“جوديت مكهيل ” معاون ديپلماسي عمومي وزير خارجه آمريكا طي سخناني در كنفرانس “فرانسز مكنالتي لوگان لويس ” در ايالت ويرجينياي آمريكا به بررسي ديپلماسي عمومي آمريكا و تأثيرهاي طرح مارشال بر اين ديپلماسي پرداخت.
تأكيد بر انقلاب فرهنگي با موسيقي و سرگرميهاي مورد نياز جوانان
وي گفت: من شانس زيادي داشتم تا در سازمانهاي فوقالعادهاي كار كنم كه اولين آنها “امتيوي “، سپس “ديسكاوري ” و هماكنون وزارت خارجه است، در امتيوي ما با خلق رويكردي نوين به سوي موسيقي و سرگرمي مورد نياز جوانان جهان، موجب بروز يك انقلاب فرهنگي شديم.
جوديث.مكهيل با بيان اينكه “در شركت ارتباطات ديسكاوري هم كل طرح تجاري ما بر مبناي مشاهدات ساده در مورد طبيعت بشر بود “، تصريح كرد: با توجه به اينكه شگفتي و عطش به دانستن اجزاي سيري ناپذير طبيعت بشر هستند، ما كسب و كار خود را با طرح اين سؤال از مردم كه ميخواهند چه چيزي را بدانند و گوش كردن به پاسخهاي آنها و تامين اطلاعات مورد درخواستشان، انجام داديم.
وي افزود: در حقيقت ما يك مشاركت و همكاري را ايجاد كرديم و چيزي را كه براي مردم ارزشمند بود را براي آنها فراهم كرديم و مردم هم از پول دادن براي اين چيزها خوشحال بودند، در نتيجه هر دو طرف ثروتمند و غني شدند.
مكهيل در ادامه سخنراني خود اظهارداشت: من به شدت معتقدم كه اگر ما روي راههاي ايجاد مشاركتهاي بالقوه موجود در همه انسانها تمركز كنيم، ميتوانيم مسيري صلحآميزتر و موفقتر را براي آينده بدست آوريم، اين امر البته ايدهآلگرايي و رويايي نيست بلكه منعكس كننده محاسبات سودگرا و سختي است كه در عصر كنوني شبكههاي اجتماعي و اقتصادهاي بدون مرز، تضمين ميكند كه ما وارد روابط با افرادي ميشويم كه در اطراف ما و در كل دنيا حضور دارند.
معاون ديپلماسي عمومي وزير خارجه آمريكا تصريحكرد: در حقيقت همين مسائل اصول كمكي “طرح مارشال ” (پروژه سياست خارجي ايالات متحده آمريكا پس از جنگ جهاني دوم با هدف كمك به بازسازي اقتصاد كشورهاي اروپاي غربي) بود و همين امر نيز بينشي است كه در پشت ديدگاه اوباما نسبت به چگونگي تعامل آمريكا با دنيا وجود دارد.
سعي ميكنيم روابط و پيوند آمريكا با دنيا را بازسازي كنيم
وي گفت: از سوي ديگر همين قدرت بكار بردن عامه مردم است كه كارهاي ما در وزارت خارجه را نيز به جلو ميبرد و ما هم سعي ميكنيم تا بينش رئيسجمهور اوباما و هيلاري كلينتون وزير خارجه را طوري شكل دهيم كه روابط و پيوند آمريكا با دنيا را بازسازي كرده و توسعه دهد.
ديپلماسي عمومي، ركن اساسي رويكرد دولت اوباما به سياست خارجي است
معاون ديپلماسي عمومي وزير خارجه آمريكا ادامه داد: چيزي كه در كسب و كار بينالمللي عملي است، در روابط بينالمللي نيز عملي خواهد بود. بطور مشابه، همان مسئله در اجتماع، سياست و حتي تجارت نيز نتايج خوبي را خواهد داشت، ديپلماسي عمومي، ركن اساسي رويكرد دولت اوباما به سياست خارجي است و هم رئيسجمهور و هم وزير خارجه تشخيص ميدهند كه ما نميتوانيم دستور كار خود را بدون آنكه اطلاعرساني، تاثيرگذاري و ارتباط با ميلياردها انسان سراسر دنيا را به خوبي انجام دهيم، به جلو ببريم.
دولت آمريكا بايد راههاي جديدي را براي ارتباطگيري با افكار عمومي خارجي انتخاب كند
اين سياستمدار آمريكايي در ادامه سخنراني خود افزود: چالشهاي جهاني كه ما امروز با آنها روبرو هستيم نيازمند رويكردي استراتژيك و چندبعدي نسبت به ديپلماسي عمومي هستند، دولت ما بايد راههاي جديدي را براي ارتباطگيري و پيوند با افكار عمومي خارجي در تمام سطوح اجتماع، به وجود آورد.
