میدانم که آقای فرجی دانا را همانگونه که رئیس جمهور گفت انسانی متدین، محترم و دانشمند میدانم و باور عمیق قلبی دارم و وظیفه خود میدانم که دولت را در انجام وظایفش کمک و همراهی کنیم، اما با توجه به مطالبی که همکاران گفتند و با توجه به دلایل ارائه شده، نمیگویم شما نخواستید فضای دانشگاهها، فضای آشفته سیاسی شود؛ اما میگویم شما نتوانستید مدیریت کنید که این مشکلات انبوه در دانشگاهها اتفاق نیفتند و روز به روز بیشتر نشود.
وی خطاب به فرجی دانا تأکید کرد: آقای دکتر بهجای اینکه مدیریت کنید، مدیریت شدید؛ دلیلش این است که میگویند با رفتن آقای وزیر تغییری در ادامه کار به وجود نخواهد آمد. دلایل اندک بنده شامل خلاف قانون عمل کردن در انتصابات میشود؛ شما در انتصابات مرتکب دو خطا شدید، اول اینکه بدون استعلام از نهادهای قانونی، انتصاب انجام دادید و دوم اینکه بعد از آنکه جواب استعلام آمد با لجبازی و ناتوانی در مدیریت دو نفر را که رد صلاحیت شده بودند و در فتنه حضور داشتند از مدیریت حذف نکردید. رد صلاحیت یکی از آنها در 13 آبان 92 اعلام شده و مدرک آن موجود است.
نماینده مردم بم در مجلس با بیان اینکه براساس قانون کسی نمیتواند بیش از شش ماه سرپرست باشد، اما تعدادی از سرپرستان منصوب توسط شما بیش از شش ماه هنوز سرپرست باقی ماندهاند، گفت: بیاعتنایی دیگر شما به قانون این است که در سال 92، تعداد 147 نفر از پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد را که رد صلاحیت شدهبودند ثبت نام کردید و در دوره دکتری 23 نفر از افراد رد صلاحیت شده را ثبت نام کردید. از شما نقل شده است که این افراد در زمان سرپرستی آقای دکتر توفیقی ثبتنام شدهاند، سؤال من همینجا است: اولاً نسبت شما با آقای توفیقی چیست؟ آیا شما در اعتراض به رفتار او برخوردی با وی داشتهاید؟
حجت الاسلام غضنفرآبادی ادامه داد: ثانیاً چرا در 9 ماه فرصت علیرغم اظهار نظر صریح نهادهای اطلاعاتی نسبت به اخراج این افراد اقدام نکردید؟ ملت ایران بدانند رد صلاحیت شدهها دارای سوابقی از قبیل هواداری از گروهکهای تروریستی و تجزیهطلب، گروههای چپ مارکسیستی، اهانت به مقدسات و مدعیان دروغین هستند؛ هجمه رسانهای علیه نمایندگان در دفاع از شما را این قبیل آمارها بهخوبی نشان میدهد.
وی در توضیح دلایل خود برای امضای طرح استیضاح گفت: سومین دلیل من ورود عناصر فتنه به دانشگاهها است؛ چرا شما اجازه دادید که یکی از سران فتنه در دانشگاهها حضور پیدا کند. اگر مصوبه شورای عالی امنیت ملی در ممنوع التصویری وی نبود، امروز فیلم آن را نمایش میدادیم. نمایندگان دلیل دفاع این فرد را از آقای وزیر علوم بدانند.
نماینده مردم بم در مجلس خطاب به وزیر علوم گفت: بازی دموکراسی هدایت شده را بهقول خودتان با اعزام هیئتهای آنچنانی در دانشگاهها انجام دادید که دوستان پیرامون آن توضیح خواهند داد، اما سؤال من این است که چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی را از حق قانونیاش در رأی دادن به رؤسای دانشگاهها محروم کردید و آنها را در مقابل دانشگاهیان قرار دادید که اگر رأی به فرد فاقد صلاحیت بدهند، خلاف اعتقادشان عمل کردهاید و اگر رأی ندهند، شما فرصت فراهم کردید تا شورای عالی انقلاب فرهنگی مشروعیتش بین دانشگاهیان مخدوش شود.
حجت الاسلام غضنفرآبادی اظهار داشت: آقای وزیر؛ شما سرپرستانی را معرفی کردید که ظرفیت رأی آوردن نداشتند. برای نمونه یکی از کسانی را که در فتنه نقش فعال داشت و به همین دلیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به او رأی نداد با لجاجت حفظ کردید، مگر همان زمان جناب آقای رئیس جمهور به شما نگفت که دو تای دیگر را نمیخواهد معرفی کنید؟ چرا آنها را تغییر ندادید؟ علیرغم اینکه آقای رئیس جمهور به شما گفت اما به آن صحبت اعتنایی نکردید.
وی ادامه داد: یادتان هست که آقای حداد عادل به شما گفت ما با آقای هاشمی وزیر بهداشت و درمان جدیداً آشنا شدهایم، ولی شما را از قدیم میشناسیم. چطور است هرکه را آقای هاشمی معرفی میکند، رأی میآورد ولی وقتی شما معرفی میکنید رأی نمیآورد؛ لازم میدانم از تدبیرهای وزیر بهداشت تشکر کنم و از آقای ظریف و سایر اعضای هیئت دولت نیز قدردانی میکنم.
نماینده مردم بم در مجلس خطاب به وزیر علوم گفت: چقدر آقای دکتر لاریجانی رئیس مجلس تلاش کرد که کار به اینجا کشیده نشود؟ آقای دکتر؛ امروز بیکاری خانوادهها را دچار افسردگی کرده است؛ آنوقت ارزش دارد که دانشگاهها باشگاه سیاسی یا بازارچه سیاسی شوند؟ آقای دکتر حداد عادل در جریان رأی اعتماد آنقدر از شما و خانواده شما تعریف کردند که ما شیفته شما شدیم و به شما رأی دادیم.
حجت الاسلام غضنفرآبادی ادامه داد: شما قول دادید که آرامش را در دانشگاهها حفظ کنید ولی آیا این کار را کردید؟ آقای وزیر، چکار کردید که وزیر ضدانقلاب خارجنشین دولت اصلاحات از شما دفاع کند و یکی از سران فتنه از شما دفاع کند، سیانان و بیبیسی و آن کوفت و زهرماریها از شما دفاع کنند؟
وی تأکید کرد: مشکل اساسی یک عده از سیاسیون این بوده و هست که مرزهای سیاسی خود را با ساختارشکنان و ضدانقلابیون داخلی و خارجی و خائن به انقلاب مشخص نکردند. ما نگرانی آنها را از استیضاح و تلاش برای باقی ماندن شما درک کردیم، اما شما چرا اعلام برائت نکردید؟ چرا در مقابل این حمایتها هیچ واکنشی از خود نشان ندادید؟ آقای وزیر، شما وزیر این نظامید، چرا واکنش نشان ندادید؟ همین یک مورد برای عدم صلاحیت شما کافی است. شما فردای قیامت باید در مقابل بیش از 200 هزار شهید و آه و اشک مادران و همسران و فرزندان شهدا، امام(ره) و خدای سبحان پاسخگو باشید.
نماینده مردم بم در مجلس اظهار داشت: آنجا که این امکانات دولت و فضاسازیهای رسانهای نیست که به داد شما برسد و شما را کمک کند. آنجا ابزارهای تهدید و تطمیع وجود ندارد که به کمک شما بیاید؛ آقای وزیر؛ آیا شما فتنه را درک کردید، فتنهای که داشت ریشه نظام را میزد؟ اگر درک کردید چرا با بهکارگیری افراد فتنهگر با نظام بازی کردید؟ آقای وزیر؛ شما چشم تیزبین، قدرت و وظیفه شناسی مجلس را باور نکردید.
