شنبه 25 اکتبر 14 | 18:26
ویژگی شخصیتی مرحوم عسگراولادی

حبیب ایتام و محرومان

منش و روش وی همنشینی با فقرا و محرومان بود و عشق و ارادت وی به ایتام وصف ناپذیر بود، مهم‌ترین ویژگی شخصیتی مرحوم عسگراولادی این بود که آرمان گرایی و استواری در راه اهداف انقلاب اسلامی را با خدمتگزاری به محرومین، عجین کرده بود.


13911114000427_PhotoA

منش و روش وی همنشینی با فقرا و محرومان بود و عشق و ارادت وی به ایتام وصف ناپذیر بود، مهم‌ترین ویژگی شخصیتی مرحوم عسگراولادی این بود که آرمان گرایی و استواری در راه اهداف انقلاب اسلامی را با خدمتگزاری به محرومین، عجین کرده بود.

در آستانه فرا رسیدن نخستین سالگرد درگذشت حبیب الله عسگر اولادی نماینده ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی(ره)، منصور قمشه معاون امور حقوقی و امور مجلس کمیته امداد، یادداشتی را با عنوان «حبیب ایتام و محرومان» در اختیار  قرار داده که متن آن به شرح ذیل است.

اول محرم الحرام مطابق با 4 آبان ماه اولین سالروز درگذشت بزرگمردی است که نقشی مهم در تاریخ سراسر حماسه انقلاب اسلامی داشته است. انسان وارسته‌ای که تمامی روزهای زندگی ایشان در مسیر خدمت به اسلام و قرآن و مذهب تشیع و مردم سپری شد و از نخستین روزهای شکل گیری نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) با مجاهدت و تحمل زندان‌های طولانی عمر پربار خود را در مسیر دفاع از اصول اسلامی صرف نمود.

مرحوم حاج حبیب الله عسگر اولادی که در خانواده‌ای متدین و مذهبی رشد یافته بود در محضر عارف وارسته مرحوم حاج محمدحسین زاهد دروس حوزوی و مشق ارادت به خاندان رسول الله را فرا گرفت و توشه‌ای گرانبها برای سال‌های سخت مبارزه و خدمت فراهم نمود. مرور تاریخ انقلاب اسلامی حکایت از همراهی و نقش پذیری‌های مومنانه و تاثیرگذار آن فقید سعید است که در این میان ارادت به مرجعیت و روحانیت اصیل و تبعیت وی از ولایت فقیه از درخشندگی خاصی برخوردار است.

مجاهد صادق مرحوم عسگر اولادی به تعبیر حضرت آیت الله مهدوی کنی از رجال صادق الوعده و از مصادیق بارز آیه شریفه «رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه» بود، در عرصه‌های گوناگون در مسیر ولایت و پشتیبان مخلص مبارزان و محرومان بود.

اگر چه در یک سالی که از رحلت این اسوه تقوی و مبارزه گذشت، شخصیت والای مرحوم عسگراولادی و کارنامه درخشان او در مبارزه با حکومت ستمشاهی و تدبر و تعهد ایشان در امور سیاسی مورد دقت قرار گرفت ولی کمتر به خدمات او در رسیدگی به محرومان و نیازمندان جامعه اشاره شده است.

یکی از بخش‌های مهم زندگی و خدمات مرحوم عسگر اولادی نقش بی‌بدیل وی در راه اندازی و گسترش کمیته امداد امام خمینی(ره)، صندوق‌های قرض‌الحسنه خیریه‌های مردمی بود. آن فقید سعید از نخستین روزهای صدور فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر تأسیس این نهاد در کنار سایر یاران امام توانست یکی از موفق‌ترین نهادهای انقلابی را در نظام اسلامی شکل دهد و در خدمت بهترین بندگان خدا باشد.

وی علی رغم مسئولیت‌های خطیری که بر عهده داشت تا پایان عمر هرگز این سنگر را رها نکرد. در بستر بیماری وی دل نگران محرومان بود. دائم می گفت: من را به کمیته امداد ببرید، بلکه بتوانم به کسی کمک کنم و گره‌ای را از مشکلات افراد باز کنم، چرا من را در اینجا نگه داشتید؟

در واقع همان طور که بسیاری از شخصیت‌های دینی و سیاسی نیز اذعان داشته اند «مهم‌ترین ویژگی شخصیتی مرحوم عسگر اولادی این بود که آرمان گرایی و استواری در راه اهداف انقلاب اسلامی را با خدمتگزاری به مردم، به خصوص به محرومین، عجین کرد.»

