فوقتخصصی جراحی قلب و عروق گفت: کاربرانی که در شبانهروز بیشتر از 4 ساعت از رسانههای تصویری و اینترنت استفاده میکنند بیشتر در معرض بیماریهای قلبی و عروقی هستند.
عنایتالله کریمیان اظهار کرد: با روند صنعتی شدن جوامع، کم تحرکی، استفاده از فستفودها و دخانیات افزایش یافته و این امر موجب شده انسانها در معرض خطر بیشتری قرار گیرند. همچنین فاصله گرفتن از غذاهای سنتی، مفید و کمچرب، سبب شده در جوامع صنعتی و رو به رشد، بیماریهای قلبی و عروقی افزایش داشته باشد، آمار نیز گویای همین امر است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر بیماریهای قلبی نسبت به 20 سال گذشته، افزود: بیماریهای قلبی و عروقی در صدر عوامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته هستند. در حال حاضر شایعترین دلیل بستری افراد بالای 65 سال، نارسایی قلبی است که منجر به صرف هزینههای گزاف و اشغال تختهای بیمارستانی شده است. همچنین با توجه به کم تحرکی و افزایش مصرف غذاهای پرچرب، دیابت نیز از عوامل مهم در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی است.
کریمیان در خصوص روند رو به رشد مصرف دخانیات میان زنان جامعه نیز تصریح کرد: مصرف دخانیات به شکل سیگار و قلیان بویژه میان زنان شدت گرفته است. این موضوع زنگ خطری برای جامعه ما محسوب میشود؛ چرا که یک عامل مهم در ایجاد بیماریهای قلبی است.
وی یادآور شد: ناگفته نماند بیماریهایی همچون فشارخون و دیابت، بیماری خاموش و مرموزی است که باعث ایجاد بیماریهای مختلف قلبی و عروقی، کلیه، چشم و … میشوند. از این رو میتوان با تشکیل پایگاههای سلامت و غربالگری افراد از وجود این بیماری مطلع شویم و اقدامات لازم را درجهت درمان انجام دهیم که در این راستا رسانههای جمعی کمک شایان توجهی میتوانند داشته باشند.
Sorry. No data so far.