حجت الاسلام غضنفرآبادی در پایان گفت: یقین بدانید این مجلس غیرت دینی و انقلابی دارد و در این مجلس هنوز یادگاران دوران دفاع مقدس، شهدا، جانبازان و آزادگان حضور دارند. هنوز ترنم صدای امام راحل گوش جان این مجلس را مینوازد که فرمودند نگذارید این انقلاب به دست نامحرمان برسد. آقای وزیر، شما مطمئن باشید و دیگران هم مطمئن باشند که از درون مجلس نهم، مجلس ششمی بیرون نخواهد آمد. شما اولین کسی بودید که چرخهای اعتدال دولت تدبیر و امید را از ریل خارج کردید و بهمصلحت دنیا و آخرتتان نیست که در این سمت باقی بمانید.
نقوی حسینی: این همه توهین و تهدید استیضاحکنندگان برای چیست؟/ عضو هیأت سهنفره به عنوان معاند سهسال بازداشت بوده
سیدحسین نقویحسینی نماینده مردم ورامین و عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان که به بررسی طرح استیضاح رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص داشت، به عنوان موافق استیضاح وزیر علوم، گفت: چند سال از شروع کار مجلس نهم و همکاری این مجلس با دولت یازدهم میگذرد و اکنون مجلس و دولت نسبت به یکدیگر شناخت دارند و مواضع و دیدگاههای یکدیگر را میشناسند. روابط مجلس و دولت، روابط بسیار خوبی است و شاید بتوان ادعا کرد که یکی از همراهترین مجالس با دولتها مجلس نهم و دولت یازدهم است.
به گزارش تسنیم، وی خاطرنشان کرد: در جلسه علنی یکشنبه هفته جاری، وزیر اقتصاد به مجلس آمد و لایحهای را ارائه کرد که این لایحه بدون مخالف و با اکثریت آرا در مجلس تصویب شد. هفته گذشته نیز آقای نوبخت لایحهای را به مجلس آورد که مجلس به آن هم رای قاطع داد. بنابراین نباید به اینقدر در بوق روابط تیره روابط دولت و مجلس دمیده شود.
این نماینده مجلس با اشاره به تهدیدها و تهمتهای اخیر نسبت به استیضاحکنندگان وزیر علوم، گفت: این همه تهدید، تهمت و توهین به استیضاحکنندگان برای چیست؟ و با چه هدفی صورت گرفته است؟ مگر استیضاحکنندگان چه میگویند و چه میخواهند؟ مگر استیضاح یک وظیفه قانونی نیست؟ مگر مردم به نمایندگان رای ندادهاند که به تکلیف خود عمل کنند؟
نقویحسینی با طرح سوالی خطاب به فرجیدانا تصریح کرد: آقای فرجیدانا چه کسی از شما رانت، دانشگاه و رشته خواست؟ چرا این مسائل مطرح میشود؟ این همه تهاجم برای چیست؟ مگر پشت پرده چه میگذرد؟ بنده هیچگاه با شما جلسهای نداشتم و هیچ مطالبهای از جنابعالی نداشتم، پس چرا اینقدر باید تهمت زده شود و به استیضاحکنندگان توهین شود؟
وی خطاب به نمایندگان مجلس ادامه داد: همکاران محترم ما همه اصولگرا هستیم و باید از اصول خود دفاع کنیم. اینکه انتخابات مجلس چه میشود و یا ما نماینده خواهیم شد یا نه و یا اینکه دولت بعدی چه میشود، چه اهمیتی دارد که برخیها ما را تهدید کنند که اگر این وزیر برود ما بدتر از این میکنیم و این روند را ادامه خواهیم داد. ما نمایندگان مکلف به تکلیف هستیم و مکلف به نتیجه نیستیم. لذا امروز یک خطری در دانشگاهها وجود دارد و دانشگاهها دارند آبستن فتنه جدیدی میشوند بنابراین باید امروز به تکلیف خود عمل کنیم و توجهی به عواقب نداشته باشیم.
نماینده ورامین در مجلس افزود: برخیها به ما مراجعه میکنند و میگویند اگر این استیضاح صورت بگیرد دولت با مجلس بد میشود، پروژهها در حوزههای انتخابیهتان نیمه کاره میماند و دولت دیگر به نامهها جواب نمیدهد، اما مهم نیست. همه این بلاها سرمان بیاید، اما ما نباید از اصول کوتاه بیاییم و باید از انقلاب، اسلام، خون شهدا و حجابی که همسر فرجیدانا به آن متعهد هستند و خانم محجبهای است دفاع کنیم چرا که امروز این ارزشها زیر سوال است.
این عضو فراکسیون رهروان مجلس با اشاره به برگزاری همایشی در تیرماه امسال، یادآور شد: در هفدهم تیرماه امسال در یکی از دانشگاهها همایشی برگزار شد و از هزار دانشجو برای حضور در این همایش دعوت میشود. در این همایش که در تیرماه همین امسال و نه قبل از انتخابات دکتر روحانی برگزار شده است، سخنران میگوید تا کی صدا و سیما یکطرفه حرف بزند؟ تا کی باید برای فرستادن نمایندگان واقعی به مجلس یا به مسند ریاستجمهوری یا مجلس خبرگان چشممان به دهان جنتی باشد و چشم ایشان هم به دهان فرد دیگری باشد؟ پس از این سخنان دانشجویان حاضر در همایش برای سخنران کف میزنند و هورا میکشند.
نقویحسینی تاکید کرد: مهم نیست که این سخنران چه گفته البته مهم است، اما مهمتر این است که وزیر علوم پس از این همایش به آن سخنران و برگزارکنندگان آن همایش چه گفت؟ دریغ از یک تذکر که به این افراد داده شود. در ادامه این همایش سخنران گفت که تمام پول مملکت را به سپاه، بسیج و اطلاعات میدهند و پس از آن جمعیت هورا میکشند اینها در دانشگاههای ما رخ میدهد اما جای سوال است که شما با این افراد چه کردید و چه عکسالعملی نشان دادید؟
وی خطاب به وزیر علوم گفت: آقای فرجیدانا ما برای شخصیت شما احترام قائلیم، اما متاسفانه انجمن اسلامی یکی از دانشگاههای تهران در ماه مبارک رمضان امسال افطاری برگزار میکنند و نوریزاد میهمان ویژه مراسم افطاری این دانشگاه است. در این جلسه نوریزاد صحبتی کرده و خاطرهای تعریف میکند که بنده نمیتوانم آنها را بیان کنم. البته این سخنان نوریزاد روی وبلاگش است و من هم متن این صحبتها را به رئیس مجلس میدهم و از نمایندگان میخواهم که به رئیس مراجعه کنند.
نقویحسینی ادامه داد: فرزندان ما برای این نظام پودر شدند، دست و پا دادند و خون دادند، اما این دانشگاه ما و انجمن اسلامی دانشگاه ما است، اما متاسفانه دریغ از یک تذکر؛ چه کسی به این انجمن اسلامی تذکر داد؟ چه کسی گفت که چرا در این مراسم نوریزاد را دعوت کردید؟
این عضو فراکسیون رهروان ولایت گفت: برادران من اینقدر نگویید که استیضاح سیاسی است؛ نگویید که یک گروه اقلیت دنبال این استیضاح است. آیا من گرایش اقلیت هستم؟ آیا من گرایش سیاسی دارم؟ آیا من با کسی دعوای سیاسی دارم؟ آیا آقای کوثری فردی سیاسی است؟ بنابراین این حرفها را نزنید. امثال آقای کوثری برای این انقلاب دست و پا دادند لذا دعوای سیاسی با کسی ندارند.
وی افزود: در همین همایش به حاکمیت گفته میشود که شما نمیتوانید درب دانشگاهها و دهان مردم را ببندید چرا که دهان مردم را نمیشود بست و حضار هم هورا میکشند. طی یک سال گذشته بیش از 40 تشکل دانشگاهها تشکیل شده و من از نمایندگان میخواهم که این تشکلها را بررسی کنند و ببینند که چه کسانی و با چه گرایشاتی به دانشگاهها آمدهاند و چه نشریاتی در دانشگاهها چاپ میشود. همچنین از فرجی دانا میخواهم که چه وزیر ماند و چه نماند این نشریات را مطالعه کند و ببینند که در موضوع شهید، حجاب و زن مسلمان چه صحبتهایی در این نشریات زده میشود.
