اجرای زنده مهدیه محمدخانی در یکی از فرهنگسراهای تهران موجب برخی اعتراض ها به وزارت ارشاد شده است.
خواننده ای که برخی از اجراهایش در شبکه های برون مرزی پخش شده است از وزارت ارشاد مجوز اجرای صحنه ای دارد. هر چند بسیاری از این اجراها با حضور افراد صاحب نامی از موسیقی ایران بوده اما باز هم در گوشه و کنار برخی رسانه ها به اجرای کنسرت این خواننده اعتراض کرده اند.
تک خوانی زنان موضوعی است که سالهاست مورد چالش های فراوانی است. نقل قول هایی از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تک خوانی زنان هم موجب شد تا دوره اغاز او در وزارت دوره پر حرف و حدیثی باشد. حالا با درز چنین اخباری به رسانه ها بازهم موضوع خواندن زن ها به موضوعی پر بحث میان دولتمردان و کارشناسان تبدیل شده است.
پس از اعتراض هایی که به وزیر ارشاد دولت یازدهم از سوی برخی وارد شده بود حالا اتخاذ چنین تصمیم هایی تنها می تواند این اعتراض ها را به وزارت ارشاد تشدید کند.
وزیر فرهنگ که نه وزیر ضد فرهنگ جواب بدن
باید از آقای وزیر بابت این بدمدیریتی سوال بشه
کسی که وزیر ضد فرهنگ و ارشاد اسلامی رو سرکار آورده باید جوابگو باشه
وزیر فرهنگ باید استیضاح شود هر چه سریعتر..واقعا اسم کشور ما جمهوری ” اسلامی!!!” ایرانه؟؟؟؟
به شدت با استیضاح جنتی موافقم. هرچند رویه ای که ما از جناب روحانی در ارتباط با انتخاب وزیر بجای وزرای استیضاح شده دیدیم، بازهم یکی مثل جنتی را انتخاب میکنه.
دولتهای اصلاحات معمولا در بخشهای فرهنگی، ضدفرهنگ، هنجارشکن و مغایر با اسلام رفتار کردند.
مگر بعضی از مراجع اجازه شنیدن صدای زن رو نمی دهند،پس مشکل چیه؟
صدای زن غیر از خوانندگی زن است. خوانندگی زن مستلزم ناز و کرشمه دادن به صدا است که بنابر نص قرآن حرام است. نه تنها خوانندگی زنان بلکه بسیاری از مگالمات روزمره و همراه عشوه زنان نیز حرام است. تنها زمانی که صدای زن فاقد ناز و کرشمه باشد و منفسده دیگری هم نداشته باشد شنیدنش مجاز است. لهذا زنان دستور دارند با مردان کاملا خشک و بیروح سخن بگویند.
*آیتالله سیدعلی خامنهای
-اگر صداى زن (چه به صورت تک خوانی و یا همخوانی با زنان و یا با مردان ) به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صداى او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد، اگر مفسده داشته باشد و یا تحریک شهوت بکند، جایز نیست
پرانتز را از خودتان اضافه کردید تا دروغ به رهبری ببندید. صدای زن غیر از خوانندگی است. بلکه اگر مکالمه عادی زن عم همراه با عشوه باشد حق شنیدنش را ندارید.
نه رهبری و نه هیچ مرجعی نمی تواند اجتهاد مقابل نص قرآن کند.
متن استفتا از رهبری روی اینترنت موجود است شما می توانید متن استفتا را در . آيت ا… خامنه اي، استفتاءات، نشر جامعه مدرسين، سوال 1145. ببینید
بحث اینجا نحوه خواندن هست مسلما چه مرد یا زن به صورت غنا بخوانند شنیدن آن حرام است حالا نظر مقام معظم رهبری با مثلا آیت … مکارم متفاوت است به هر حال ایشان ولی فقیه هم هستند و به نظرم نظر شرعی ایشان مبنا اداره جامعه هست نه نظر اکثریت مراجع یا برخی از آنان. به هر حال برخی از مراجع از جمله آیات عظام «سیدعلی خامنه ای» رهبر معظم انقلاب، «سید علی سیستانی»، «حسین نوری همدانی» و «جواد تبریزی» گوش دادن به آواز زن را اگر «غِنا» نباشد و باعث «التذاذ جنسی و تهییج شهوت» نشود و مفسدهیی بر آن مترتب نگردد، بلامانع می دانند.
شما یا بیمارید یا از دین خارج.
