مدیرعامل شرکت پتروشیمی پاسخهایی را به اقتصاددانان منتقد صنعت پتروشیمی که این صنعت را غیراقتصادی برای کشور میدانند ارائه کرد.
عباس شعریمقدم در آیین افتتاحیه نهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست اظهار داشت: براساس برنامه تدوینشده برای توسعه آینده صنعت پتروشیمی تولید الفینیها علیالخصوص پلمیری در گاز طبیعی در اولویت قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به ضریب نفوذ گسترده پلمیری در صنایع شیمیایی کشور پیشبینی میشود با تولید این ماده زمینه احداث واحدهای متعدد پاییندستی و در نتیجه ایجاد اشتغال مولد فراهم شود.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: صنایع پتروشیمی در ایران تاکنون سالیانه فقط 5 درصد از کل هیدروکربنهای تولیدی کشور اعم از مایع و گاز را مصرف نموده و در مقابل بیش از 40 تن محصول تولید کردهاند که بیش از 40 درصد صادرات غیرنفتی کشور را دربر گرفته است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: هماکنون بیش از 30 هزار واحد تولیدی در کشور به تولیدات پتروشیمی وابسته هستند که مواد اولیه آنها را صنایع پتروشیمی کشور به ویژه واحدهای موجود در عسلویه و ماهشهر تأمین میکند که این نشان میدهد برای توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی باید توسعه و سرمایهگذاری در صنایع بالادستی بیوقفه ادامه یابد.
وی ادامه داد: امروز صنعت خودرو، هوافضا، بهداشتی، غذایی، پزشکی، بستهبندی، لوازم خانگی، لاستیک، پلاستیک، نساجی، فرش ماشینی، موکت همه به محصولات پتروشیمی وابسته هستند.
وی ادامه داد: در زمینه توسعه صنعت پتروشیمی اگرچه شرایط بینالمللی در سایه مذاکرات با اعضای 1+5 امیدوارکنندهتر شده و بسیاری از شرکت های خارجی برای مذاکره و سرمایهگذاری در ایران اظهار تمایل نمودهاند، اما هنوز تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
وی تصریح کرد: البته برخی از دانشآموختگان علم اقتصاد به دلیل عدم شناخت کافی از پتروشیمی این صنعت ارزشآفرین را غیر اقتصادی تلقی میکنند که بنده نیز چند ملاحظه را برای روشنگری بیان میکنند.
شعریمقدم اضافه کرد: اولاً خوراک عمده واحدهای پتروشیمی، گاز طبیعی است که قیمت فروش بینالمللی ندارد و قیمت 13 سنت اعلامشده برای آن هم کاملاً برای قیمتهایی که در منطقه خلیجفارس به تولیدکنندگان فروخته میشود مطابقت دارد و اگر بیشتر نباشد کمتر نیست و این قیمت را نبایستی با قیمت معادل یک لیتر گازوئیل که 70 سنت است مقایسه نمود.
وی اضافه کرد: نباید محصولات صادراتی مبنای مقایسه قرار گیرند بلکه ارزش محصولات فروختهشده به صنایع داخلی نیز به آن اضافه شود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: ثالثاً ظرفیت تولید در صنعت پتروشیمی کشور در حال حاضر 60 میلیون تن است نه 40 میلیون تن که انشاءالله با رفع تحریمها و تأمین خوراک به آن خواهیم رسید.
شعریمقدم افزود: رابعاً ارزشافزوده حاصل از تولیدات 30 هزار واحد پاییندستی و اشتغالزایی حاصله را باید به آن افزود و آن وقت به نتیجه خواهیم رسید که توسعه صنعت پتروشیمی در ایران بیتردید از صنایع پیشران در توسعه کشور است.
وی در ادامه گفت: با همکاری با تشکلهای مرتبط با صنایع لاستیک و پلاستیک در نمایشگاه ایرانلاست نهم شاهد حضور بیش از 500 شرکت داخلی و 250 شرکت خارجی در فضایی به وسعت 60 هزار مترمربع است.
وی همچنین به برگزاری کارگاههایی با عنوان معرفی روشهای جدید ساخت اندامهای مصنوعی نظیر چشم، قلب، دندان، بینی، پوست و دست و پا برپایه مواد پلیمری برگزار خواهد شد.
Sorry. No data so far.