نقویحسینی با گلهمندی از بیتفاوتی فرجیدانا نسبت به اتفاقات رخ داده شده در دانشگاهها گفت: آقای فرجی دانا ما از بیتفاوتی شما بسیار گلایهمندیم شما فردی مسلمان و نمازخوان هستید و اعتقادات دینی دارید پس چطور اینقدر نسبت به این مسائل بیتفاوت هستید؟ متاسفانه یک استاد دانشگاه در دوران وزارت جنابعالی با استفاده از سیستم مجازی دانشگاه برای بیش از 400 عضو هیئت علمی نامهها و تصاویری را ایمیل میکند که این تصاویر اهانت به همه ملت ایران، رزمندگان، شهدا، خانوادههای شهدا، مراجع، روحانیت، مجلس و قوه قضائیه است.
نماینده مردم ورامین در مجلس افزود: این تصاویر با استفاده از سیستم مجازی دانشگاه برای تمامی اساتید ایمیل میشود و از طرف مجلس این موضوع به شما گفته میشود. آقای سلیمانی نماینده تهران با شما جلسه میگذارد و میگوید که این ایمیل توهین به امام، رهبری، ملت، انقلاب و نظام است پس چرا برخورد نمیکنید؟ اما باز شما برخورد نکردید. آقای سلیمانی این سوال را مطرح میکند اما میبیند که شما بیتفاوت هستید و پس از بیتفاوتی شما این طرح سوال به کمیسیون میآید و وقتی باز هم برخوردی نمیکنید آقای سلیمانی شما را تحت فشار میگذارد و میگوید این سوال به صحن علنی میآید در این زمان تازه شما کار را پیگیری میکنید.
وی ادامه داد: در این ایمیل که تصاویر آنها در اختیار رئیس مجلس قرار میدهم به رئیس جمهور و آقای روحانی نیز توهین شده است در حالیکه شما وزیر این دولت هستید و باید نسبت به آن متعهد باشید. در این تصاویر به انقلاب، اسلام، مرجعیت و نظام توهین میشود و آنها را زیر سوال میبرند اما شما هیچ اقدامی انجام نمیدهید. بنابراین این بیتفاوتیها ظلم به انقلاب است چرا که برای این انقلاب خونها داده شده است و ملت ایثارگری کرده است و نباید بیتفاوت از کنار این مسائل گذشت.
نقویحسینی با بیان اینکه بنده همه اسناد را در اختیار رئیس مجلس میگذارم و از نمایندگان میخواهم آنها را ملاحظه کنند، خطاب به فرجی دانا گفت: فردی معاون اداری مالی شما در یکی از دانشگاهها است که جملهای را میگوید و من عذرخواهی میکنم که نمیتوانم این جمله را بگویم و آن را در اختیار آقای لاریجانی میگذارم. پس از بین این جمله از طرف معاون شما، این موضوع به شما گفته میشود که معاون شما این حرف را درباره نظام و رهبری زده است اما شما هیچ اقدامی نکردید و این فرد همچنان معاون دانشگاه است و به کار خود ادامه میدهد.
نماینده مردم ورامین در مجلس با اشاره به اعزام هیئتهایی از سوی وزیر علوم برای انتخاب روسای دانشگاهها گفت: آقای فرجی دانا شما هیئتهایی را انتخاب و برای مشورت و نظرسنجی از اساتید دانشگاهها برای انتخاب روسا، به دانشگاهها اعزام کردید که این کار در ظاهر بسیار قشنگ و دموکراتیک است اما ماهیت این هیئت چیست؟ عضو هیئت کیست؟ عضو این هیئت کسی است که 3 سال به جرم معاند با نظام بودن، بازداشت بوده است و حالا این فرد به دانشگاهها میرود تا برای ما رئیس انتخاب کند؟ عضو دیگر این هیئت روحانی به نام “ح – ت” و فرد معروفی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت وی را برای ریاست و سرپرستی دانشگاه رد کرده است اما با انتخاب شما این فرد عضو هیئتی شده است که روسای دانشگاهها را انتخاب میکنند.
وی گفت: سوابق اعضای هیئت شما موجود است و من تمام این سوابق را به رئیس مجلس میدهم و همه نمایندگان میتوانند آن را ملاحظه کنند. در ضمن این هیئت در دانشگاهها چه کرده است؟ این هیئت یک بازداشتی فتنه 88 را در یکی از دانشگاهها میبیند و به او میگوید که ما برای سنجش رئیس دانشگاه به این دانشگاه میآییم و تو آنجا تدارک کار را ببین لذا همین بازداشتی فتنه 88 در تمام جلسات این هیئت شرکت میکند و رئیس دانشگاه را انتخاب میکند و این هیئت هم این فرد را به شما معرفی میکند.
نقویحسینی خطاب به فرجیدانا گفت: وقتی که دولت تدبیر و امید در انتخابات رای آورد، مجلس اعلام کرد که ما با همه توان از دولت دفاع میکنیم و پس از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از دولت هم باز هم ما اعلام میکنیم که از دولت با تمام توان دفاع میکنیم. ما از آقای هاشمی وزیر بهداشت این دولت دفاع میکنیم. ما از آقای ظریف وزیر امور خارجه در چارچوب منافع نظام جمهوری اسلامی و خطوط قرمز دفاع میکنیم. ما از وزرای این دولت حمایت میکنیم اما وقتی که دولت رای آورد و آقای میلی منفرد به عنوان وزیر معرفی شد مجلس به وی رای اعتماد نداد و بعد هم صحبت از آقای توفیقی شد که باز هم مجلس با دولت صحبت کرد و وی به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی نشد اما این دو نفر مجددا در وزارت علوم توسط شما مسئولیت گرفتند.
وی خطاب به فرجیدانا تاکید کرد: دوستان و طرفداران جنابعالی با بنده تماس گرفتند و گفتند که فرجی دانا در انتصابات وزارت علوم نقش ندارد و آقای توفیقی برنامهریزی میکند و همه کارها دست توفیقی است. دوستان شما به ما گفتند که فرجی دانا را از این وضعیت نجات دهید چرا که توفیقی همه کارهایش را به اسم فرجی دانا انجام میدهد. لذا از شما میپرسم که انتصاب میلی منفرد و توفیقی بر خلاف نظر مجلس و افکار عمومی در وزارت علوم چه پیامی دارد؟ بنابراین تنها همین موضوع برای استیضاح جنابعالی کافی است.
نماینده مردم ورامین در مجلس با اشاره به برخی انتصابات دیگر در دانشگاههای مختلف گفت: تنها همین انتصابات در وزارت علوم برای استیضاح فرجی دانا کافی است و من دیگر به افرادی مانند سمنانیان و خانیکی و افراد دیگر و همچنین دانشگاه بینالمللی قزوین که شما طی 4ماه 120 نفر از اعضا و مسئولان آن دانشگاه را تغییر دادید، اشاره نمیکنم اما نکته این است که شما طی 4 ماه، 120 نفر را در یک دانشگاه تغییر دادید در حالیکه جای سوال است که در یک دانشگاه چقدر پست وجود دارد و یا بین این 120 نفر یک هیئت علمی متعهد و متخصص و دانشگاهی وجود نداشت؟
نقویحسینی در پایان سخنانش خطاب به نمایندگان گفت: همکاران عزیز امروز روز بزرگی است و تاکید میکنم که من هیچ گاه دنبال رانتخواری و رانتگیری نبوده و نیستم و هر کسی که به من امتیاری داده است رسما اعلام کند و قطعا با این سخنانی که امروز مطرح کردم دیگر هم به دنبال این مسائل نیستم و تنها اشاره میکنم که افرادی که القای تقلب کردهاند به گفته مقام معظم رهبری مجرم هستند و این مجرمان در وزارت علوم حضور دارند و فرجی دانا از آنها دفاع میکند.
