وزیر اقتصاد قرقیزستان در نشست جهانی سرمایهگذاری بر لزوم سرمایهگذاری برای فعالسازی و احیای دوباره جاده ابریشم تأکید کرد.
«تمیر ساریف» وزیر اقتصاد قرقیزستان در نشستی در «ژنو» سوئیس بر لزوم تدوین طرحی توسط سازمان ملل برای سرمایهگذاری جهت احیاء جاده ابریشم تأکید کرد.
وی تصریح کرد: در این رابطه باید کمیسیون سازمان ملل در بخش توسعه تجارت با همکاری کشورهای مسیر جاده ابریشم طرحی را برای سرمایهگذاری در این زمینه تدوین کنند.
ساریف در سخنان خود بر اهمیت پروژه احیای جاده ابریشم بزرگ تأکید کرد و افزود: مسئله جذب و تشویق سرمایهگذاری اقتصادی در جاده ابریشم به ایجاد روابط نزدیک میان کشورها و همچنین جلب سرمایهگذاران بالقوه به این حوزه کمک میکند.
وزیر اقتصاد قرقیزستان همچنین با تأکید بر اهمیت راهبردی سرمایهگذاری در این زمینه برای ثبات و رفاه آینده منطقه، اظهار داشت: در این رابطه باید تحقیقات و پژوهشهایی در زمینه ایجاد زیرساختهای لازم در سطح بیندولتی و ارائه کمکهای فنی به کشورهای مربوطه به منظور تقویت سرمایهگذاری در منطقه، صورت گیرد.
جاده ابریشم شبکه راههای به هم پیوستهای با اهداف بازرگانی در آسیا بوده که شرق و غرب و جنوب آسیا را به یکدیگر و به شمال آفریقا و شرق اروپا پیوند میداد؛ این مسیر تا قرن پانزدهم میلادی به مدت 1700 سال بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا بود.
جاده ابریشم در روند پیشرفت تمدن جهان نیز نقش مهمی ایفا کرده است و در سالهای اخیر «طرح مطالعه جاده ابریشم جدید» از سوی سازمان «یونسکو» مطرح شد و این جاده را «جاده تعامل» قلمداد نموده است تا به پیشبرد گفتوگو و تبادلات تجاری کشورهای شرق و غرب کمک کند.
در این رابطه برخی کارشناسان معتقدند که همه کشورهای منطقه از نظر ژئوپلتیکی در موقعیتی قرار دارند که میتوانند بازیگران بزرگی در زمینه حملونقل کالا از آسیا به اروپا باشند ضمن آنکه توسعه خطوط ریلی و بزرگراهها و تقویت سرمایهگذاری در این رابطه میتوان ترانزیت کالاها را به یک عامل مهم در توسعه اقتصاد کشورهای آسیای مرکزی تبدیل کرد.
Sorry. No data so far.