هرچند از استاندارد به عنوان تنها نشان مرغوبيت کالا و اجناس یاد می شود اما اين نشان تنها مربوط به کالا نیست بلکه بسياري از خدمات ديگر از جمله رشد همه جانبه، افزایش توان ملی، ارتقای قدرت رقابت در عرصه های بین المللی و افزایش سطح رفاه عمومی را نيز در بر مي گيرد.
بدون شک سرمایهگذاری برای ارتقای کیفیت محصولات و کالاهای تولیدی برای پاسخگویی به نیاز مصرف کنندگان داخلی و دستیابی به بازارهای جهانی و افزایش رقابت پذیری مهمترین اصل در توسعه اقتصادی کشورهاست.
با تعهد به الزامات استانداردسازی می توان با افزایش سطح کیفیت فرآورده ها و تولیدات به فناوری پیشرفته تولید هر محصول نائل آمد و در توسعه و رشد اقتصادی، گوی سبقت را در میدان جهانی شده تولید و صنعت ربود.
رویکرد استاندارد سازی کشور متعلق به 20 سال گذشته است
دبیر ستاد تحول نظام استانداردسازی کشور با بیان اینکه رویکرد استانداردسازی کشور متعلق به 20 سال گذشته است اظهارداشت: با تحقق سند چشم انداز 20 ساله در کشور، امیدواریم این عقب ماندگی ها جبران شده و در مقوله استانداردسازی به روز شویم.
جهانبخش سنجابی ظهر چهارشنبه در همایش روز ملی استاندارد در آذربایجان غربی با ابراز تاسف از اینکه در بحث حوزه استاندارد سازی 20 سال از استاندارد دنیا عقب هستیم عنوان کرد: مردم رضایتمندی کامل از استاندارد ندارند و این به دلیل این است که سازمان به رغم حاکمیتی بودن در حوزه مقابله با عدم اجرای استاندارد، نقش دادستانی گرفته است.
وی با اشاره به نیاز مبرم کشور به تحول بنیادین در حوزه استانداردسازی، اضافه کرد: از معضلات استانداردسازی در ایران، عدم وجود زیرساخت های مناسب در این عرصه است که باید این وضعیت بهبود یابد.
دبیر ستاد تحول نظام استانداردسازی کشور ادامه داد: در دنیای امروز حق و حقوق زیادی برای مصرف کننده تولیدات کارخانه ای تدوین شده و کارخانجات مطابق ذائقه مصرف کننده، محصولات خود را تولید می کنند و در صورت مشاهده عیب و ایراد در محصولات، کارخانه محصول تولیدی را پس گرفته و به مصرف کننده غرامت پرداخت می کند.
سنجابی گفت: این کار در ایران جایگاه چندانی ندارد و باید حق و حقوق مصرف کننده در ایران در اولویت اصلی تولید محصولات کارخانجات قرار گیرد.
وی افزود: سعی می کنیم در پنج سال آینده، ضمن آشنایی مصرف کننده با حقوق خود، رابطه تولید کننده، توزیع کننده و مصرف کننده را شفاف سازی کنیم و استانداردهای تشویقی، کارخانه ای، ملی و بین المللی را به جای استانداردهای اجباری در سرلوحه استاندارد سازی ها قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه برای اولین بار، سهم ما از بازار عراق به 17.5 درصد رسیده است، اضافه کرد: استاندارد ایرانی برای مسئولان عراقی قابل قبول نیست و باید به سمت صادرات کالاهای با استاندارد بالا به این کشور حرکت کنیم تا زمینه افزایش سهم صادراتی ما فراهم شود.
کالاهای صادراتی باید برندسازی شده و مرغوب باشند
استاندار آذربایجان غربی نیز در این همایش با بیان اینکه رشد صادرات غیرنفتی، مهمترین راهبرد توسعه ای استان است که باید بیش از گذشته به این سمت حرکت کنیم افزود: با توجه به خشکسالی و محدودیت منابع آبی موجود، رژیم اشتغال آذربایحان غربی تغییر کرده و ما در استان به جای توسعه کشاورزی به دنبال توسعه صادرات غیرنفتی هستیم.
