همایش ادبیات معاصر الجزایر در روزهای 14 و 15 مهرماه در تالار مولوی دانشگاه تهران برگزار میشود.
ادبیات معاصر عرب را می توان آئینه تمام نمای افکار و اندیشهها و احساسات و عواطف مردم جهان عرب دانست.
ادبیات معاصر عرب با اینکه ریشه در فرهنگ و ادبیات کهن عربی و اسلامی دارد، در عین حال با تحولات اجتماعی و سیاسی کشورهای عربی از یک سو و تحولات ادبی جهان از سوی دیگر کاملاً مرتبط است. نویسندگان و شاعران عرب زبان، سالهاست با ادبیات و مکاتب ادبی کشورهای غربی آشنا هستند و نوشتهها و سرودههایشان تا حد زیادی تحت تاثیر افکار نویسندگان غربی است و در عین حال از بن مایههای فرهنگی و ادبی عربی و اسلامی بر جای مانده از تمدن اسلامی نیز غافل نیستند.
در این میان ادبیات الجزایر با این که همگام با ادبیات عربی سایر کشورها نشو و نما یافته است ولی با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی این کشور از ویژگیهای خاص خود برخوردار است.
موقعیت جغرافیایی الجزایر، پیشینه تمدنی و تاریخی آن از یک سو و تحولات دو قرن گذشته در این کشور به خصوص استعمار فرانسه و تحولات پس از آن، از سوی دیگر در شکلگیری ادبیات معاصر این کشور تاثیر به سزایی داشته است، ادبیات دوره استعمار و پس از استعمار نمادی از تنوع ادبی در این کشور است. در نتیجه ادبیات مقاومت که از انواع قابل توجه ادب عربی در جهان معاصر عرب است در ادبیات الجزایر جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است. ظهور شاعران و نویسنده گان متعدد عصر حاضر و آفرینش دهها دیوان شعر و داستان و رمان در موضوعات مختلف که عمدتاً با رویکرد انسان دوستی، آزادیخواهی، وطن دوستی و ایثار و گذشت و با بن مایههای عمیق دینی و اسلامی سروده شدهاند، نشان از ادبیاتی پیشرفته و غنی در کشور الجزایر دارد.
همایش ادبیات معاصر الجزایر که با حضور شخصیتهای بزرگ ادبی این کشور و استادان و صاحب نظران داخلی شکل گرفته است فرصت مغتنمی است برای ادب دوستان و علاقه مندان به ادبیات معاصر و استادان و دانشجویان که نمونههایی از این ادبیات را بررسی و تحلیل نموده و جلوههایی از تحولات ادبی این کشور را به نمایش بگذارند.
حجت رسولی دبیر علمی همایش ادبیات معاصر الجزایر با اعلام اینکه طی مدت فراخوان مقالات در موضوعات مختلف به دبیرخانه همایش ارائه شد، تاکید کرد: این آثار نشان دهنده پیشرفت مباحث مربوط به ادبیات معاصر و گرایش و علاقه مندی دانشجویان و دانش آموختگان ادبیات عربی در ایران به ادبیات معاصر الجزایر و تلاش کنجکاوانه آنان در شناخت ابعاد مختلف این ادبیات است. گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه شهید بهشتی که مسئولیت برگزاری این همایش را برعهده دارد امیدوار است که این اقدام گامی باشد به سمت آشنایی بیشتر با ادبیات معاصر کشورهای عربی.
Sorry. No data so far.