یک کارشناس امور ازدواج و خانواده گفت: بخشی از جوانان جامعه ما تحت تأثیر نگاه غربیها قرار گرفتهاند و دوستیهای لحظهای را برای خود کافی میدانند اما این دوستیهای مقطعی نمیتواند آرامش مستمر را برای جوانان به دنبال داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر مرتضوی کیاسری گفت: علل عدم گرایش جوانان به ازدواج را میتوان در چند گروه دسته بندی کرد که باعث میشود از تشکیل زندگی جدید استقبال نکنند و باعث شده گرایش نسل جوان به پذیرش تعهدات پس از تشکیل نظام خانواده جدید تأثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: مسئله اول موضوع شناخت ضرورتهای تشکیل خانواده است و مضرات و زیانهای عدم تشکیل خانواده است و سپس موضوع تمکن و امکانات هم نقش جدی دارد.
این کارشناس امور ازدواج و خانواده گفت: ازدواج از مسائلی است که صرف داشتن نرم افزارهای لازم که همان شناخت فکری است به سخت افزار هم نیاز داریم و در هر دو قسمت جوانان با مشکلات زیادی مواجه هستند یعنی حداکثر بحثی که در حوزه خانواده میان جوانان مطرح میشود در حد رفاقت دو جنس است.
حجت الاسلام و المسلمین کیاسری ادامه داد: گروهی از جوانان در پاسخ به چرایی گرایش به این دوستیها میگویند تنها هستیم و میخواهیم شخص دیگری در کنار ما باشد یعنی تعامل داشته باشیم اما در بخش هدف گذاری دچار مشکل هستند و نمیدانند از ایجاد این رابطه چه هدفی را دارند، از نظر ما اولین انگیزه برای تشکیل خانواده بقای نسل و استمرار نسل است.
وی خاطرنشان کرد: اما متأسفانه نسل ما هم اکنون از این طرز تفکر فاصله گرفته است و زاویه نگاه جوانان به خانواده تیره است و معتقدند ما اداره خودمان را بر عهده بگیریم کافی است و نمیتوانیم
این کارشناس ازدواج تصریح کرد: دلیل دیگر این موضوع نداشتن امکانات است چراکه بسیاری از جوانان نگاه خوبی به ازدواج دارند اما نداشتن تمکن مالی، شغل و درآمد مناسب باعث میشود به دنبال تشکیل زندگی جدید نروند و تعهد تشکیل زندگی برای آنها خوشایند نباشد.
وی افزود:مسئولان نظام و قوای سه گانه باید قوانین کارآمد و تأثیرگذاری برای تشکیل خانواده تنظیم کنند و تعهد خود را نسبت به جوانان و خانوادهها انجام دهند و جوانان نیز باید به پیامهای قرآن توسل و توکل کنند چراکه خداوند رزق و روزی را برای آنها تضمین کرده است اگر این دو موضوع با هم همراه شود مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم حل میشود.
حجت الاسلام و المسلمین کیاسری افزود: اما مشکلات دیگری نیز وجود دارد و آن تأمین شدنهای مقطعی است جوانان بخشی از نیازهای عاطفی خود را به صورت مقطعی و در کوتاه مدت در دوستیهای پیش از ازدواج تأمین میکنند.
وی ادامه داد: این یک مشکل فرهنگی است که بخشی از جوانان جامعه ما تحت تأثیر نگاه غربیها قرار گرفته اند و به تعبیری دوستیهای لحظهای را برای خود کافی میدانند اما این تأمین شدنهای لحظهای نمیتواند آرامشهای مستمر را برای جوانان به دنبال داشته باشد.
Sorry. No data so far.