رییس پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت: بهره گیری از ظرفیتهای ژنی “کوشکی” و “دلبر” در دستور کار قرار دارد.
هومن جوکار در پاسخ به این سوال که آیا تکثیرنسل دو یوزپلنگ در قفس ( کوشکی و دلبر ) که یکی در زیستگاه میان دشت خراسان شمالی و دیگری در زیستگاه سمنان قرار دارند، امکان پذیر خواهد بود، اظهار کرد: به اعتقاد بنده این امر موفقیت آمیز نخواهد بود.
وی با بیان اینکه هنوز در دنیا تکثیر یوزپلنگ در قفس تجربه نشده است، تصریح کرد: بنده نمی توانم بگویم که این کار غیرممکن است اما برای این نوع تکثیر با دشواری های زیادی روبرو هستیم.
رییس پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی توضیح داد: آن چه که واضح است این است که یوزپلنگ باید در طبیعت با مادر خود راه برود، تا شیوه های زندگی و شکار در طبیعت را از مادر خود بیاموزد و اگر تکثیر در قفس انجام شود ما یوزپلنگ هایی را نخواهیم داشت که در طبیعت زندگی و شکار را یاد گرفته باشند بلکه ما توله یوزهایی را خواهیم داشت که زندگی در طبیعت را یاد نگرفته اند و با طبیعت آشنا نیستند و به احتمال زیاد بقا هم نخواهند داشت.
جوکار با بیان اینکه استفاده از ظرفیت های موجود این دویوزپلنگ یکی از راهکارهایی است که می توان از آن بهره برد، تاکید کرد: بهره گیری از ظرفیت آموزشی و پژوهشی بر روی این دو یوز و همچنین ذخیره سازی ژن آنها برای آینده در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست کشور قرار دارد.
Sorry. No data so far.