وی در میان صحبتهای خود فیلمی را در صحن علنی مجلس پخش کرد که در این فیلم تصاویری از حضور جعفر توفیقی و سرپرست فعلی دانشگاه شهید چمران اهواز در بین متحصنین و فتنهگران 88 نشان داده میشوند.
قاسم جعفری: رتبه علمی کشور در ماه های اخیر تنزل یافته است
قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح فرجی دانا وزیر علوم در جلسه علنی امروز مجلس گفت: امروز همگان میدانیم که در یک امتحان بزرگ قرار داریم و برای آنچه میگوییم حتماً مسئولیت داریم، پس خوب است که از خدا بخواهیم که خوب بر زبانمان جاری شود، خوب بشنویم و خوب تصمیم بگیریم.
به گزارش تسنیم، وی افزود: جناب آقای وزیر، دیروز فردی نزد بنده آمد و گفت: میخواهم بهعنوان کادو برای شما کاری انجام دهم که در حوزه انتخابیهتان ماندگار شوید، و وقتی با وی صحبت کردم، او خودش را منصوب به شما میدانست و متوجه شدم که او مدرک دکترا دارد که بنده به او گفتم: بهخاطر شما به آقای وزیر تسلیت میگویم، بنده آقای وزیر را از گذشته و دورادور میشناسم، او شخصیتی بالاتر از اینها دارد که امثال شما او را اینطور خراب کنید.
جعفری در همین زمینه با بیان اینکه از این نمونهها بسیار اتفاق افتاده است، افزود: آقای وزیر، اگر لازم دانستید با اسم و شماره تلفن به شما میگویم.
وی با تأکید بر “گروههایی وعدههایی به استیضاح کنندگان میدهند که باعث نگرانی بیشتر ما شده است” گفت: ما دغدغههای علمی کشور را داریم. آیا از وضعیت دانشجویانی که به خارج از کشور اعزام میشوند و آژانسهایی که آنها را میبرند و بلاهایی که پس از بازگشت به سرشان میآید و این بلاها بر سر ملت میآید، خبر دارید؟ آیا برنامهای برای اینهمه پایاننامهها، کپیپیست کردنها و موارد اینچنینی خبر دارید و برنامهای برای آن انجام شده است؟
نماینده مردم بجنورد تصریح کرد: به ما پیام میدهند که مصلحتتان نیست در جلسه استیضاح حرف بزنید. مردم نماینده انتخاب کردند که تلاش کنند و بهموقع، درست و بهاندازه و با استفاده بهجا از ابزار قانونی در راستای مصالح نظام و مردم حرف بزنند، آیا مردم ما را برای سکوت انتخاب کردهاند؟
جعفری در ادامه خطاب به فرجیدانا گفت: آقای وزیر، حضرت علی(ع) فرموده است: “علم اقتدار است، هر کس آن را به چنگ آورد غالب میشود و بازمانده از آن مقهور میماند.” امروز ما نگران وضعیت علمی کشور هستیم. اقتدار علمی یک اقتدار درونزاست، بنابراین این پیشرفت باید ادامه پیدا کند.
وی در همین زمینه تصریح کرد: در این 10 سال گذشته، حرکت علمی ما خوب بوده است و پیشرفت علمی و سرعت علمی بسیار خوب بوده است، اما این سرعت نباید کند شود. این یک هشدار است، نگذارید حرکت بهسمت تحقیقات بیشتر و عمیقتر کند و یا متوقف شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه دانشگاهها مرکز و منابع خیلی باارزشی برای کارهای تحقیقاتی هستند، افزود: حتماً باید از آنها استفاده شود. البته از آنها هم در مرحله تحقیقات و هم در مرحله ساخت باید از منابع آنها استفاده شود. زیرا این رفت و برگشت فکر و کار بین نیروهای مسلح و دانشگاههای کشور برکات زیادی دارد که باید از این برکات استفاده کرد.
جعفری اضافه کرد: اگر حرکت ما از دور افتاد، بازگرداندن این نهضت، حرکت و شتاب علمی مشکلتر خواهد بود. این دغدغه ماست. بنده معتقدم که به این حرکت علمی باید با همه توان نیرو رساند، مبادا وضعیتی پیش بیاوریم که این حرکت متوقف شود. این نکات بسیار مهم است که انتظار میرود به آنها توجه شود.
وی به 3 مسئله اساسی اقتصاد، فرهنگ و پیشرفت علمی در کشور اشاره کرد و گفت: به ما میگویند که مردم مشکل معیشت دارند، فردی اینگونه میگفت که رئیس جمهور امروز در جلسه استیضاح حضور نیافته که بگوید: ما مشغول کار هستیم و شما در مجلس جلوی کار ما را میگیرید. البته انشاءالله که رئیس جمهور نیتش این نیست و با وعده قبلی رفته است.
نماینده مردم بجنورد در مجلس تأکید کرد: به ما میگویند که مردم معیشت میخواهند، شما به دانشگاه گیر دادهاید؟ ما میگوییم وضعیت معیشتمان را که هنوز یک برنامه راهبردی برای آن ندیدهایم، لااقل دین، علم و فرهنگمان را از ما نگیرید.
جعفری خطاب به وزیر علوم تصریح کرد: مقام معظم رهبری در حرم شریف رضوی فرمودند که فرهنگ از اقتصاد مهمتر است و فرهنگ مانند هوایی است که تنفس میکنیم. سؤال بنده این است: مگر رسالت دانشگاه چیست؟ روی مسئله اقتصاد کشور باید تکیه شود و البته روی پیشرفت علمی کشور نیز باید تکیه شود.
وی اضافه کرد: هدف از علم این است که نفع برساند و مردم باید از برکات آن استفاده کنند. آقای وزیر از 48 طرح کلان که مدت زیادی و بیش از یک سال و نیم، گروههای مختلف از جمله شورای عالی عطف روی آن کار کردهاند و تصویب کردهاند، امروز فقط 8 طرح در محور اجرا و حمایت قرار گرفته است که این یعنی کاهش پژوهش.
این نماینده مجلس در ادامه اظهار داشت: سهم نیم درصد تا 2 درصد پژوهش دستگاهها از سوی دولت در بودجه حذف شد و وزارت علوم تلاش پررنگی برای جلوگیری از این مسئله نکرد بهطوری که همکار ما، اختیاری در کمیسیون میگفت که با وجود اینکه این موضوع در لایحه حذف شده بود، آن را در کمیسیون در نظر گرفتیم، اما بهدلیل اینکه دفاع جانانه از آن نشد، نتیجه نگرفتیم.
جعفری در بخش دیگری از سخنانش ضمن انتقاد از “رتبه کشور ما براساس تولیدات علمی در 10 سال گذشته پیشرفت خوبی داشته اما روند خوبی را نشان نمیدهد” گفت: این پیشرفت رشد خوب و شیب مناسبی داشته است اما امروز مانند فواره رو به نزول است که این هشدار به وزیر است.
وی در همین زمینه خطاب به فرجیدانا گفت: آقای وزیر، بنده نمیخواهم بگویم که همه اینها بهمدت 9 ماه وزارت شما مربوط است، انصاف چیز خوبی است، اما این یک هشدار است. این دغدغه را مقامات عالی نظام در حضور شما و در جمع دانشگاهیان فرمودهاند.
این نماینده مجلس در ادامه به مقایسه تعداد مقالات علمی ایران با دیگر کشورها اشاره کرد و آن را نوعی هشدار دانست و گفت: آهنگ ما آهنگ مناسبی نیست. ما در به دست آوردن رتبههای علمی مشغول درجازدن هستیم، آیا این هشدار اشکالی دارد؟
جعفری ادامه داد: مقایسه رتبه 4 دانشگاه برتر کشور نشان میدهد که دانشگاه تهران در سال 92، 712 بوده اما در سال 93 به 775 تقلیل یافته که این نوعی عقبنشینی است. دانشگاه شریف در سال 92 رتبه 973 را داشته اما امروز به 1025 کاهش یافته و به همین ترتیب دانشگاه تربیت مدرس نیز در سال 92 رتبه 980 را داشته و در سال 93 به 1206 کاهش یافته و بهخلاف آن، دانشگاه علوم پزشکی تهران بهدلیل آرامش حاکم در این دانشگاه در سال 92 رتبه 938 را داشته اما در سال 93 به رتبه 838 ارتقا یافته است.
