باز هم رنگ در بخش کودک شصت و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت حرف اول را میزد، اما گوی سبقت عرصه دیجیتال در بخش کودک پررنگ تر از بخش بزرگسال بود ضمن اینکه متاسفانه بازهم خشونت نشر داده میشود.
روزهای پرکار نمایشگاه کتاب فرانکفورت به نحوی متفاوت از نمایشگاه کتاب تهران سپری شد. شاید تفاوتهای این نمایشگاه با نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نحوی باشد که از قیاس باید فارغ آمد و فال نیک را به بعد واگذار کرد.
بخش کودک و نوجوان بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان یکی از بخشهای متفاوت و زیبا بود چرا که رنگ و نور و دکورها مخاطب را در مرحله اول جذب کرده و برای حضور کودکان در روزهای پایانی به خوبی تزئین شده بود.
نکته جالب اینکه سالن 3 نمایشگاه کتاب فرانکفورت که اختصاص به کودک و نوجوان داشت در طول روزهای ابتدایی نمایشگاه هم میزبان کودکان علاقهمند به کتاب بود، به خوبی تورهایی را در سطح نمایشگاه روزانه میشد دید، این تورها راهنماهایی داشتند که با شاخص یک چوب و در صدر آن عکس یک ماهی به خوبی متمایز بود کما اینکه افرادی که این علامتها را در دست داشتند حکم یک کارشناس را داشته و در هر بخش محیط و فضا را برای کودکان معرفی می کردند.
ساخت ماکت با ماکارانی، تهیه شکلات حلقهای، کشیدن نقاشی و درج و پرس همان تصویر نقاشی شده توسط کودک روی یک ورقه آلومینیومی و نصب آن روی سینه کودک، کشیدن نقاشی، کپی کردن و برجسته سازی و طراحی با رنگهای غلطکی از جمله برنامههای حاشیهای برای کودکان بود.
البته فضای باز و حیاط این پروژه فرهنگی هم به شکلی زیبا طراحی شده بود تا علاقهمندان با نشستن روی صندلی های لاستیکی و یا خوابیدن روی آویز هایی بتوانند در حالت ریلکس کتاب مطالعه کرده و حتی استراحت کنند.
اما بخشی که در سالن 3 مورد توجه بود و مسئولان نمایشگاه کتاب تهران هم در دوره بیست و ششم تلاش داشتند آن را اجرایی کنند تعبیه فضایی برای استراحت مادران و نوزادان بود که به زیبایی هرچه تمام تر در جای جای این سالن چنین بخشی طراحی شده بود.
با وجود اینکه کودکان بیشترین مخاطبان این سالن را تشکیل می دهند اما کارشناسی ها در کنار بازدید ها فشرده صورت می گیرد، کتابهای این سالن متفاوت و رنگین تر از دیگر بخشهاست، لوازم جانبی، بابانوئل و حتی نزدیکی هالوین نمادهایی از این جشن ها را به نمایشگاه کشانده است.
البته ناگفته نماند که پیشرفت در این بخش پا به پای سایر بخشهاست و نشر دیجیتال همگام با حوزه های بزرگسال و شاید با سرعت بیشتری در حال تولید کتاب است.
ناشرانی از شرق جهان در این بخش خودنمایی میکنند و تجهیزات خود را برای معرفی به مخاطبان نشان می دهند، از کتاب عکس گرفته و آن را مقابل کودک قرار می دهند تا با نرم افزاری که در تلفنهای اندروید وجود دارد صفحه مورد نظر برای کودک قرائت شود.
عرضه آثار دیجیتال و فن آوری های نوین گوی رقابتی ایجاد کرده تا کتابهای کاغذی عقب رانده شوند و مذاکرات حول نشر مدرن انجام شود. کتابهای پارچهای، همراه با عروسک، کتابهای دیجیتال، ای بوک و.. همه و همه نشان از ان دارد که نشر کودک زودتر از سایر حوزه ها به عرصه نوآوری دست یاری داده است.
یکی از موضوعات مورد تاکید که همواره در غرب هم به آن اشاره میشود مبارزه با خشونت است اما این مسئله در بخش کودک رخ نمایی برعکس داشت و ترویج خشونت با عکس هایی در سراسر نمایشگاه نظر هر مخاطب را جلب می کرد. پوسترها و بندها و عروسک های خشن در اکثر غرفه ها دیده می شد. ( برخی از نمونه این تصاویر در ذیل می آید)
نکته پایانی از بخش کودک و نوجوان نمایشگاه بزرگ کتاب جهان ورود کودکان به فعالیتهای اجرایی بود، در این بخش خود کودک در مورد هنر اطلاع حاصل کرده و مشغول انجام آن میشد.
Sorry. No data so far.