جمعه 17 اکتبر 14 | 16:41
اولین هفته فرهنگی ایران در تونس پس از انقلاب

تمجید وزیر فرهنگ تونس از تمدن و هنر ایران

هفته فرهنگی ایران در تونس با استقبال تونسی‎ها از هنر ایران کارش را رسما آغاز کرد.


13930725000116_PhotoA

هفته فرهنگی ایران در تونس با استقبال تونسی‎ها از هنر ایران کارش را رسما آغاز کرد.

اولین هفته فرهنگی ایران در تونس پس از انقلاب این کشور با حضور وزیران فرهنگ دو کشور و افتتاح نمایشگاه‎های صنایع دستی و هنرهای تجسمی عصر سه‎شنبه (22 مهرماه) به وقت تونس گشایش یافت.

علی جنتی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – که صبح همین روز در فرودگاه تونس مورد استقبال مراد الصلکی – همتای تونسی‎اش – قرار گرفته بود، به همراه او در قصر عبدلیه حاضر شدند و از نمایشگاه آثار هنری ایران دیدن کردند.

در این مراسم که حجت‎الاسلام مصطفی بروجردی – سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس -، صادق رمضانی گل‎افزانی – رایزن فرهنگی کشورمان در تونس -، سیدمحمدحسین هاشمی – معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی -، مهرداد آگاهی – مدیرکل همکاری‎های فرهنگی و هنری سازمان – و تعداد قابل توجهی از رسانه‎های تونس حضور داشتند، هنرمندان حاضر در نمایشگاه هر کدام درباره کارهای حضور توضیح ‎دادند.

پس از افتتاح این بخش که مورد توجه وزیر فرهنگ تونس و بازدیدکنندگان تونسی قرار گرفت، وزیران فرهنگ دو کشور در چای‎خانه ایرانی تعبیه‎‎شده در حیاط قصر مورد پذیرایی قرار گرفتند و در ادامه دو تفاهم‎‎نامه فرهنگی در زمینه چاپ و نشر و موسیقی امضا کردند.

سپس حاضران به منطقه گردشگری سیدی بوسعید رفتند و برنامه در قصر نجمه الزهرا ادامه پیدا کرد.

وزیر فرهنگ ایران به همتای تونسی‎اش که اهل موسیقی است، یک جلد قرآن کریم و یک سه‎تار هدیه داد. الصلکی نیز هدیه‎ای را که یک اثر هنری بود به علی جنتی تقدیم کرد.

سپس وزیر فرهنگ تونس در سخنانی اظهار کرد: دومین هفته فرهنگی تونس در ایران طبق وعده آقای وزیر برگزار خواهد شد. همچنین تفاهم‎نامه‎‎های امضاء شده بین دو کشور در زمینه‎های نشر و ترجمه و موسیقی اجرایی خواهد شد.

مراد الصلکی با اشاره به این‎‎که تفاهم‎نامه پیش‎تر امضاشده بین دو کشور به سال‎ها پیش مربوط بوده است، به جایگاه سینمای ایران در تونس و علاقه تونسی‎ها به سینمای کشورمان اشاره کرد.

وزیر فرهنگ تونس نمایشگاه هنری ایران در تونس را هم فوق‎العاده زیبا توصیف و مردم را به بازدید از این نمایشگاه دعوت کرد.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به زبان عربی سخن می‎گفت، با اشاره به تمدن تونس و جایگاه ایرانی‎ها در این تمدن، به عالمان ایرانی که در تونس حضور داشته‎اند اشاره کرد و گفت: خوشحالم که نام عالمان ایرانی را روی خیابان‎های تونس گذاشته‎اید.

علی جنتی همچنین تاکید کرد: دو تمدن کهن ایران و تونس از دیرباز با هم در ارتباط بوده‎اند.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز که به عربی سخن می‎‎گفت، با تشکر از امکان فراهم‎شده برای برگزاری این هفته فرهنگی، در سخنانی که با طنز و همچنین خنده حاضران همراه بود، گفت: خانم‎های ایرانی این‎قدر از مردان ایرانی جلو افتاده‎اند که مردان دارند حقوق‎شان را از بانوان مطالبه می‎کنند. البته این حرف‎های من را به فارسی ترجمه نکنید!