منش و روش وی همنشینی با فقرا و محرومان بود و عشق و ارادت وی به ایتام وصف ناپذیر بود. دفتر مرحوم عسگر اولادی در خیابان سمیه حتی در روز جمعه و تعطیلات رسمی تعطیل ناپذیر بود. همیشه مملو از مراجعانی بود که کمتر امکان داشت با دست خالی از این مکان بازگردند.

رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای از آقای عسگر اولادی به عنوان پدر معنوی کمیته امداد یاد کردند و عنوان داشتند که دعا می‌کنیم که خدای متعال به شما در این راه کمک کند چون کمک کردن به مستمندان و محرومین کار مهم و مبارک و باارزشی است.

مرحوم عسگر اولادی بر اساس رسالتی که حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) برعهده کمیته امداد و ایشان گذاشته بودند با توجه به کهولت سن و بیماری سفرهای متعددی به دورافتاده ترین و محروم‌ترین نقاط کشور داشت و همواره تلاش می‌کرد حداکثر امکانات را برای این مناطق فراهم نماید.

در خاطرات مرحوم والی آمده است؛ «زمانی که آقای عسگر اولادی وزیر بازرگانی بودند گزارشی از سفر به بشاگرد و عکس‌ها و اسلاید های مربوط به آن را به خدمت ایشان بردم. ایشان با دیدن عکس‌ها خیلی متأثر شدند و در سفری به استان هرمزگان بعد با هلی‌کوپتر به منطقه آمدند و با توجه به وضعیت خاص منطقه تصمیم بر آن شد تا کار از طریق کمیته امداد سریعا پیگیری شود.»

ایشان همواره مورد اعتماد حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به ویژه در امور مرتبط با محرومین بوده اند، نمونه‌ای از این اعتماد را می‌توان در توشیح اولین اساسنامه کمیته امداد امام خمینی(ره) توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) مشاهده نمود که مرقوم فرمودند: شما آقایان از انقلابیون اول نهضت اسلامی بوده‌اید، زندانها کشیده‌اید و زجرها دیده‌اید. امیدوارم برای هدف مقدسی که دارید که آن خدمت به محرومین جامعه است توفیق بیشتری داشته باشید. من به شما دعا می‌کنم که در مقابل زحماتی که می‌کشید خداوند پاداش نیکویی به شما دهد اساسنامه‌ای که تنظیم کرده اید ان‌شاءالله موجب رضای خداوند است.

و همچنین اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه از سوی حضرت امام خمینی(ره) به ایشان در این راستا می‌تواند مورد ارزیابی قرار گیرد.

یکی دیگر از مدال‌های افتخار مرحوم آقای عسگر اولادی اشاره حضرت امام(ره) در دیدار با هیأت دولت وقت در تاریخ 7 شهریور 62 است که فرمودند «آقای عسگر اولادی که ایشان هم نظیر مرحوم آقای عراقی از اول نهضت همراه بود و زحمت کشید و من او را مرد بسیار صالح و بسیار فداکاری می دانم».

موارد فراوان دیگری از عنایت و اعتماد ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای در مورد شخصیت این مجاهد صادق و یاور محرومان وجود دارد که نمونه بارز آن را در پیام تسلیت رهبر انقلاب می‌توان مشاهده کرد.

«با تأسف و تأثر خبر درگذشت مجاهد صادق و یار وفادار و معتمد امام راحل(ره) جناب آقای حاج حبیب الله عسگر اولادی را دریافت کردم. عمر با برکت این مبارز خستگی ناپذیر یکسره در خدمت اسلام و برپایی و استقرار نظام اسلامی سپری شد و از دوران جوانی تا آخرین سال‌ها، همت و تلاش و مجاهدت مخلصانه‌اش در این راه، کاستی نگرفت. در دوران طاغوت، از نخستین روزهای مبارزات ملت و روحانیت، در کنار امام بزرگوار و در صفوف پرخطر حضور یافت و رنج سال‌ها زندان و اسارت را صبورانه تحمل کرد و پس از پیروزی انقلاب و برپایی جمهوری اسلامی در سنگرهای حساس و اثرگذار خدمات صادقانه ارائه کرد و تا آخر عمر پرماجرای خود از کار و تلاش فروگذار نکرد.

رحمت و فضل الهی را برای ایشان مسئلت می‌کنم و به بازماندگان و دوستان محترم ایشان تسلیت می‌گویم.»

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.