بنابر اظهارات شهرداری تهران در حال حاضر 60 هکتار فضای فرودگاه سابق در فاز اول تبدیل به بوستان شده است. این در حالیست که مساحت کل زمین 300 هکتار است. اما آنچه در تصویر هوایی این فضادیده می شود با احتساب فضای سبز رینگ و اطراف این بوستان تنها 20% از فضای مزبور به پارک و فضای سبز اختصاص پیدا کرده است.
فرودگاه نظامی قلعه مرغی حدود 3.5 سال پیش طی توافق ارتش با شهرداری تهران در اختیار شهرداری قرار گرفت تا در فضای آن پارک شهری ساخته شود؛ بنابر اظهارات شهرداری تهران در حال حاضر 60 هکتار فضای فرودگاه سابق در فاز اول تبدیل به بوستان شده است. این در حالیست که مساحت کل زمین 300 هکتار است.
اما آنچه در تصویر هوایی این فضادیده می شود با احتساب فضای سبز رینگ و اطراف این بوستان تنها 20% از فضای مزبور به پارک و فضای سبز اختصاص پیدا کرده است؛ بنظر می رسد شهرداری برای مابقی این بوستان طرحهایی غیر از فضای سبز و درختکاری در نظر گرفته است که با دستورات اکید رهبری در تناقض آشکار است
بوستان مزبور با مساحت 300 هکتار بهترین و مستعدترین فضا برای تامین کمبود فضای سبز در جنوب شهر و به عبارتی دیگر پرکردن شکاف طبقاتی و عدالت در تامین استانداردهای فضاهای سبز در تهران است؛ به طوریکه با یک طرح کارآمد و عملیاتی منطقه مزبور به یکی از بهترین مناطق تهران بلحاظ کاربری های خدماتی به ساکنان منطقه تبدیل شده و می تواند رقیب مناسبی برای فضاهای تفریحی بالاشهر تهران به حساب آید
تصویر هوایی بوستان ولایت بعد از 3.5 سال از دستورات رهبری
در سایت سازمان پارکها و فضای سبز تهران [در اینجا ببینید] در قسمتی از طرحی که برای بوستان ولایت در نظر گرفته شده است می خوانید:
1ـ مساحت محدوده طرح 291 هکتار
الف ـ بخش جنوبی به مساحت 5/130 هکتار جهت توسعه مسکونی و تامین خدمات وابسته در مقیاس ناحیه و محله.
ب ـ بخش شمالی به مساحت 5/150 هکتار جهت تامین فضای باز و سبز منطقه و مناطق همجوار
2ـ تراکم های کاربری مسکونی، 180 درصد، 220 درصد و 250درصد و کل زیربنای مسکونی 726/271/1 مترمربع (717/12 واحد) و جمعیت پذیری 186 نفر در هکتار معادل 53116 نفر.
این بدان معناست که در بوستان ولایت قرار است 53 هزار نفر در کاربری مسکونی آن اسکان پیدا کنند!
تصویری از طرح سازمان پارکها برای بوستان ولایت
علیرضا جاوید معاون سابق قالیباف نیز در آبان ماه 92 در اظهارنظری عجیب گفته بود:
«در ابتدا بنا بود با انتقال پادگان قلعه مرغی به خارج شهر تهران درون بوستان 80 هکتاری ولایت یک ساختمان عظیم به نام «تجارت جهانی» احداث شود اما به دلیل سرعت انتقال پادگان و اجرای پروژه بوستان ولایت هنوز بسترسازی لازم برای اجرای پروژه «تجارت جهانی» در بوستان ولایت به وجود نیامده است به همین دلیل اجرای این پروژه در بوستان ولایت منتفی شده است»
از سوی دیگر محمد حقانی معاون سابق کرباسچی و عضو فعلی شورای شهر تهران که البته با مجموعه مدیریتی آن زمان، بسیاری از مشکلات فعلی شهر تهران را باعث شده اند نیز در اظهارنظری در تیرماه 93 می گوید:
«هر چند می شود به این مکان “بوستان” گفت، چون کمربند سبزی که در اطراف این زمین به وجود آمده، به اندازه کافی عریض است که بشود به عنوان بوستان از آن نام برد، ولی مهم است در زمینی که وسط این بوستان، بایر و خالی مانده چه چیزی اجرا شود.
این عضو شورای شهر درباره نسبت زمین بایر و منطقه درختکاری شده، گفت: “اعداد دقیقی از میزان درختکاری در این بوستان ندارم ولی تصور می کنم حدود 30 درصد از اراضی این مکان، تبدیل به فضای سبز شده بود؛ همه اراضی این بوستان تبدیل به فضای سبز عمومی نشده و باید با تهیه طرح موضعی، زمین های وسط این پارک را جنگل کاری و درختکاری کرد»
خواندن اظهار نظر مسوولان بویژه رهبری و شهردار تهران در زمان افتتاح پارک خالی از لطف نیست:
مقام معظم رهبری در مراسم کلنگ زنی بوستان ولایت 19 اسفند 1389:
«طرحهاى فضاى سبزِ اینجا – حالا آقاى شهردار محترم گفتند، قبلاً هم من گزارشش را دیدم – نزدیک سیصد هکتار زمیناست؛ این خیلى مهم است.ایشان میگویند میخواهیم دویست و بیست هکتارش را فضاى سبز درست کنیم. شما باید مواظب آن بقیه باشید. هشتاد هکتار زمین وسط شهر، چیز کمى نیست. اینجا زمینهائى است که متر مترش محاسبه دارد. شما اینجا هشتاد هکتار زمین دارید؛ مراقب باشید که چه اتفاقى بناست براى این زمینها بیفتد. شماها بحمداللَّه خودتان پاکید، اهل هیچگونه استفادهى سوء نیستید؛ اما اینجور نیست که تمام محیط زندگى، خالى از آدمهاى سوءاستفادهجو باشد. مراقب باشید طرحهائى که میخواهید اینجا اجرا کنید، از بیرون محیطِ شماها برایش طراحى نشده باشد؛
با بعضى از توجیههاى گوناگون، توجیههاى اقتصادى، تأسیس مرکز تجارى. همین طور بقیهى جاها. حالا اینجا بزرگترین است، اینجا مهمترین است، اما تهران باز هم مراکز دیگر دارد؛ مراکزى که میتوان در آنها فضاى سبز درست کرد، میتوان فضاى تنفسى براى تهران درست کرد، میتوان ریههاى تهران را تقویت کرد. حقیقتاً ریههاى تهران ضعیف است. تهران شهر بزرگى است و جمعیت زیادى دارد. با همهى زحمتهائى که شما کشیدید، فضاى سبز در این شهر، خیلى کمتر از آن مقدارى است که باید باشد»
محمد باقر قالیباف؛19 فروردین 1390 :
«بوستان ولایت می تواند ریه تنفسی پایتخت محسوب شود ، چرا که در مساحت 300 هکتار توسعه فضای سبز را خواهیم داشت و علاوه بر آن این بوستان بزرگترین بوستان خاورمیانه خواهد بود.»
Sorry. No data so far.