به گزارش تریبون مستضعفین هفتهنامه اصلاحطلب پایتخت کهن امروز در پیششماره ۱ خود مصاحبهای با پروفسور سیدحسن امین استاد راهنمای حسن روحانی در دانشگاه گلاسکو کرده است.
توضیحات امین در خصوص دانشگاه گلاسکو، نحوه تحصیل حسن روحانی در این دانشگاه و پشتیبان مالی وی برای تحصیل نکات جالب توجهی دارد. بنا به گفتههای دکتر امین، حسن روحانی با برگهای وزارت صنایع که پرداخت هزینههای تحصیلی وی را در رشته حقوق اسلامی با موضوع تز انعطافپذیری حقوق اسلامی با تکیه مخصوص بر تجارب ایران تضمین کرده بود، موفق به اخذ پذیرش میشود. اما این نامه به تایید وزارت علوم ایران نرسید. لذا ایشان بورسیه نبوده است و حتی در سال اول تحصیلی دکتر روحانی به واسطه عدم اشنایی با عرف انگلستان شهریه خود را به صورت نقدی و با اسکناس پرداخت میکند که تعجب اداره مالی این دانشگاه را برمیانگیزاند.
گوشه هایی از این مصاحبه در ادامه میآید:
- دانشگاه گلاسکو چهرههای بزرگی به خود دیده است از جمله گوردن براون نخست وزیر سابق انگلستان قبلاً عضو هیات علمی این دانشگاه بوده است.
- سابقهی این دانشگاه به عنوان یک موسسه آموزش عالی به سال ۱۸۷۵ میرسد اما نام جدید آن برابر قانون مصوب پارلمان در سال ۱۹۹۳ به تصویب رسید. این دانشگاه دو شعبه معتبر یکی در گلاسکو و دیگری در لندن دارد.
- آقای روحانی پروپوزال خود را شخصاً ارائه دادند و من پس از چند بار نقد و بررسی در کمیسیون تحقیقات عالی دانشگاه از آن دفاع کردم که کمیسیون مرا به عنوان استاد راهنما و دو استاد دیگر به عنوان مشاور برای آن پروپوزال تصویب کرد و بعد از من هم که استاد صاحب کرسی (پروفسور) بود دانشیار متخصص دیگری از حقوق اسلامی به نام دکتر مهدی الزهرا استاد راهنمای ایشان شد.
- از جهت علمی روحانی در زمینه موضوع پایاننامه دکتریاش که حقوق اسلامی و فقه شیعه است از بنده و نیز از دکتر الزهرا باسوادتر است.
- داشتن پشتوانه مالی برای ادامه تحصیل در دانشگاههای انگلستان از پیشنیازهای اخذ پذیرش است. درست مثل اینکه اگر کسی ویزا بخواهد باید ثابت کند که در رفتن به انگلستان از عهده پرداخت هزینه دوران اقامتش در آنجا بر میآید.
- آقای روحانی هنگامی که تقاضای پذیرش کردند، نامهای از وزارت صنایع جمهوری اسلامی ایران به ما ارائه دادند که پرداخت شهریه دانشگاهی ایشان در انگلستان را آن وزارتخانه تضمین خواهد کرد و این نامه به قسمت امور مالی دانشگاه تسلیم شد و صحت صدور ان مورد تایید قرار گرفت. اما ایشان عملا بورسیه نبود چون آن نامه به تایید وزارت علوم ایران نرسیده بود و وجهی هم تا جایی که من مطلع هستم از طریق آن وزارت خانه به دانشگاه کلاسکو کالیدونیان واصل نمی شد.
- کار تدوین و پژوهش و نگارش و دفاع از رساله جمعا شش سال و نیم از روز تسلیم پروپوزال تا روز اخذ مدرک به طول انجامید.
- در سال اول که وقتی که شهریه تحصیلی ایشان باید پرداخت میشد ایشان مبلغ شهریه را نقد به لیره انگلیسی به گلاسکو همراه آورده بود و شخصا آن را به صندوق دانشگاه نقدا بردند که در دانشگاههای انگلیس خیلی هم نامتعارف بود و اداره مالی میگفت تاکنون ندیدهایم که کسی شهریه دانشگاه را با اسکناس پرداخت کند.
- اگر ایشان از بودجه دولت ایران برای ادامه تحصیل استفاده کرده باشد اسناد آن در دانشگاه انگلیس باید منعکس میشد که من چیزی ندیدم.
دکتر حسن امین استاد بازنشسته دانشگاه کلاسکو اینک در ایران مشغول وکالت دادگستری است و ماهنامه حافظ را مدیریت میکند
توانایی دکتر روحانی و تسلط ایشان بر زبان انگلیسی را در مصاحبه شان با آن رسانه آمریکایی را دیدیم و متحیر شدیم ایشان با این حد از زبان چطور توانسته اند در انگلیس درس بخوانند؟! اهلا و سهلا آقای روحانی!
اگر دقت کنید، زبان پسیو و اکتیو داریم، شما شاید در پسیو، خیلی هم مسلط باشید امّا در اکتیو توانایی خرید ِ ناخنگیر را هم نداشته باشید.
مترجم ِ رسمی تمامی ِ ریاستجمهوریها، از جمله هاشمی، خاتمی، احمدینژاد در سازمان ِ ملل طی ِ مصاحبهای اذعان کرد، که آقای ِ روحانی در فهم ِ مطالب ِ ایراد شده مشکلی نداشتند و خوب میفهمیدند درصورتی که من نمیفهمیدم. [گویا صدای دبیرکل سازمان ملل ضعیف بوده]
دوست عزیز. آنچه شما در مورد توانایی فعال و غیر فعال گفتید تا حدودی درست است (اگر چه حتی در “پسیو” بودن مهارت شنیدن ان قلت هست). اما نکته ای که بنده به آن اشاره داشتم همان مهارت فعال است. آقای روحانی در انگلیس رساله دکترا نوشته اند و در جلسه دفاعیه از آن دفاع کرده اند. یعنی مهارت هایی فعال ایشان (نوشتاری و سخن وری) باید در حد خیلی خوب تا عالی باشد. در صورتی که آنچه بنده دیدم مهارت خیلی ابتدایی و دست و پا شکسته زبان انگلیسی ایشان بود.
در نهایت هم بنده اصراری ندارم ثابت کنم داشتن یا نداشتن مهارت زبان انگلیسی برای رئیس جمهور ما لازم است، اما بهتر است دوست داران و اطرافیان ایشان دقت کنند اگر بخواهند روی این “مدرک دکترا” از انگلیس خیلی مانور بدهند خدای نکرده در پی تحقیقات دقیق و ریز بینانه ممکن است آبرو ریزی بشود که هم برای ایران بد است و هم برای آقای روحانی. یاد مرحوم کردان به خیر! کاش رئیس جمهور قبلی و ایشان با برخی اصرارها آبروی آن مرحوم و نظام را نمی بردند.
ارتباط موضوع تز آقای روحانی با وزارت صنایع هم تماشایی است!
حالا باید شیخ حسن گفت: والبورسیه و ما ادارک بورسیه
با توجه رشته تحصیلی آقای روحانی و میزان ارتباط این رشته وزارت صنایع(!) می شود معنای عذر بدتر از گناه را فهمید. واقعا چگونه بدون داشتن رانت می شود قوانین بورس را دور زد و از وزارخانه ای تامین مالی از بیت المال دریافت کرد!
فقه شیعه در گلاسکو؟ همین داخل میخوندی بابا