سیدمختار هاشمی پنجشنبه شب در دومین همایش کوهنوردی استان کردستان در سنندج، اظهار کرد: کانی بل با قدمتی بیش از 60 میلیون سال که مربوط به اواخر دوران کرتاسه است همواره در بین مردم کردستان و منطقه هوارمان دارای جایگاه ویژه فرهنگی، اعتقادی و دینی بوده و مأمن زیستبوم منحصر به فردی است.
وی افزود: چند سالی است که عملیات مطالعات ساخت سدی به نام “سد داریان” در پایین دست این روستای باستانی و پایگاه فرهنگی، اجتماعی و زیستمحیطی آغاز شده و بر اساس فعالیتهای علمی گروه کاری نجاتبخشی کانی بل در آینده نزدیک و با آبگیری این سد شاهد به زیر آب رفتن کوتاهترین رودخانه دنیا خواهیم بود.
هاشمی تصریح کرد: نابودی این ذخیره غنی آب معدنی، در معرض تهدید قرار گرفتن بناهای سنتی روستای هجیج و حتی مقبره امامزاده عبیدالله(ع) از تبعات ساخت سد داریان است.
سرپرست گروه کاری نجات چشمه بل اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن کانی بل در مرز بین دو استان کردستان و کرمانشاه بارها شاهد نامهنگاری و تلاش برای نجات این منبع سرشار طبیعی بودهایم که متأسفانه این تلاشها با بیتوجهی مواجه شده است و متولیان ساخت سد خواستهاند که مسئله را سیاسی و امنیتی جلوه دهند.
وی افزود: آبگیری سد داریان منوط به نجات چشمه بل است و انتظار داریم مسئولان وزارت نیرو به این مهم جامه عمل بپوشانند و به تعهدات خویش پایبند باشند.
هاشمی خاطر نشان کرد: متأسفانه هیچکدام از طرحهای شرکت توسعه منابع آب و نیرو در این رابطه منجر به نجات چشمه بل نمیشود و این طرح ها فاقد توجیهات فنی لازم است و مورد تایید گروه کاری نجات چشمه بل قرار نگرفته است.
وی افزود: گروه کاری نجات چشمه بل خواهان انجام مهندسی ارزش در یک فرآیند مشارکتی با مسئولان ساخت سد داریان است و باید نگاه کارفرما از استحصال بخشی از آب این چشمه به حفاظت و نجات آن تغییر یابد.
سرپرست گروه کاری نجات چشمه بل در پایان خواستار مشارکت همه تشکلها و سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه محیط زیست استان و حمایتهای مسئولان استانی در این خصوص شد.
Sorry. No data so far.