وی در ادامه افزود: حداد عادل در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به رئیس جمهور گفت که دو وزیر دارید (وزرای علوم و بهداشت) که یکی هر کسی را که برای ریاست دانشگاهها معرفی میکند با رأی قاطع همه آرا را کسب میکند اما وزیر دیگر شما هر کسی را که معرفی میکند یا میگویند معرفی نکنید و یا میگویند رأی نمیآورد.
این نماینده مجلس اضافه کرد: آقای وزیر، اطرافیانتان و دیگران شما را مشغول کردهاند. دوست و دشمنشناسی بسیار خوب است. بنده با عنوان یک طلبه برای شما در مجلس رأی جمع کردم، اما امروز بنده نگرانم.
جعفری با بیان “رئیس مجلس دغدغههایی را در جلسه 16 تیر امسال به شما مطرح کرده است” گفت: لاریجانی در این جلسه به شما گفت که استیضاح حق نمایندگان است. مسئله دانشجویان ستارهدار و بحث بورسیهها و فضای حاکم بر وزارت علوم و رؤسایی که انتخاب کردهاید، ایجاد بحران در دانشگاهها و بازگشت برخی از اساتید نامناسب ــ معتدل بودن یک واژه کشدار است ــ بعضی از سرپرستان را میشود تغییر داد.
وی در همین زمینه گفت: در این جلسه رئیس مجلس گفت که جلسه 16 تیر برای تفاهم است و بهمعنای سدگذاری برای استیضاح نیست و در آخر جلسه بعد از صحبتهای شما، رئیس مجلس همچنین گفت که بدبینی بد است، اما زور زدن برای توجیه همه چیز هم خوب نیست. در ساری و جاری کردن دغدغهها باید اقدام کرد، بعضی افراد که موضع تند دارند اگر کنار شما نباشند چه میشود، افراد خاص را کنار بگذارید. در مورد بورسیهها اصل بر صحت است مگر آنکه خلافش ثابت شود. رفتار خطی در این سطوح واگرایی ایجاد میکند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس افزود: رئیس مجلس در این جلسه به وزیر گفت که آقای فرجی دانا مصاحبه انجام دهد و جایگاه سازمانهای تصمیمگیر مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی را رسمیت ببخشد.
جعفری در پایان خاطرنشان کرد: آقای وزیر، ما دوست شما هستیم. خیلیها خواستند شما را به حاشیه مشغول کنند و این حاشیهها آن شد که نباید میشد، انشاءالله که سلامت باشید.
آصفری: منصوبان فرجیدانا در فتنه ۱۸ تیر و ۸۸ دست داشتهاند/ ترویج فرق وهابیت و بهائیت در دانشگاهها
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک و عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی که در موافقت با استیضاح رضا فرجیدانا در صحن علنی مجلس سخن میگفت، اظهار داشت: در سالهای پس ازانقلاب به ویژه پس از جنگ تحمیلی و به خصوص در سال 76 دشمنان سعی کردند دانشگاه را مقابل نظام قرار دهند به دلیل اینکه دانشجویان در زمان رژیم شاه مبارزات گستردهای را داشتهاند و دشمنان میخواستند در زمان کنونی نیز دانشجویان را به مبارزه با انقلاب بکشانند تا اهداف شوم خود را در کشور محقق کنند.
به گزارش تسنیم، وی افزود: گفت: این مسائل سبب پدید آوردن بستر مناسبی برای تحقق اهداف دشمن شده است که دانشگاه را بهترین مکان برای ترویج تفکرات ضد دینی و به سخره گرفتن ارزشهای انقلابی میداند.
آصفری با بیان اینکه بخشی از اتفاقات یک ساله گذشته دانشگاه را براساس مستندات ارائه میدهم گفت: توزیع شبنامه منافقان و همچنین شبنامههایی در حمایت از آشوبگران و عاملان فتنه، انکار علنی معاد و باورهای دینی، زیر سوال بردن واقعه عظیم عاشورا، ممانعت از برگزاری مراسم 13 آبان روز مبارزه با استکبار جهانی، جمعآوری بنرهای ضد آمریکایی در زمان شما که بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب و تمام ملت ایران آمریکا دشمن درجه یک انقلاب است و همچنین ترویج کتب ضد انقلاب و تلاش برای آشوب در دانشگاهها از اتفاقات یک سال گذشته دانشگاهها بوده است.
این نماینده مجلس افزود: از سال 76 به بعد دشمنان خواستند با استفاده ابزاری از دانشجویان کسب قدرت کنند، شعار دفتر تحکیم وحدت در انتخابات مجلس نیز شعار براندازی بود که نتیجه آن فتنه 78 شد و عواقب آن نیز تا سه سال بعد ادامه داد، البته بسیاری از دانشجویان ایستادند و قدرتطلبان نتوانستند دانشگاه را در مسیر شوم اهداف خود قرار دهند.
آصفری ادامه داد: سال 88 نیز دوباره همان جریان سیاسی به سراغ دانشگاهها رفت که فتنه 88 به بار آمد. البته مردم در 23 تیر سال 78 و 9 دی سال 88 جواب فتنه را دادند.
وی با بیان اینکه همان اندازه که دشمن به دانشگاه چشم طمع دوخته است نظام به دانشگاه امید دارد اظهار داشت: نظام در حالی که دانشگاه و دانشجو را سیاسی، اجتماعی و صاحب بصیرت و تفکر میداند براین اصل نیز تاکید دارد که دانشگاه محیط علم، عالم و پیشرفت اقتصاد دانشبنیان باشد و درگیریهای جناحی و مسائل سیاسی محیط علمی دانشگاه را آشفته نکند.
آصفری از بازگرداندن دانشجویان آشوبگر و مسئلهدار که برخی از آنها حتی قاچاقچی مواد مخدر هستند به عنوان یکی از اقدامات وزیر علوم یاد کرد و افزود: علیرغم مخالفت وزارت اطلاعات این افراد به دانشگاهها بازگشتند که مدارک آن موجود و قابل ارائه است.
نماینده مردم اراک در مجلس به چاپ نشریاتی با نام نشریات دانشجویی در بیرون دانشگاهها اشاره کرد و گفت: شاهد چاپ نشریاتی با صفحات رنگی با عنوان نشریات دانشجویی بودیم که این موضوع نیز قابل توجه است. ما هنوز ماجرای نشریه سلام را فراموش نکردهایم؛ وزیر علوم به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با عزل و نصبها بیتوجهی کرد و در عزل و نصبهای خود از کسانی استفاده کرد که در شأن دانشگاه و نظام نیستند. یکی از این انتصابها عضو یک هیأت علمی است که در ستاد میرحسین فعالیت داشته و سابقه دستگیری در سال 78 و 88 را دارد و در جریانات فتنه دست داشته است.
این نماینده مجلس گفت: آقای فرجیدانا با این بیدر و پیکری در فضای دانشگاه نمیشود فضا را علمی کرد. آیا خبر دارید از سه مهر سال 92 تا 21 خرداد سال 93 چه اتفاقاتی در دانشگاهها رخ داد؟ که اگر تدبیر نیروهای دلسوز انقلاب نبود به حادثه کوی دانگشاه منجر میشد.
وی به برخی اقدامات غیرقانونی در وزارت علوم اشاره کرد و گفت: هزینهکرد پول بیتالمال برای دستیابی به اهداف شخصی و سیاسی و کارهایی مانند این موضوع چه معنی دارد؟ آیا غیر از این است که بخواهند غائلهای مثل 18 تیر جدیدی در دانشگاهها رقم بزنند.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس تصریح کرد: آقای فرجیدانا نسبت به انتشار این نشریات عنوان میکنند که تمام آنها درهیأت نظارت و کمیته انضباطی مورد بررسی قرار میگیرد، این درحالی است که بعضی نشریات اصلاً مجوز نگرفتهاند اما با پول بیتالمال و امکانات دانشگاه مطالب التقاطی را چاپ میکنند.
