محمد رضا عارف عضو شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی(ص) در پاسخ به این که این جایزه می تواند در سطح جوایز دیگر مطرح شود توضیح داد و گفت: تلاش ما بر این است که بهترین ها را معرفی کنیم تا این جایزه جای خود را در میان جوایز دیگر باز کند.
وی عنوان کرد: اگر نتوانستیم به بهترین ها برسیم اصراری بر انتخاب 4 نفر برای کاندید جایزه نداریم و می توانیم تعداد کمتری را معرفی کنیم.
عارف با بیان اینکه سقف کاندید برای این جایزه مهم 4 نفر است اظهار داشت: اگر فردی اثر برجسته ای در سطح دنیا نداشته باشد نمی توانیم آن فرد را برای جایزه مصطفی(ص) کاندید کنیم.
وی در خصوص داوران گفت: برای هر یک از چهار حوزه باید 7 نفر داور را انتخاب کنیم که هنوز انتخاب داوران به نتیجه نهایی نرسیده است.
عضو شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) اظهار داشت: دو اصلاحیه هم به دلیل اینکه با اساسنامه سازگاری نداشت عملا مورد تایید قرار نگرفت چرا که تاکید بر جهان اسلام و دنیای اسلام است .
عارف در این خصوص افزود: 3 جایزه به مسلمانان تبعه یکی از کشور های اسلامی که تحقیقاتشان هم در همان کشور صورت گرفته باشد داده می شود و درحوزه چهارم هم که حوزه عمومی بود به مسلمانی که در جهان اسلام هستند، اهدا شود.
وی با اشاره به اینکه اضافه کردن رشته علوم انسانی برای کاندید شدن جایزه هم مورد تصویب قرار نگرفت، اعلام کرد: به دلیل اینکه قرار است جایزه ای به نام امام خمینی(ره) در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود و به تصویب برسد حوزه علوم انسانی را در جایزه مصطفی (ص) قرار ندادیم.
عارف گفت: جایزه علمی پیامبر اعظم (ص) جایزه مهمی بوده و از ابتدا هم بحث بر این مبنا بوده است با توجه به جایگاهی که کشور ما در دنیای اسلام در زمینه علم و فناوری دارد و به خصوص سند چشم انداز، جایگاه اول را برای خودمان قائل هستیم و باید پیشتاز در تشویق دانشمندان باشیم.
وی اظهار امیدواری کرد و گفت: خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد خوبی را بر مبنای این جایزه مهم تصویب کرد و امیدوار هستیم که امسال این عملیات نتیجه بدهد.
جایزه مصطفی (ص)، جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اعطا میشود. این جایزه به احترام نام پیامبر اعظم اسلام و به دلیل تاکید بسیار آن حضرت به علمآموزی، به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی، به معنای برگزیده نامگذاری شده است.
این جایزه در سال 1393 برای نخستین بار اهدا خواهد شد. هدف از اعطای جایزه مصطفی (ص) ترویج و تشویق علمآموزی و پژوهش در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی (OIC) است. این جایزه پیشگام توسعه روابط منطقهای نهادهای علمی و فنـاوری در کشورهـای عضو OIC است و با تقویت ارتباط علمی میان دانشمندان و پژوهشگران در این کشورها به رشد و تعالی علمی کمک خواهد کرد.
برگزیدگان جایزه مصطفی در چهار رشته مبلغ نیم میلیون دلار جایزه ویژه دریافت میکنند که مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تأمین میشود. شورای سیاستگذاری جایزه، متشکل از دانشگاهها و مراکز علمی بزرگ ایران و 57 کشور عضو سازمان همکاریهای اسلامی، بر روند اعطای این جایزه نظارت میکند.
این جایزه به طرحهایی تعلق میگیرد که زمینهساز بهبود زندگی بشر بوده و در آنها محققان دست به نوآوریهای مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده یا روشهای علمی جدیدی ارائه کرده باشند.
Sorry. No data so far.