زنده بودن رمان به هنر بینظیر نویسندهاش بر میگردد که توانسته با فصلها و جملات کوتاه، با تصویرسازیهای بینظیر، نه یک داستان بلکه فیلمی بسازد که شما آن را ببینید. مفتون و فیروزه تنها یک کتاب نیست، فیلمی است که شما آن را میخوانید!
رمان خوب، رمانی جدی است، جدیتی در حد و اندازه چنگ انداختن به مخاطب و کشاندن او به وسط معرکه و ماجراهای رمان. رمانی که نویسندهاش آن قدر حرفهای باشد که بتواند شخصیتها و قهرمانهای قصهاش را حتی با صداها و آواهای مختلف بنویسد. یعنی وقتی شما کارش را میخوانید صدای منحصر به فرد هر فرد را بشنوید، زخم صورتش را ببینید و این شخصیت این قدر برایتان ملموس باشد که اگر دست دراز کردید، جنس پیراهنش را هم لمس کنید.
**اگر دنبال یک رمان خیلی خوب هستید
رمان خوب رنگ و بو دارد. فضای منحصر به فردی دارد که شما را با خود میبرد. در کوچه پس کوچههایش قدم میزنید و میتوانید با آدمهایش صحبت میکنید و به واقع تا مدتها درگیر ماجراهایش هستید. آن قدر درگیر که نتوانید کتاب را زمین بگذارید و آن قدر درگیرتر که حتی ادامه ماجراهایش را در خواب دنبال کنید!
با همه این تفاسیر از این جهت و بسیاری جهتهای دیگر رمان «مفتون و فیروزه» یک کتاب خیلی خیلی جدی است. جدیتی از نوع کتابهایی که در تاریخ خواهند ماند و چه رسانهها از آنها تعریف کنند و چه نکنند راه خود را باز میکنند و خوانده میشوند. کتابهایی که امروز و دیروز ندارند. زمان، کهنهشان نمیکند و وقتی هر صفحهای از آن را میخوانید حس میکنید نویسندهاش پای هر سطرش عرق ریخته و زحمت کشیده تا چیزی متفاوت از رمانهایی که مال امروز و برای سرگرمی است، به دستتان برساند.
سعید تشکری با مفتون و فیروزهاش تاریخ میگوید؛ تاریخ انقلاب اسلامی. آن هم در مشهد. اما این تاریخ و نوع روایتش طوری نیست که باب میل یک شخص و دو شخص و این سلیقه و آن سلیقه باشد. تاریخ میگوید به معنای واقعیش و آن را با چاشنی ادبیات آن هم از نوع زیبا و جذاب و پرمخاطبش به شما تحویل میدهد. سر و کار تشکری در این کتاب با هر تیپ و شخصیتی هم هست، از سفیدترینهایش بگیرید تا سیاهترینهایش. از آنهایی که درگیر اشتباههای کوچک و بزرگ هستند تا آنهایی که به معنای واقعی کلمه، برازنده صفت یک رهبر مردمی هستند.
**روایتهایی به شدت صادقانه از انقلاب
شما هر چه قدر که درباره تاریخ انقلاب کتاب و رمان خوانده باشید تا مفتون و فیروزه را نخوانید به به عمق و کنه دلایلی که یک ملت را از عمق وجود از یک رژیم و سیستم منزجر میکند و به سوی یک انقلاب مردمی و دینی میکشاند، پی نخواهید برد.