وی با اشاره به اهانتهایی که نسبت به مراجع تقلید در دوره وزارت فرجی دانا از طرف دانشگاههیان صورت گرفته، گفت: یکی از اساتید دانشگاه که منصوب آقای فرجیدانا نیز بود، هنگامی که آیتالله مکارم شیرازی دعوت وزیر علوم را برای حضور محضر ایشان نمیپذیرد، نامهای سراسر توهین به این مرجع عالیقدر مینویسد.
آصفری ادامه داد: این استاد دانشگاه در این نامه خطاب به آیتالله مکارم شیرازی عنوان میکند که ما دانشگاهیان با شما حوزویان در مسائل حوزوی و دانشگاهی اختلافات اساسی داریم و هیچگاه این اختلافات برطرف نخواهد شد. این عضو هیئتعلمی دانشگاه سخنان بسیار قابل توجه و عجیبی دارد و آشکارا در یکی از جملههای خود گفته است که ریش مال انسان نیست بلکه برای حیوان است. انتصاب اینگونه افراد در وزارت علوم چه معنایی دارد؟
وی به زیر سوال بردن فرمایشات امام خمینی (ره) توسط معاونین و مسئولین وزارت علوم اشاره کرد و گفت: یکی از استادان خانم اظهاراتی دارد بسیار قابل توجه، وی در جایی گفته است که من یک انسان هستم وسیله تفریح نیستم عامل فساد مردان نیستم نه بهشت زیر پای من است نه جهنم میخواهم خودم به معراج بروم و نیاز نیست کسی افتخار به معراج رفتن را به من بدهد. درست بر عکس این فرمایش که بهشت زیر پای مادران است.
نماینده مردم اراک در مجلس به حمایت شبکههای ماهوارهای بیگانه از وزیر علوم اشاره کرد و گفت: چرا باید شبکههایی که با ما دشمن هستند از وزیر علوم دفاع و حمایت کنند؟
آصفری اظهار داشت: رسانه های بیگانه علیه نظام شایعهافکنی و سیاهنمایی میکنند و حال افرادی فضای دانشگاه را به سمتی بردند تا عضو هیأت علمی و ریاست دانشگاه نیز اینگونه جوسازیهای رسانههای بیگانه را دنبال میکند.
وی افزود: امروز صد نشریه دانشجویی غیرهمسو با نظام منتشر میشود که تعداد آن نیز در حال افزایش است و این نشریات برای جریان دانشجویی حاشیه درست خواهد کرد. این نشریات نه فقط در تهران بلکه در شیراز، اصفهان، مشهد و در اکثر دانشگاهها وجود دارد. این استاد دانشگاه در این نامه عنوان میکند که شما (آیت الله مکارم شیرازی) از تشخیص مصلحت نظام ناتوانید و تشخیص شما نادرست است.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس با بیان اینکه ترویج فرقه ضاله وهابیت و بهائیت در دانشگاهها شکل گرفته است، گفت: ما میخواهیم نظر آقای فرجی دانا را نسبت به ترویج فرقه وهابیت و بهائیت در دانشگاهها بدانیم.
وی با اشاره به آنچه که در یک سال گذشته در وزارت علوم رخ داده است، گفت: در این مدت سیاهنمایی علیه مجلس و صدا و سیما، تطهیر برخی چهرههای سیاسی مسئلهدار، کمرنگ کردن نقش استعمار در کودتای 28 مرداد، زیر سؤال بردن پشتوانه نظری ولایت فقیه، تمجید از آقای منتظری، مخدوش دانستن نظریه ولایت فقیه و دهها موارد دیگر در دانشگاهها وجود دارد که امروزه در برخی از نشریات دانشگاهی، این موارد انتشار مییابد.
آصفری در ادامه تصریح کرد: میگویند 16 آذر امسال بسیار آرام بوده است، فیلمی که از برگزاری مراسم 16 آذر در یکی از دانشگاهها پخش شده است نشان میدهد چگونه در آن جلسه از فتنهگران حمایت میشود، آیا این 16 آذر آرامی است؟ نمیشود از این مسائل به سادگی گذشت.
نماینده مردم اراک در مجلس با اشاره به تعامل خوب مجلس با دولت، گفت: امروز مجلسی دارد وزیر علوم را استیضاح میکند که تعامل بالای خود را با دولت نشان داده است. در چه مجلسی بیشترین رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت داده شده است. حال اگر نمایندگان تصمیم به استیضاح گرفتند بنا به تکلیف بوده است.
زارعی: جزو حامیان فرجی دانا در روز رای اعتماد بودم/سه هزار بورسیه ادعایی 190 نفر شدند/یک برادرم شهید شده و دوتای دیگر اصلا دانشگاه نرفته اند
علیاصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: در خصوص بحث استیضاح مطالبی که نمایندگان مطرح کردند، باعث شد زمان محدودی برای من باقی بماند. من جزو کسانی هستم که در رأی اعتماد برای رأی آوردن آقای فرجی دانا تلاش کردم و خود او نیز شاهد این موضوع است.
به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: منتهی فرآیندی که پیش آمد و بهواسطه آن بیش از شش ماه بالاخص در 4 ماه گذشته حداقل بنده در شش جلسه حضور داشتم و در این جلسات از مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس و رؤسای فراکسیونها حضور داشتند، بحث ما مباحث دیگری بود ولی بهیکباره صدیقی معاون دانشجویی وزارت علوم مصاحبهای را مطرح کرد که سه هزار بورس غیرقانونی در دولت گذشته انجام گرفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: کمیسیون آموزش درخواست کرد تا وزیر علوم در کمیسیون حضور یابد و توضیحاتی ارائه کند. اما آقای وزیر حضور نیافت ولی آقای صدیقی در کمیسیون حاضر شد و کمیسیون نیز مسئولان سابق امور دانشجویان را دعوت کرد و در همان جلسه مشخص شد که وقتی آقایان گزارش دادند که افرادی زیر معدل 14 و 16 بورسیه شدهاند، همان مسئولین قبلی نیز اعلام کردند که شورای مرکزی بورس (شورایی که براساس قانون مجلس تشکیل میشود) در همه دولتهای گذشته مصوباتی دارد که مصوبات آن باید مدنظر قرار گیرد.
زارعی گفت: در پی این ماجرا کمیسیون آموزش مجلس کمیتهای را تشکیل داد و دو جلسه در سازمان امور دانشجویان تشکیل شد و بنده نیز دو روز برخی از پروندهها را از نزدیک مطالعه کردم. از اول هم معلوم بود که لیستهایی که تنظیم شده با عجله تنظیم شده است. در جلسه اول قرار شد که لیستها کامل شود چرا که فقط نام و نام خانوادگی در آن درج شده بود و اطلاعاتی از بورسیهها در آن وجود نداشت. مسئولان وزارت علوم پذیرفتند که این لیست را برای جلسه آینده بهصورت کامل آماده کنند.
وی ادامه داد: در همان جلسه نیز مطرح شد: چرا شما گفتید فرزندان مسئولین و این خبر در سایتها منتشر شد؟ آنها گفتهاند: این کار را نکردیم، بلکه دستگاههای نظارتی این خبر را در سایتها منتشر کردند. ما گفتیم: پروندههای این افراد را بیاورید تا ببینیم، ولی آنها استنکاف کردند. اما در جلسه دوم ابتدا پروندههای مسئولین آن هم تعداد محدودی را آوردند. زمانی که ما این پروندهها را مشاهده کردیم در هیچ کدام موضوع خاصی نبود و دوستان نیز مدعی بودند: ما چنین ادعایی نکردیم، فقط در یکی از پروندهها، فرزند یکی از رؤسای دانشگاهها، یک سال سنش بالاتر بود و ما نیز در پرونده ملاحظه کردیم که آیا کارت پایان خدمت دارد یا ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مسئولان وزارت علوم در جلسات بعدی لیستهای ارائه شده را اصلاح کردند بر این اساس که مصوبه شورای مرکزی بورس که مسئولان قبلی مدعی بودند آنها را اعمال کردهاند، لیستها را بازنگری کنند و به کمیسیون آموزش مجلس ارسال کنند؛ در مجموع مدیرکل امور بورس وزارت علوم نامهای را خطاب به بنده بهعنوان مسئول کمیته ارسال کرد، گفت: مصوبات کمیسیون قبلی که ما اعمال کردیم، نتیجهاش در خصوص معدل وضعیت تبدیل به خارجها اینگونه شده که از 22 نفر سال 86، چهار نفر شده است و از 213 نفر به 34 نفر تبدیل شده است.