مك هيل در بخش ديگري از سخنان خود با تأكيد براينكه “براي رسيدن به اين هدف نيز ما بايد بتوانيم بهتر گوش كنيم “، گفت: ياد بگيريم كه چطور مردم ديگر كشورها و يا ديگر فرهنگها به ما گوش كنند. خواستهها و آرزوهاي آنها را بفهميم و اطلاعات و خدمات ارزشمندي را به آنها ارائه دهيم. در واقع ما بايد راههايي را بدست آوريم كه وارد كالبد زندگي روزانه مردم جهان شويم و روابط قوي و ماندگاري را با آنها ايجاد كنيم.
مك هيل در بخش ديگري از اين سخنراني يادآور شد: امروزه 45 درصد جمعيت جهان زير 25 سال سن دارند. اين جمعيت در دوراني هستند كه وابستگي مستقيم محدودي با ايالات متحده دارد. آنها از راههاي جديد و با استفاده از دسته وسيعي از ابزارهاي جديد با يكديگر ارتباط برقرار ميكنند، پايگاههاي اجتماعي همچون “تويتر “و “فيس بوك ” فراگير شده و با رسيدن به اين نسل جديد، ما بايد استراتژيهاي جديدي را براي مرتبط شدن با آنها پيدا كنيم.
آمريكا بايد از زناني كه بدنبال بهبود زندگي و ارتباطات خود هستند، حمايت كند
اين سياستمدار آمريكايي در ادامه سخنراني خود افزود: زنان نيز بيش از 50 درصد جمعيت جهان را تشكيل ميدهند، در بخشهاي زيادي از جهان، زنها به آموزش و حقوق اوليه خود دسترسي ندارند، با اين وجود گزارشها و مطالعات بيشماري وجود دارند كه از افزايش مشاركت زنان در اجتماع، اقتصاد و فعاليتهاي سياسي زنان در نتيجه ثبات بيشتر جوامع مولد، حكايت ميكنند.
وي تصريح كرد: ما بايد به توسعه و استقرار برنامههاي جديدي براي حمايت و قدرت بخشيدن به زناني كه به دنبال بهبود زندگي و ارتباطات خود هستند، ادامه دهيم.
هيل در بخش ديگري از سخنان خود با تأكيد بر اينكه ” انقلاب ارتباطات بر خصوصيات، اخلاقيات و آرزوهاي مردم دنيا نيز تاثير داشته است “، گفت: بيشتر مردم بيش از گذشته به اطلاعات دسترسي دارند، در واقع فناوري با متصل كردن مردم به شبكهها و بازارها موجب قدرتمندتر شدن آنها ميشود اما همين امر از سوي ديگر به دشمنان و متخاصمان نيز اجازه ميدهد تا شايعات و اطلاعات اشتباهي را كه موجب بروز نفرت و خرابكاري و تروريسم ميشوند، پخش كنند.
معاون ديپلماسي عمومي وزير خارجه آمريكا تأكيد كرد: كار ما با مردان و زناني كه از سوي وزارت خارجه در همه قارهها مشغول فعاليت هستند، آغاز شده است. من طي يك سال و نيم گذشته سفرهاي زيادي داشتم و با صدها نفر از كارمندان وزارت خارجه، خدمات شهري و بسياري از همكاران ديگرمان در سراسر دنيا ديدار كردم و فعاليتهاي آنها را از نزديك شاهد بودم.
چهارچوب ديپلماسي عمومي آمريكا از پنج استراتژي تشكيل ميشود
وي افزود: هدايت تلاشهايمان همانطور كه به جلو ميرويم، جزء ضروري ديپلماسي عمومي آمريكا در بيست قرن اول و بيشتر از 12 ماهي است كه با كلينتون وزير خارجه فعلي و ديگر همكارانمان در وزارت خارجه و دولت كار ميكرديم تا چهارچوب استراتژيك ديپلماسي عمومي را تعيين كنيم، اين چهارچوب از پنج استراتژي ضروري براي اطمينان يافتن از اينكه همه تلاشهايمان در جهت نيل سياست خارجي ايالات متحده به اهدافش است، تشكيل ميشود.
مك هيل تصريح كرد: اولين استراتژي آن است كه ما براي شكل دادن روايت ملي خود، به طور شديداً فعالانهاي تلاش ميكنيم تا با ايجاد استراتژيهاي توسعه يافته، مخاطبان خود در كل كشور را مطلع و ترغيب كرده و به آنها الهام بخشيم، دوم آنكه ما به دنبال توسعه و تقويت روابط “مردم با مردم ” هستيم و قصد داريم تا اعتماد و احترام زيادي را در برنامهها و جايگاههاي توسعه يافته ديپلماسي عمومي ايجاد كنيم.