روایت تشکری در این کتاب بدون اینکه شعار بدهد یا بخواهد اندیشهای را به شما قالب کند، به صداقت ماجراهایی است که وقتی پای صحبت یکی از انقلابیها یا همین مردم معمولی دور و برتان مینشینید و از ماجراهای انقلابشان در 35 سال پیش برای شما میگویند؛ با همان جزئیات و همان احساس نزدیکی و باور پذیری که شما در یک گفتوگوی رو در رو به آن میرسید…
مفتون فیروزه یک رمان پر از شخصیت است و آیینهای برای نشان دادن درونیات هر یک از این آدمها. شما در هر بخشی رمان میتوانید کنار هر یک از این آدمها بنشینید و او را از خیلی نزدیک ببنید و بشنوید که چگونه برای کارهایشان دلیل میآورند یا راوی اتفاقاتی هستند که برایشان رخ داده است و به تبع با این نشست و برخاستهای نزدیک با هر یک از این افراد میتوانید درک کنید چرا او در آن موقعیت خاص، آن گونه عمل کردند و چه شد که رفتارش متحول شد. شما تمام این اتفاقها را از تشکری میپذیرید چون او دست شما را میگیرید و به داخل رمانش میبرد، تک تک قهرمانها را به شما معرفی میکند و به شما اجازه میدهد با آنها زندگی و به تبع درکشان کنید و به همین دلیل این رمان این قدر زنده و پویا است.
**فیلمی که آن را میخوانید!
زنده بودن رمان به هنر بینظیر نویسندهاش بر میگردد که توانسته از ورای صفحات یک کتاب، با فصلها و جملات کوتاه، با تصویرسازیهای بینظیر، نه یک داستان صرف بلکه فیلمی بسازد که شما آن را ببینید و به همین خاطر است که مفتون و فیروزه تنها یک کتاب نیست، فیلمی است مستند که شما آن را میخوانید! اگر باور نمیکنید دست به کار شوید و برای اولین بار یک فیلم مستند و البته داستانی را به کارگردانی سعید تشکری بخوانید و سپس مانند ما به تحسین کسی که یکی از ماندگارترین رمانها را درباره تاریخمان نوشته، بنشینید …
ماجرای این رمان برای همه حتی آنهایی که تا اسم تاریخ و رمان تاریخی به میان میآید میگریزند، جذاب است. چون اصلا قرار نیست شما با صفحات خشک و سخت متون تاریخی یا رمانهایی که ادعای تاریخ گفتن دارند، مواجه شوید! شما با یک رمان عاشقانه اجتماعی روبرو هستید که در عین حال از تاریخ معاصر کشورتان هم با روایتی بسیار هنرمندانه میگوید…
**سیلی که زندگی همه مردم ایران را برد
مفتون و فیروزه دو دلداده هستند که اوایل داستان به نظر میرسد این عشق کاملا یک طرفه و سرکوب شده است. شاگردی عاشق معلمش شده است. عاشق کوچکتر است و معشوق سرگرم مراسم ازدواج با یکی از اقوام نزدیکش است. اما شما در سالهای نزدیک به یک انقلاب بزرگ که دنیایی را تکان داد نباید توقع داشته باشید همه چیز طبق روالش پیش برود. وقتی نظام و آدمهایی بر سر کار هستند که تا عمق وجود آدمها و خصوصی ترین ارتباطهایشان را به لرزه در میآورند و همه چیز را زیر و رو میکنند و این ظلم و جور و لرزه و پس لرزه هیچ ربطی به این ندارد که در تهران باشید یا در قوچان، تبعا ماجرای آن عشق و این ازدواج به این راحتی جلو نمیرود. قوچان را سیل میبرد و زلزلهای عمیق در زندگی مردم آنها را بیخانمان و منزجر از سیستمی میکند که عفت دخترانشان با هوسهای کسانی که باید حافظ جان و مال و ناموس آنها باشند، به باد میدهد.
اما این همه ماجرا نیست. مفتون و فیروزه و دیگر قهرمانان این رمان ماجراهای متعددی را در مشهد و قوچان روایت میکنند که هم جذاب هستند و هم واقعی. ماجراهایی که شما از انقلاب اسلامی در مشهد نمیدانستید و تا نخوانید نه به سرنوشت این دو دلداده پی میبرید و نه از راویتهای دست اول کسانی که در متن سالهای نزدیک به انقلاب به سر بردهاند، آگاه میشوید.
کتاب نیستان «مفتون و فیروزه» را در دو جلد و با قیمت 60هزار تومان منتشر کرده است. برای تهیه این کتاب میتوانید با شماره تلفن 22612443 تا 5 تماس بگیرید.
Sorry. No data so far.