گسترش فناوریهای قابل استفاده برای رمزگذاری اطلاعات بر روی اینترنت باعث شده رؤسای نهادهای اطلاعاتی و انتظامی آمریکا برای افزایش تواناییهای جاسوسی خود تلاش کنند.
مدیر پلیس فدرال آمریکا اف بی آی روز گذشته طی سخنرانی از اینکه پلیس نتواند به علت ارتقای توانایی رمزگذاری اطلاعات مانند گذشته به دادههای خصوصی کاربران دسترسی داشته باشد، اظهار نگرانی کرد.
وی مدعی شد ارتقای فناوریهای رمزگذاری اطلاعات به نفع سوءاستفاده کنندگان از کودکان، جانیان خطرناک و تروریستهاست. در مقابل نهادهای مدافع آزادیهای مدنی در آمریکا معتقدند اف بی آی و نهادهای مشابه آن به بهانه مبارزه با تروریستها و خلافکاران به زندگی خصوصی مردم سرک کشیده و اطلاعاتی را که هیچ نیازی به آنها ندارند، جمع آوری میکنند.
جیمز بی کومی که در موسسه بروکینگز در واشنگتن سخن میگفت به مواردی اشاره کرده در آنها دسترسی به گوشی همراه و تبلت افرادی برای مقابله با تخلفات آنها ضروری بوده، اما فناوریهای پیچیده رمزگذاری این کار را دشوار کرده است. وی مدعی شد افرادی که مسئول حفاظت از مردم هستند همیشه نمیتوانند به شواهدی که توجیه کننده تعقیب مجرمان باشد دسترسی پیدا کنند و بر مبنای مجوزهای قضایی جلوی تروریستها را بگیرند.
او همچنین گفت که پس از صدور حکم دادگاه امکان استراق سمع و دسترسی به اطلاعات و دادههای کاربران وجود دارد، اما اغلب از نظر توانایی فنی مشکلاتی به وجود میآید.
رییس اف بی آی همچنین هشدار داد که عدم توانایی این سازمان برای نفوذ به شبکههای داده و اینترنت و استراق سمع از آنها باعث میشود اطلاعات شخصی و تجاری کاربران در معرض خطر هک شدن یا سرقت توسط متخلفان و دولتهای خارجی قرار بگیرد.
بسیاری از کارشناسان این ادعاها را بهانه ای برای تسهیل جاسوسی اف بی آی از شهروندان آمریکایی دانسته و می گویند شرکتهای فناوری قبلاً با همکاری گسترده با نهادهای جاسوسی دولتی به اعتبار خود لطمه زدهاند و حال باید با ارتقای قابلیتهای رمزگذاری اطلاعات مانع از کاهش بیشتر اعتماد شهروندان به خود شوند.
Sorry. No data so far.