حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در خجسته سالروز عید غدیر در دیدار با هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم، «نصب امیرمؤمنان به امامت» و «توجه و پرداختن اسلام به سیاست و حکومت» را دو مفهوم اساسی واقعهی غدیر خم خواندند و با تأکید بر ضرورت حیاتی اتحاد و همبستگی مسلمانان افزودند: هرکسی و هر اقدامی که موجب تحریک احساسات طرف مقابل و اختلاف شیعه و سنی شود، به «آمریکا، انگلیس خبیث و صهیونیزم» یعنی بهوجود آورندگان جریان جاهل، متحجر و وابستهی تکفیری کمک میکند.
حضرت آیتالله خامنهای با تبریک عید بزرگ غدیر، واقعهی مهم و پرمغز غدیر خم را جزو مسلمات تاریخ اسلام خواندند و خاطرنشان کردند: هیچ یک از پیروان فرق اسلامی در «اصل وقوع غدیرخم و جملهی شریف پیامبر ختمی مرتبت صلیاللهعلیهوآله » یعنی من کنت مولاه فهذا علی مولاه تردیدی ندارد.
ایشان افزودند: شبهاتی نیز که اکنون دربارهی معنای این جملهی تاریخی، به ذهن نوکیسهگان فکری میرسد همان حرفهای هزار سال پیش است که علمای بزرگ، به آنها پاسخ دادهاند.
رهبر انقلاب با اشاره به معنای رایج جملهی شریف پیامبر صلیاللهعلیهوآله در غدیر خم یعنی نصب امیرمؤمنان علیهالسلام به امامت و نیز وصایت پیامبر افزودند: این جمله معنای مهم دیگری هم دارد که نباید مورد غفلت قرار گیرد و آن پرداختن اسلام به امر حکومت و سیاست امت است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تبلیغات هدفمند دشمنان امت اسلامی برای جدا کردن اسلام از سیاست و منحصر کردن دین شریف در مسائل شخصی و خصوصی افزودند: واقعهی غدیر خم، منطق روشن و مستحکم اسلام در نفی این نگاه سکولار است چرا که غدیر خم مظهر توجه و تأکید اسلام بر حکومتداری و سیاست به شمار میرود.
رهبر انقلاب با نفی نگاهی که مسئلهی نصب امیرمؤمنان علیهالسلام به دست پیامبر عظیمالشأن اسلام صلیاللهعلیهوآله را فقط به معنای نصب جنبههای معنوی میداند افزودند: جنبههای معنوی قابل نصب نیست و معنای حقیقی این واقعهی مبارک، توجه به امر حکومت و مدیریت جامعه است و این درس بزرگ غدیر برای مسلمانان است.
حضرت آیتالله خامنهای، مسئلهی غدیر را، مسئلهای اعتقادی و پایه و اساس تفکر شیعه برشمردند و در عین حال افزودند: جای بحث و بررسی منطق قوی و حجت قاطع شیعه در باب غدیر خم، محافل علمی و تخصصی است و نباید این موضوع، در زندگی عمومی مسلمانان و برابری و برادری آنان اثر منفی بگذارد.
رهبر انقلاب از همین زاویه، به بررسی سیاست اصلی مستکبران یعنی ایجاد اختلاف میان فرق اسلامی بهویژه شیعه و سنی پرداختند و خاطرنشان کردند: بروز اختلاف میان مسلمانان، طبعاً باعث میشود همت، نیرو و انگیزههای آنان صرف دعواهای داخلی شود و به دشمنان بزرگ و اصلی خود توجهی نکنند و این همان هدفی است که استعمار و استکبار برای آن برنامهریزی کرده است.
حضرت آیتالله خامنهای، مقابله با «تفکر جذاب و جهتبخش جمهوری اسلامی» را عامل اصلی سرمایهگذاری بیشتر استکبار در زمینهی ایجاد اختلاف میان مسلمانان برشمردند و خاطرنشان کردند: آمریکا، صهیونیزم و «متخصص کهنهکار تفرقهانگیزی یعنی دولت خبیث انگلیس»، پس از پیروزی انقلاب، تلاشهای خود را برای اختلافانگیزی و انحراف اذهان شیعه و سنی از دشمنان اصلی، به شدت افزایش دادهاند.
رهبر انقلاب بروز جریان تکفیری در عراق، سوریه و برخی کشورهای دیگر را حاصل برنامهریزی مستکبران برای ایجاد اختلاف در میان مسلمانان خواندند و افزودند: آنها القاعده و داعش را برای تفرقهانگیزی و «مقابله با جمهوری اسلامی» ایجاد کردند اما اکنون دامن خودشان را گرفته است.
ایشان با اشاره به حوادث جاری در منطقه افزودند: نظر دقیق و تحلیلی به این حوادث نشان میدهد آمریکا و همپیمانانش در تلاشهایی که به دروغ مواجهه با داعش اسمگذاری کردهاند، بیشتر از آنکه درصدد نابودی نطفههای این جریان باشند، متوجه تفرقهانگیزی و ایجاد دشمنی میان مسلمانان هستند.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: هرکسی به اسلام پایبند است و حاکمیت قرآن را قبول دارد چه شیعه باشد چه سنی، باید آگاه باشد که سیاستهای آمریکایی – صهیونیستی، دشمن واقعی و اصلی اسلام و مسلمانان است.
رهبر انقلاب، مراقبت و پرهیز کامل از تحریک احساسات فرق دیگر را وظیفهی مهم همهی مسلمانان برشمردند و افزودند: شیعه و سنی بدانند هر اقدام یا حرفی از جمله توهین به مقدسات یکدیگر، باعث حساسیتبرانگیزی و آتشافروزی میشود و این قطعاً به سود دشمن مشترک همهی مسلمانان است.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با اشاره به شکست همهی توطئههای زورگویان جهانی در ۳۵ سال اخیر تأکید کردند: دشمنان این ملت، به فضل الهی، این بار هم شکست خواهند خورد و همهی مسلمانان که در ایران اسلامی زندگی میکنند، همچنان آگاه و بصیر به وظایف خود عمل خواهند کرد.
حقا كه تبيين و جايگاه غدير مي بايست توسط افرادي اينچنيني ، كه هم تعهد ، هم تقيد ، هم صداقت ، هم امانت ، هم آگاه به عموم مسائل ديني و تسلط بر دين ؛ هم آگاه به عموم مسائل اسلامي و تسلط بر آنها ؛ هم آگاه به مسائل روز و مسلط بر اوضاع ؛ هم آگاه به مسائل اجتماعي و آشنا با همه جوانب آن ؛ هم داراي خلق نيكو و آشنا با همه خلقيات ديني و ديگر اديان ؛ هم آشنا به تاريخ و همه اتفاقات رخ داده در طول تاريخ اسلام ؛ هم آگاه به شرايط و وضعيت مناطق دنيا ؛ هم آگاه به همه شرايط زماني و مكاني ؛ و از همه مهمتر اينكه خود در كوران حوادث تاريخي ، همه مسائل مورد نياز را با تمام وجود لمس و درك نموده است ، و در يك كلام آشنا با همه ابعاد واقعه انجام شود .