س 1146: گوشدادن به صداى زن هنگامى که شعر و غير آن را با آهنگ و ترجيع مىخواند اعم از اينکه شنونده، جوان باشد ياخير، مذکر باشد يا مؤنث چه حکمى دارد؟ و اگر آن زن از محارم باشد، حکم آن چيست؟
ج: اگر صداى زن بهصورت غنا نباشد و گوشدادن به صداى او هم به قصد لذت و ريبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتّب نگردد، اشکال ندارد و فرقى بين موارد فوق نيست.
اول فرمودید پرانتز را خودتان اضافه کردید تا به رهبری دروغ ببندید.بعد من سند ارائه کردم و شما عذر خواهی نکردید.در این کامنت هم می فرمایید شما بیماریید یا از دین خارج…این تذهبون،این سنت ائمه و پیامبر در مناظره هست؟
در ثانی،س و ج که ذکر فرمودید که دقیقا تایید حرفهای اینجانب است.ببینید اگر مقلد حضرت آیت .. مکارم باشید شنیدن آواز زن برای شما حرام است .اما نظر حضرت آقای خامنه ای امتفاوت است
*آیتالله سیدعلی خامنهای
-اگر صداى زن (چه به صورت تک خوانی و یا همخوانی با زنان و یا با مردان ) به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صداى او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد، اگر مفسده داشته باشد و یا تحریک شهوت بکند، جایز نیست
*آیتالله ناصر مکارم شیرازی
-س: شنیدن صدای آواز زن برای مرد نامحرم چه حکمی دارد؟
ج: حرام است.
جناب «ناشناس»
ظاهرا ريشه اختلاف نظر شما با جناب «يك نفر» در عبارتي است كه در جواب اولتان آورده ايد.
گفته ايد: «خوانندگی زن مستلزم ناز و کرشمه دادن به صدا است» اين حكم كلي را از كجايتان در آورده ايد؟
از عقل؟ نقل؟ شهود؟ چگونه؟
من فکر می کنم اختلاف ایشان با من به علت نا آشنایی با احکام شرعی در این مورد بود.ولی راستش برای من سوال است خوب اگر بعضی مراجع اجازه شنیدن آواز زن را می دهند.مشکل نظام برای اجرای کنسرت ها چیست؟
حكم كلي اي كه ايشان آورده اند صحيح نيست.
لزوما همه خوانندگيهاي زنان مستلزم ناز و كرشمه دادن به صدا نيست ولي اگر آوازي با ناز و كرشمه همراه باشد و موجب تحريك مردان شود گوش دادن به آن براي مردان حرام است.
يك مثال نقض هم مي آورم تا موضوع روشن تر شود؛ مثلا لالائي كه در تيتراژ پاياني سريال مختارنامه پخش مي شد، خوانندگي زن بود ولي با ناز و كرشمه همراه نبود و در نتيجه از اين حكم كلي كه آقاي «ناشناس» صادر فرموده بودند نيز تبعيت نمي نمود.
دقيقا پاسخ فرمايش شما هم همين است كه مراجع به طور كلي اجازه شنيدن آواز زن را نداده اند و براي آن قيد گذاشته اند.
جناب اصفهانی
من دو سوال دارم
1-آیا شما قایل به تفکیک حکم مراجع به دو دسته اول مراجعی که شنیدن آواز زن را مطلقا حرام می دانند و دوم مراجعی که حلال و حرام بودن آن را بر عهده شنونده می گذارند هستید یا خیر؟
2-از لحاظ حکومتی،اگر قایل به این تفکیک باشیم وظیفه حکومت چیست ؟اجازه اجرای کنسرت خوانندگان زن را بدهد یا خیر؟ آیا ملاک نظر اکثریت فقها و مراجع(مانند نظر آیت ا.. شیرازی یا آیت ا.. هاشمی ) خواهد بود؟ یا نظر فقهی شخص ولی فقیه ملاک است؟
اصل مطلب این است تفکرات لیبرالی در دولت آقای روحانی نیز نفوذ کرده اند وایشان هم فقط به رای آینده فکر می کند
مرگ بر دشمنان هنر وزیبایی
کسی جواب نمی خواهد بده به سوالات مطرح شده؟نبود؟
سلام اولاوقتی قرآن هس چراجای دیگه بریم دومامردی که مومن باشه قطعاسراغ این چیزانمی ره وکسی سراغ این چیزامی ره که یه تغییری توش به وجودمی یادسوماحتی صدای مردهم که حلاله اگه موجب تغییر توحال یه زن بشه حرامه البته این مورددرباره ی نوحه هایااینجورچیزاکه آدموبه گریه می اندازه صدق نمی کنه
برای رییس جمهور متاسفم کسی را که نیاز به ارشاد دارد به عنوان وزارت ارشاد اسلامی! انتخاب کرده.