معاون ديپلماسي عمومي وزير خارجه آمريكا سومين استراتژي را مبارزه با افراط گرايي نام برد و گفت: ما به شدت مشغول مبارزه با افراطگرايي جابرانه هستيم و اين كار را نيز با مقابله كردن با نداي افراطيگرايان از طريق ارتباط سريع، موثر و معتبر سياستها، اقدامات و اصول خود انجام ميدهيم، چهارمين مسئله اين است كه ما در حال گام برداشتن به سمتي هستيم كه اطمينان پيدا كنيم سياست خارجيمان، قادر به فهم گرايش و نظريات افكار عمومي خارجي است.
به گفته مك هيل، در نهايت اينكه آمريكا به دنبال مستقر كردن منابع خود همراه با اولويتهاي كنوني و تقويت ساختارها و روندهايي است كه از موثر بودن و هماهنگ بودن ديپلماسي عمومي مطمئن شود.
نشست سه روزه اوباما با رهبران جوان آفريقا به منظور تقويت ديپلماسي عمومي آمريكا
معاون ديپلماسي عمومي وزير خارجه آمريكا يادآور شد: ما همزمان با اجراي اين رويكرد پرتحرك به سمت ديپلماسي عمومي، يك سري برنامهها و ابتكارهاي نو و جديد را نيز به عهده گرفتهايم، در ماه آگوست، رئيسجمهور اوباما جلسه سه روزهاي را در واشنگتن تشكيل داد و از بيش از 100 نفر از رهبران جوان آفريقا دعوت كرد تا در اين نشست كه به منظور بررسي آينده قاره آفريقا تشكيل شده بود شركت كنند، افرادي كه در اين جلسه شركت كردند شامل موسسان شركتها، فعالان، رهبران جوامع مدني و عدهاي ديگر بودند.
مكهيل افزود: آنها نماينده ايدهپردازان و تحول ايجاد كنندگاني بودند كه در واقع نسل بعدي را تشكيل ميدهند و حركت آفريقا به سمت جلو را شكلدهي ميكنند، اين مردان و زنان جوان با رئيسجمهور اوباما و وزير خارجه وي، كلينتون ديدار كردند. اما شايد مسئله مهمتر اين باشد كه آنها با يكديگر ارتباط برقرار كردند. بطوريكه آنها با يكديگر ديدار كردند و روابطشان را در حوزه وسيعي از جمله بخش خصوصي آمريكا، NGO و همتايان دولتي شكل دادند.
سفارتخانههاي آمريكا مسول ارتباطگيري با جوانان جهان هستند
معاون ديپلماسي عمومي وزير خارجه آمريكا با بيان اينكه “ما نيز به تعميق و گسترش اين مذاكرات با آفريقاييها ادامه ميدهيم “، تصريح كرد: اين كار نيز از روشهاي مختلفي انجام ميشود. سفارتخانههاي ما به روابط با اين رهبران ادامه ميدهند و در رويدادهاي بعدي نيز با جوانان ديگر رابطه برقرار ميكنند، همچنين نمايندههايي كه از اجلاس مذكور بازگشتند، از امكاناتي همچون اينترنت، راديو و تلويزيون استفاده كردند تا با جوامع مربوط به خودشان ارتباط برقرار كنند.
مك هيل در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: “صندوق نوآوري ديپلماسي عمومي ” آمريكا نيز از تعدادي از پروژهها كه روي افزايش روابط با جوانان متمركز شدند، حمايت كرده است، نوآوري اين پروژهها بصورتي است كه توانست دانشآموزان دبيرستاني ليبي را به اردوگاه فضايي ايالات متحده و مركز راكتي “هانتاسويل ” در آلباما بياورد. برنامهاي كه جوانان اهل پرو كه به علم و فناوري علاقهمند هستند نيز با يكديگر مرتبط شوند و با متخصصان صنعت، فرصتهاي آموزشي و علمي و فارغالتحصيلان برنامههاي دولت آمريكا نيز آشنا شوند.
تأكيد بر استفاده از تمامي رسانههاي اجتماعي براي تقويت روابط با جوانان جهان
اين ديپلمات آمريكايي ابراز عقيده كرد: ما از همه محدوده رسانههاي جديد اجتماعي براي تقويت روابطمان با جوانان سراسر جهان استفاده ميكنيم. از بخشهاي رسانه اجتماعي سفارتخانهها و كنسولگريها گرفته تا اجلاسهاي هماهنگ واشنگتن و چتهاي اينترنتي بر سر موضوعات منطقهاي و جهاني و پروژههاي تلويزيوني كه امكان تبادل دانشجويان خارجي و به اشتراكگذاري تجربيات آنها را فراهم ميكند.
مك هيل سخنان خود را چنين به پايان برد: ما همچنين برنامههاي آموزش زبان انگليسي خود را نيز تقويت ميكنيم تا به جوانان ديگر كشورها دست پيدا كنيم، به ويژه شهروندان جوان كشورهايي كه وضع نامساعدي دارند، ما ميخواهيم از طريق آموزش زبان انگليسي، مهارتهاي مورد نياز اين جوانان براي موفقيت در دنياي امروز را به آنها آموزش دهيم.
Sorry. No data so far.