زارعی یادآور شد: در مجموع تمام ادعای مسئولان وزارت علوم به 190 نفر کاهش پیدا کرد که اگر مصوبات شورای مرکزی بورس اعمال شود کمتر از یکدهم تقلیل پیدا میکند؛ این نامه خطاب به من نوشته شد که کسانی که افزایش سن دارند 500 نفر هستند.
وی اظهار داشت: در خصوص بورس خارج گفته شده که 729 نفر بودهاند که اگر این ملاحظات را اعمال کنیم به 43 نفر کاهش پیدا میکند و گفته شد که هزار و 11 نفر مربی هستند که در این مباحث وجود ندارند؛ لذا بهاستناد اظهارات مسئولان عدد سه هزار نفر واقعیت ندارد ضمن اینکه ما معتقدیم هر کسی تخلف کرده است باید با وی برخورد شود.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما در این خصوص ادعا داشتیم چرا فضا را خراب میکنید و چرا در سایتها درج میکنید که بورسیه اقوام و آشنایان نمایندگان مشکل پیدا کرده و میخواهند از بورسیهها بهعنوان ابزار ضد استیضاح استفاده کنند.
زارعی در پایان سخنانش گفت: در خصوص بنده اعلام کردند که دو تن از برادران زارعی بورسیه هستند. من اعلام کردم که با هرکسی که تخلف کرده باید برخورد صورت گیرد؛ من سه برادر دارم که یکی از آنها در ابتدای انقلاب شهید شد و دو تن از برادرانم بازنشسته شدند و اصلاً دانشگاه نرفتهاند. چرا باید چنین فضایی فراهم شود و چرا باید در خصوص برخی نمایندگان که قبل از دوره نمایندگی بورسیه داشتهاند و وقتی وارد مجلس شدند بورس داشتهاند و هم اکنون بورس خود را متوقف کردهاند، این فضاسازیها انجام گیرد. این شیوه بداخلاقی و روش ما را به این نقطه رساند که باید بحث استیضاح را پیگیری کنیم.
نوباوه: هماهنگی ستاد داخلی وزیر علوم و جریانات رسانه ای خارج از کشور/ این نظام اسلامی است که مظلوم است نه فرجی دانا
در ابتدای نطق نوباوه گزارشی از تبلیغات رسانههای خارجی درباره موضوع استیضاح فرجی دانا به درخواست وی پخش شد و نماینده مردم تهران پس از پخش این گزارش گفت: یکی از مهمترین مباحث من افشار جریان رسانهای و هماهنگی ستاد داخلی وزیر علوم و جریانات رسانهای خارج از کشور است.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: هماهنگی گستردهای صورت گرفت تا یک دروغ کثیف به عنوان بورسیهها به جای مطالبات اصلی نمایندگان جایگزین کنند.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه از این دروغسازیها دو هدف دنبال میشد اظهار داشت: اولین هدف انحراف موضوع اصلی استیضاح و نگرانی نمایندگان مردم از انحراف وزارت علوم با مسئله بورسیهها بود و دومین موضوع نیز ناکارآمد نشان دادن وضعیت فعلی مجلس و نمایندگان بوده است.
نوباوه ادامه داد: یک جریانسازی مطبوعاتی و رسانهای است که در این مورد صورت گرفته است؛ مجلس و نمایندگان نگرانند و اصل بحث، استیضاح یک وزیر نیست کمااینکه اشکالات عمدهتری در وزارتخانههای دیگری وجود دارد ولی برخورد اینچنینی با آن نمیشود و روند خود را طی میکند.
نماینده مردم تهران اظهار داشت: ما میخواهیم بگوییم در جریان تبلیغاتی یک هماهنگی میان داخل و خارج رخ داده که مجلس را ناکارآمد نشان دهد و مطالبات برحق نمایندگان ملت را به عنوان خواستههای کاسبکارانه جلوه دهد همانطور که آقای وزیر نیز این صحبت را در جمع دانشجویان کرده و گفتند اگر به خواستههای برخی نمایندگان تن میدادند استیضاح نمیشدم.
نوباوه با طرح این سوال که آیا این اساتید نیستند که نحوه اپلای کردن را به دانشجویان آموزش میدهند؟، گفت: آیا ارقام دانشجویان به خارج رفته را دارید؟
وی با اشاره به گزارشی از نشریه نیوزویک در مورد دانشجویان به خارج رفته کشور اظهار کرد: امروز کار به جایی رسیده است که بهترین دانشجویان ما به استانفورد میروند و حدود بیش از 20 درصد فارغالتحصیلان ما سر از دانشگاههای خارج درمی آورند این نشانه چیست؟ چه جریانی در داخل برقرار است؟ این جریان در داخل کشور در حال فعالیت است که دانشجویان ما به خارج بروند.
نماینده مردم تهران در مجلس در مورد بحث رشد علمی در کشور، گفت: آیا رشد علمی ما در زمان شما بوده است یا از قبل وجود داشته؟ آیا سلولهای بنیادین و پیشرفت نانوتکنولوژی در زمان تصدی شما رخ داد؟ وی افزود: آیا این تفکرات الحادی احمدیروشنها را تربیت کرد؟ ما دانشگاهی میخواهیم که تهرانیمقدم تربیت کند. در حقیقت ما نگران سیاستهای حاکم بر دانشگاهها هستیم و نه به دنبال استیضاح وزیر علوم.
نوباوه با یادآوری سخن وزیر علوم مبنی بر ضرورت حفظ آبروی نظام گفت: آیا انتشار اسامی افراد تکریم آبروی انسانی است؟ شما نمایندگان را متهم میکنید و بعد اطلاعیه میدهید که کار ما نبوده است.
وی با اشاره به اینکه امروز سخن از مظلومیت فرجیداناست، تأکید کرد: این نظام اسلامی است که مظلوم است چرا که هنوز نمیتواند سیاستهای انقلاب فرهنگیاش را اجرا کند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: نشریهای در تیراژ چند هزار به صورت رنگی در دانشگاه فردوسی چاپ و در بیرون از دانشگاه توزیع شد؛ این ادبیات دانشجویی نیست.
وی ادامه داد: نشریه هنجارشکن «مکث» با تیتر «فاتحه این سپاه را باید خواند» در مقدمه خود میآورد که ما میخواهیم طعم تند نقد را بر هر نهادی که تاکنون از نقد مصون مانده است جاری کنیم و نوک انتقاد ما متوجه سپاه پاسداران است.
نوباوه با تأکید بر اینکه حتی کوموله نیز اینگونه نمینویسد گفت: شما فرمودید 58 درصد روسای دانشگاهها تغییر کردهآند من میپرسم چند درصد آنان افراد همسو با سیاستهای شما هستند؛ در همدان 8 نفر را که همه رزمنده بوده و PHD دارند تغییر دادید.
وی در مورد استعلام از وزارت اطلاعات نیز گفت: وزارت اطلاعات در تاریخ 11 شهریور 92 نامهای دارد مبنی بر اینکه پس از قبولی 90 هزار نفر در مقطع ارشد 167 نفر از آنان از سوی این وزارتخانه رد صلاحیت شدهاند اما از همه آنان ثبتنام صورت گرفته است اگر این نامه وزارت اطلاعات است پس آن نامهای که شما قرائت کردید چیست؟ آیا این تناقض را وزارت اطلاعات باید پاسخ دهد. بنابراین اینگونه نیست که نظر وزارت اطلاعات را در ثبتنامها رعایت کردهاید.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید حق مردم را گرفت خاطرنشان کرد: در مورد علی شمسالدین اعلام کردید که بورسیه غیرقانونی گرفته است در حالی که او نفر اول مقطع کارشناسی ارشد کشور بوده است.
