منابع خبری انگلیس روز پنجشنبه با اعلام اینکه مسافران ورودی به این کشور به دلیل احتمال ابتلای شان به ابولا چک می شوند، گزارش دادند که یک شهروند این کشور به ظن ابتلا به بیماری مهلک ابولا در مقدونیه فوت کرده است .
یک مقام وزارت خارجه مقدونیه گزارش داد یک شهروند دیگر انگلیس نیز در این کشور احتمالا مبتلا به این بیماری شده است.
این مقام وزارت امورخارجه مقدونیه عنوان کرده که شهروند انگلیسی در بیمارستانی در اسکوپیه درگذشته است و آزمایش های صورت گرفته بر روی وی دلیل مرگش را دقیقا مشخص خواهد کرد .
درهمین حال دفتر امورخارجی انگلیس عصر امروز ( پنجشنبه ) گفت که در حال تحقیق درباره مرگ شهروند این کشور در مقدونیه است.
درصورتی که تایید شود که تبعه انگلیس به دلیل ابتلا به ابولا در مقدونیه مرده است، این برای اولین بار خواهد بود که یک شهروند انگلیسی به دلیل ابتلا به این بیماری خطرناک فوت می کند .
از زمان شیوع بیماری ابولا درغرب آفریقا، تاکنون تنها یک انگلیسی به نام ‘ویلیام پولی’ در جریان اقامتش در سیرالئون به این ویروس خطرناک مبتلا شده است که وی نیز بعد از درمان در انگلیس بهبود یافت.
گفته می شود برای درمان ویلیام پولی از داروی ‘ زی مپ’ که با همکاری محققان آمریکایی و انگلیسی ساخته شده و هنوز مراحل آزمایشگاهی و تجربی اش را پشت سر می گذارد، استفاده شده است.
سازمان سلامت انگلیس از روز چهارشنبه گذشته به دنبال مشاهده بیماری ابولا در اسپانیا و با توجه به میزان تردد بالای اتباع آفریقایی به این کشور واقع در غرب اروپا، برای مقابله با این ویروس کشنده اعلام آماده باش داده است .
گفته می شود در طول هفته گذشته، حدود شش هزار نفر با پروازهایی از کشورهای نیجریه، غنا و گامبیا وارد انگلیس شده اند.
در صورت مبتلا بودن یکی از این افراد به ویروس مهلک ابولا، به احتمال 50 درصد این ویروس طی 16 روز آینده در انگلیس مشاهده خواهد شد.
براساس گزارش های منتشر شده ، بیمارستان های چهار شهر انگلیس برای مقابله با شرایط غیر منتظره مربوط به بیماری ابولا، به حالت آماده باش درآمده اند.
در همین حال منابع خبری انگلیس امروز ( پنجشنبه ) گزارش دادند بنا به دستور دولت این کشور، مسافران ورودی به فرودگاه های بین المللی ‘هیترو’ و ‘گاتویک’ و ترمینال های شبکه ریلی ‘یورواستار ‘ ، بلحاظ احتمال ابتلای شان به بیماری ابولا با یک دستگاه اسکرین پیشرفته، چک خواهند شد.
دولت انگلیس که پیشتر اعلام کرده بود که این گونه چک کردن ها غیر عملی و بی تاثیر است، گفته است که این دستگاه اسکرین ارتقا یافته و برای مسافرانی که از لیبریا ، سیرالئون و گینه وارد این کشور می شوند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
براساس دستور دولت انگلیس، علاوه بر چک با دستگاه اسکرین، از مسافران در زمان ورودشان به خاک این کشور، درباره مسافرت های قبلی شان و نیز احتمال تماس آنان با بیماران سووال خواهد شد.
به گفته متخصصان، انگلیس یکی از سه کشور خارج از قاره آفریقاست که احتمال بروز شیوع ویروس ابولا در آن در حد بالایی ارزیابی می شود.
سازمان بهداشت جهانی نیز دراین باره اعلام کرده است: کشورهای اروپایی با خطر موارد بیشتر بیماری ابولا به ویژه بعد از ابتلا یک پرستار اسپانیایی به این بیماری، روبرو هستند.
‘ژوژانا یاکوب’ مدیر منطقه اروپا سازمان بهداشت جهانی گفته است ممانعت از ابتلای افراد بیشتر به ابولا در اروپا اجتناب ناپذیر است؛ زیرا افراد زیادی از اروپا به غرب آفریقا سفر می کنند و برعکس.
ابولا که یکی از خطرناکترین بیماری های شناخته شده است، درمان قطعی و یا واکسن ندارد و از طریق تماس مستقیم با ترشحات و مایعات بدن بیمار منتقل می شود.
این نگرانی وجود دارد که این بیماری بدلیل رفت و آمدها و تماس ها میان اتباع کشورهای جهان، از کشورهای آفریقایی به دیگر مناطق جهان نیز سرایت پیدا کند .
براساس آخرین گزارش های منتشر شده، شمار قربانیان بیماری ابولا در کشورهای واقع در غرب آفریقا از 3 هزار و 800 نفر فراتر رفته است.
Sorry. No data so far.