هاشمی سپس از هنرمندان ایرانی حاضر در سالن که بیش‎تر آن‎ها خانم بودند، دعوت کرد تا روی سن بروند.

پایان‎بخش مراسم افتتاحیه نیز اجرای موسیقی سنتی توسط گروه حسام‎الدین سراج بود که با استقبال حاضران در سالن همراه شد.

* تمجید وزیر فرهنگ تونس از تمدن و هنر ایران

براساس این گزارشف همچنین وزیر فرهنگ تونس، در ارزیابی نمایشگاه برگزارشده از آثار هنرمندان ایرانی در هفته فرهنگی ایران در تونس گفت: از دیدن این نمایشگاه خیلی خیلی خوشحال شدم، چراکه فضای خیلی هنرمندانه‎ای در این‎جا حاکم است و ارتباط ویژه‎ای بین دو طرف وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به روابط کهن دو کشور در حوزه فرهنگ، گفت: نمایشگاه با حضور هنرمندانی با سطح بالای هنری است که تبحر زیادی دارند و از تمدن بزرگی هستند. از طرفی، با دیدن این نمایشگاه خیلی هم شگفت‎زده نشدم؛ چراکه می‎دانم ایران تمدن خیلی عمیق و بزرگی با هنرمندانی بزرگ دارد و درباره تاریخ ایران در قرن‎های مختلف شنیده‎ایم.

وزیر فرهنگ تونس همچنین با اشاره به ابعاد مختلف نمایشگاه بیان کرد: در این نمایشگاه آثار متنوعی عرضه شده، مثلا در زمینه هنرهای سنتی مانند مینیاتور، نقاشی پشت شیشه و قلم‎زنی آثاری ارایه شده است. حتی لباس‎های سنتی اقوام مختلف را هم که عادت نداریم در این‎گونه نمایشگاه‎ها ببینیم، در این نمایشگاه هستند و این موضوع باعث خوشحالی است.

مراد الصلکی سپس درباره تاثیر این هفته فرهنگی بر گسترش روابط فرهنگی ایران و تونس گفت: می‎دانید که ایران و تونس از سال 1969 رابطه فرهنگی داشته‎اند و در حوزه فرهنگ ارتباط خیلی زیادی بین دو کشور وجود دارد. از سال 2012 نیز یک تفام‎نامه فرهنگی در زمینه‎های مختلف مثل نقاشی و سینما بین دو کشور امضا شد و به مناسبت این هفته فرهنگی هم دو تفاهم‎نامه در حوزه موسیقی و ترجمه داریم.

وی افزود: به نتیجه رسیده‎ایم که سازمان‎‎های مشترک دو طرف با هم در ارتباط قرار بگیرند. همچنین می‎خواهیم ارتباطات فرهنگی دایمی را با هم برقرار کنیم.

هنرمندان حاضر بخش هنرهای تجسمی و صنایع دستی هفته فرهنگی ایران در تونس عشرت بدر (پژوهشگر و طراح لباس‎های تاریخی و سنتی ایران)، ژیلا رسام عرب‎زاده (هنرمند فرش)، فرح کیمیاقلم (نگارگر)، فریبا مقصودی (خوشنویس)، محسن کاوه (معرق‎کار چوب)، مهرنوش بشارت (هنرمند نقاش پشت شیشه)، عبدالناصر گیو (جواهرساز)، سعید عکاف‎زاده (قلم‎زن) به همراه گروه موسیقی حسام‎الدین سراج، بتول مشکین‎فام (استاد ادبیات عرب)، منوچهر محمدی (تهیه‎کننده سینما)، گروه تئاتر «بدن دیوانه» با کارگردانی یاسر خاسب و مهدی جعفرزاده (متخصص چای‎خانه ایرانی) از میهمانان این هفته فرهنگی هستند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.