نوباوه در پایان با یادآوری اینکه قطع کردن رگ دست امیرکبیر شریانهای علمی کشور را قطع کرد و ما را صد سال به عقب برد، گفت: نمیخواهیم دانشجو تربیت کنیم که سر از استانفورد دربیاورد.
نادران: فتنه گران برای دانشگاه ها تصمیم می گیرند/ اخراجی هایی بازگردانده شدند که مفاسد اخلاقی داشتند
الیاس نادران در جلسه استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان موافق استیضاح صحبت کرد و گفت: مسئلهای که درباره استیضاحها وجود دارد آن است که بهتر بود وزیر علوم به موارد استیضاح مورد به مورد پاسخ میداد چرا که در زمانی که امضاها گرفته شد تعداد آن 50 و امروز به 60 عدد رسیده است و اگر بنا بود امضا گرفته شود تعداد آن به بیشتر از این حد میرسید.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: دغدغه ما این است که مسائل دانشگاهی تحت الشعاع مسائل انحرافی و سیاسی قرار گرفته است و از زمانی که در اسفندماه به جمعبندی رسیدیم که کار وزارت علوم جز با استیضاح به نتیجه نمیرسد این امر را اعلام کردیم که تلاش نمایندگان بر این بود که در این زمینه موارد را اصلاح کند اما لجبازیها نسبت به تصمیمات گذشته در این امر مانع شد.
نادران خاطرنشان کرد: صادق مشاور آقای رئیسجمهور اعلام کرد دو نفری که مورد اعتراض نمایندگان بودند گفته شده است که نامهای بنویسند و خداحافظی کنند تا دهنکجی به مجلس نباشد اما حالا از دیشب به ما فشار آوردند که آن دو نفر بروند و استیضاح نباشد حالا آیا ما سیاسی کاری میکنیم.
وی گفت: مسئله قابل حل است در حالی که وضعیت عزل افراد نیست بلکه سیاستهایی است که در وزارت علوم جاری است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرجی دانا را فرد متدینی میدانیم خاطرنشان کرد: آقای فرجی دانا شما مدیریت نمیکنید بلکه مدیریت میشوید اینکه بگویید چند نفر تغییر کردهاند مسئله ما نیست بلکه مسئله این است که اخراجیها تشکیل جلسه میدهند و در این امر قانونی عمل نمیشود.
وی ادامه داد: اگر مسئله این بود که بر اساس تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام میشد مشکلی نداشت در حالی که شما فردی را که در شورای عالی انقلاب فرهنگی رای نیاورده ابقاء کردید و من هنوز خبر عزل وی را ندارم مگر اینکه در این چند روز تغییر کرده باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه دانشگاه تهران توسط سرپرست اداره میشود تصریح کرد: در بین این همه مدیران هیچ فرد لایق و همفکری با شما وجود نداشت که از وی در اداره دانشگاه تهران استفاده کنید.
نادران خاطرنشان کرد: آیا ما سیاهنمایی میکنیم. من نمیدانم که نشان دادن این فیلم به صلاح بود یا خیر اما رسانههای بیگانه از مخالفین استیضاحکنندگان دفاع میکنند.
نادران با بیان اینکه اخراجیها از دانشگاه مفاسد اخلاقی داشتند، گفت: دختران دانشجوی کشور از دست این دانشجویان اخراجی در امان نبودند دانشجویان دختری که خودکشی کردند، 13 نفر از این دانشجویان در پیام نور را شما برگرداندید.
وی خطاب به فرجیدانا گفت: شما با نامه وزارت اطلاعات در مورد ورودیهای سال 92 که 140نفر در پذیرش کارشناسی و 23نفر در دوره دکترا ثبتنام کردند چه کردید؟
نادران تصریح کرد: شما میگویید که اگر وزارت اطلاعات جواب منفی به استعلامها بدهد آن افراد را کنار میگذارید، باید بگویید که در رابطه با سمنانیان چه کردید؟ فردی که از وزارت اطلاعات استعلامش را گرفتید و مشکل هم داشت.
وی افزود: اینکه استعلام بگیرید و جواب آن منفی شود و دوباره بخواهید استعلام بگیرید و تلاش کنید تا استعلام مثبت شود، چه معنی دارد؟
نادران تصریح کرد: ما در رابطه با دانشجویان ستارهدار صحبت نمیکنیم مشکل ما با آنهایی است که صلاحیت اخلاقی و سیاسی ندارند و اینها هستند که ما را نگران کردهاند.
وی با توجه به اینکه آمار اغتشاشات دانشگاهها در سال 88 از همیشه بیشتر بوده است، گفت: فتنه 88 را چه کسی انجام داد، جریانات دانشجویی به کدام جریان بیرونی متصل بودند. بچههای بسیج که بانی چنین اتفاقی نبودند پس چه کسی این کارها را انجام داد؟
نادران با بیان اینکه نگرانی ما از این است که دانشگاه به باشگاه سیاسی تبدیل شود، گفت: با توجه به اینکه شما به خاطر دهنکجی به مجلس یا هر دلیل دیگری افرادی را سرکار گذاشتهاید این امکان را ایجاد کرده است که دانشگاه جولانگاه احزاب شود و ما نگرانیم که فتنه دیگری همچون فتنه 88 شکل بگیرد. آیا حق نداریم نگران باشیم.
این نماینده مجلس گفت: برخی از نمایندگان زمانی موافق وزیر بودند ولی وقتی عملکرد وزیر را دیدند امروز به مخالف وی تبدیل شدهاند.
نادران با بیان اینکه ما در این مجلس استیضاحهایی را انجام دادهایم، گفت: ما عهد اخوت با کسی نبستهایم و در گذشته هم با استیضاحهایی که داشتهایم این موضوع را نشان دادهایم.
وی تأکید کرد: وزیر علوم ما را متهم میکند که از وی دانشگاه و دانشکده خواستهایم ولی آیا ما چنین چیزهایی را خواستهایم و شما به ما ندادید و حال به خاطر این موضوع استیضاح میشوید. باید به فکر روز قیامت باشیم زیرا روز قیامت ما هستیم و عدل الهی.
این نماینده مجلس با بیان اینکه من برای اینکه کسی خوشش بیاید این حرفها را نمیزنم اظهار داشت: ما بارها به وزیر تذکر دادیم حتی التماسش را کردیم و خواستیم برای رفع نگرانیهای ما قدم بردارد ولی هیچ قدمی از طرف وی برداشته نشد.
وی افزود: با توجه به شرایط امروز جریانات درگیر با فتنه 88 فرصتی پیدا کردهاند که برای محیط دانشگاهی ما اظهارنظر و تعیین تکلیف میکنند. من با اعداد و ارقام کاری ندارم من اتفاقاتی را میبینم که در کف دانشگاهها رخ میدهد.
نادران ادامه داد: امروز فتنهگران در دانشگاه جولان میدهند و دانشجویان مذهبی و حزباللهی خون دل میخورند و ما از این بابت نگرانیم.
این نماینده مجلس با اشاره به درگیری و اغتشاش در دانشگاه امیرکبیر گفت: وزیر علوم لااقل میپرسید و بررسی میکرد چه کسی آن اغتشاشات را به راه انداختند و از چه کسانی چنین رفتارهایی سر زد.
نادران با اشاره به اظهارات اخیر انصاری معاون پارلمانی رئیسجمهور تصریح کرد: الحمدالله این صحبتها و اظهارات از طرف وی تکذیب شد و ما خوشحال شدیم پس ما به این استیضاح رأی میدهیم تا سیاست فعلی تغییر کند و اگر این وزیر برود حتماً سیاستهای وزارت علوم اصلاح خواهد شد و دولت هم برای این کار باید با ما همکاری کند.
Sorry. No data so far.