نایب رئیس اتاق ایران و چین با بیان اینکه چین در سالهای آینده واردات خود را ۲.۵ برابر افزایش می دهد گفت: دستمزد کارگر در چین ۳.۵ برابر ماست و ما میتوانیم برخی محصولات مانند صنایع دستی را صادر کنیم و در این راستا نمایشگاه اختصاصی ایران را برپا خواهیم کرد.
مجید رضا حریری پیش از ظهر امروز در نشست بررسی راهکارهای صادرات صنایع دستی به چین که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: در صادرات صنایع دستی نباید خیلی به دولت متکی بود، چرا که در تمام دنیا صنایع دستی را افرادی تولید میکنند که صنایع خرد را بر عهده دارند و دانش بازرگانی در آن چندان وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه به دلیل روابط خوب ایران و چین از سالهای دور زمینه مبادلات تجاری با این کشور فراهم است، خاطرنشان کرد: از آنجایی که در صدد افزایش صادرات غیر نفتی هستیم یکی از بازارهایی که میتواند سبب رونق صادرات بهویژه صادرات صنایع دستی باشد، چین است، چرا که چینیها طی سالهای اخیر ترجیح دادهاند تا رونق خود را در بخشهای هایتک، تکنولوژی و الکترونیک صرف کنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین به این نکته اشاره کرد که در سال 2007 وقتی سخن از صادرات به چین را به میان آوردیم این سوال مطرح بود که مگر میشود چیزی هم به چین صادر کرد ولی اکنون شاهدیم که بسیاری از بازرگانان ایرانی کسب و کار خوبی از صادرات به چین برای خود فراهم کردهاند.
وی ادامه داد: برنامههای 5 ساله دولت چین نشان میدهد که واردات این کشور 2.5 برابر افزایش خواهد یافت که فقط مربوط به انرژی و مواد اولیه نیست، مضاف بر آنکه طی سالهای 2009 تا 2012، 33 درصد کل کالایی که این کشور وارد کرده است کالای لوکس بوده است.
حریری با تاکید بر اینکه دولتمردان چین در زمینه واردات از ایران درهایشان به روی ما باز است، تصریح کرد: بالا رفتن نرخ دستمزدها در چین و اجباری شدن بیمه کارگران سبب میشود که قیمت برخی کالاها در این کشور گران تمام شود و آنها را به سمت صادرات تکنولوژی سوق دهد بنابراین زمینه را برای صادرات برخی محصولات ما بهویژه صنایع دستی باز میکند.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که امروز حداقل دستمزد در چین 3 برابر حداقل دستمزد در کشور ماست.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین از برپایی نمایشگاه اختصاصی ایران در حوزه صنایع دستی در چین خبر داد و گفت: اتاق ایران و چین پیگیر ایجاد فضای مناسب برای بازرگانان ایرانی و ارائه صنایع دستی کشورمان است.
Sorry. No data so far.