قربانعلی سعادت به مشکلات کشاورزی آذربایجان غربی پرداخت و اضافه کرد: این استان رتبه چهارم را در تولید محصولات کشاورزی دارد و این در حالی است که از نظر ارزش افزوده رتبه آخر را به خود اختصاص داده ایم.
وی اظهار داشت: برای توسعه تجارت و بازرگانی در استان باید کنترل کیفی کالاها را مورد توجه جدی قرار دهیم و کالاهای صادراتی ما باید برندسازی شده و مرغوب باشند.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در شرایطی قرار گرفته ایم که از لحاظ استاندارد، تولیدات ما زیر سوال می رود و تولیدات کشور به دلیل کیفیت پایین یا غرض ورزی برخی کشورها، مارک بی کیفیتی خورده و از بازار رقابت خارج می شوند که باید با تلاش بیشتر این روند اصلاح شود.
سعادت با اشاره به لزوم رعایت کیفیت با توجه به آموزه های اسلامی در آذربایجان غربی و کشور گفت: دین اسلام، آموزه های قابل توجهی برای رعایت حقوق مصرف کننده و تولید کالاهای با کیفیت دارد که با توجه به این آموزه ها، تولید کالاهای ایرانی با کیفیت باید در سرلوحه تولیدات تولیدگران قرار گیرد و به جای سودجویی و کسب منفعت، در تولید کالاهای استاندارد و سالم دقت شود.
وی افزود: در صورتی که به آموزه ها و اعتقادات دینی به صورت جدی عمل شود، نیازی به استاندارد سازی وجود ندارد چراکه کالاها با بیشترین کیفیت به جامعه عرضه می شوند.
وی، وضعیت کشمش تولیدی ارومیه را یکی از نمونه های توجه به کیفیت محصولات عنوان کرد و ادامه داد: کشمش ارومیه ای مقام برتر را در کشور و جهان دارد ولی باید کیفیت آن، برای ماندن در بازارهای جهانی بالا رود.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در بخش صنعت و معدن در استان بسیار عقب مانده ایم و باید روی این بخش به صورت کیفی و کارشناسی کار شود اظهار داشت: استانداری آذربایجان غربی در راستای ایجاد آزمایشگاه در نقاط مختلف استان و کنترل کیفیت کالاهای صادراتی آماده کمک به اداره کل استاندارد است.
پایه های تولید و اقتصاد با رعایت استانداردها تقویت و پایدار می شود
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی نیز در این همایش با بیان اینکه پایه های تولید و اقتصاد با رعایت استانداردها تقویت و پایدار می شود و استانداردسازی ضامن سلامت جامعه است عنوان کرد: هرقدر به استانداردسازی بهای بیشتری بدهیم محصولات تولیدی قابل قبول تری را برای رقابت در صحنه های بین المللی عرضه می کنیم.
منصور جلایر افزود: پوشش نزدیک به 900 واحد تولیدی در قالب ارائه پروانه کاربرد علامت استاندارد، صدور چهار هزار و 257 مجوز وارداتی، 236 پروانه تمدید کاربرد علامت استاندارد، 914 مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، صدور 167 گواهی آسانسور و بازرسی از پنج هزار و 895 نازل عرضه سوخت از جمله اقدامات این اداره کل در شش ماهه نخست سال جاری هستند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ارومیه نیز در این همایش گفت: عدم رعایت استاندارد، از مشکلات موجود در کشور است که البته این امر تنها به تولید کالا منحصر نیست.
کیامرز کیهان فر اضافه کرد: در کنار رعایت استاندارد محصولات تولیدی باید استانداردها را در مدیریت مصرف آب، استفاده از منابع طبیعی، زیست محیطی، موضوع درمان و جمعیت رعایت کرد.
وی اظهار داشت: یکی از معضلات ایران در حال حاضر، بحران آب است که این امر به دلیل عدم استفاده استاندارد از محصولات آبی ایجاد شده و باید استاندارد در تمامی زمینه ها مورد نظر گرفته شود.
در این همایش، از واحدهای نمونه استاندارد در آذربایجان غربی قدردانی شد.
روز 22 مهر، روز جهانی استاندارد و هفته منتهی به آن در کشور ما هفته استاندارد نامگذاری شده است.
Sorry. No data so far.