«حمزة الحسن» نویسنده و مبارز عربستانی، خطر تکفیریها برای این کشور را حیاتی میداند و اعتقاد دارد دست پروردههای سعودیها بلای جان خودشان خواهند شد.
حمزه الحسن نویسنده و مبارزه فعال عربستانی در یادداشتی در صفحه توتیر خود به مناسبت حادثه کشتار الاحساء که هشت نوجوان مقابل یک حسینیه به گلوله افراد ناشناس به شهادت رسیدند، نوشت: این حادثه در تاریخ عربستان بیسابقه است. عربستان به یاد ندارد مشابه چنین حادثهای را. چرا چنین حادثهای رخ داد؟
الحسن در ادامه پاسخ داد: دولت عربستان از وقوع چنین اتفاقی خوشحال نیست اما قطعا مسئول آن است چون قدرت و حاکمیت در دستش است و بیشترین سهم را در ایجاد فضای اختلافات مذهبی دارد.
به گفته الحسن این معارض سعودی، آل سعود در عربستان غول اختلافات مذهبی داخلی درست کردهاند و بر اساس آن عمل میکنند و آن را به خارج از کشور هم صادر میکنند. پس چگونه میتوان امنیت و امان را از کسی انتظار داشت که میان دو فک گرگ زندگی میکند؟
الحسن در ادامه شهادت هشت شهروند شیعه در احساء عربستان را قابل پیشبینی اعلام کرد و گفت: این اتفاق نتیجه ادبیات تحریکآمیز و تنفرپراکن و سکوت مقامات سعودی است. مقامات سعودی فرهنگ توحش و تکفیر و اختلاف مذهبی را سیاستی نظاممند کردهاند و گروههای متوحشی از پس آن درست کردهاند و گمان کردند میتوانند همیشه کنترل کارخانههای ایجاد اختلاف مذهبی و خشونت مذهبی را در دست خود نگاه دارند اما هیهات؛ مهارش از دستشان در رفته و شاید اتفاقات آینده فجیعتر از این باشد.
به گفته الحسن، حمله مسلحانه و کشتار چند هموطن در الاحساء، نتیجه انحلال حاکمیت عربستان سعودی و مشروعیت آن است. خطر اینجاست. هیچ یک از هموطنان بخصوص هموطنان شیعه در عربستان انتظار ندارد از دولت که حمایتش کند. چنین انتظاری توهم است. آینده بزودی روشن خواهد کرد که حتی شاهزادگان عربستانی هم توان حمایت از خود را ندارند. چرا که وقتی نهادهای دولتی به طور کلی در حال تحلیل و فرسایش مشروعیت هستند، چطور میتوانند امنیت را برقرار کنند.
شیعیان عربستان، بیش از دیگران نیاز به امنیت دارند، اما کشور به وسیله سیاستهای نظام در مسیر ورشکستگی قرار گرفته است.
الحسن در ادامه نوشت: پیش از این نطفه فتنه کاشته شده است و ما اولین کسانی هستیم که ثمره تلخ آن را میچشیم و مورد هدف قرار دادن شیعه تازه شروع کار است و هر آنچه دولت عربستان کاشته است، دیر یا زود به سوی خودش باز میگردد،
وی پس از آن این سؤال را مطرح میکند که ما باید چه کار و اقدامی در پیش بگیریم.بنابراین باید بگویئم که ما باید چه کار کنیم؟ الحسن مینویسد: باید خودمان از خودمان دفاع کنیم، تا جایی که میشود از اختلافات مذهبی دوری کرده لا اقل امنیت را برای خودمان داشته باشیم، عقلا و علمای قوم به خوبی میدانند که اختلافات قومی و طائفی هر ملت و دولتی را از بین میبرد وگرنه از دستگاه امنیتی حکومت کاری بر نمی آید، ما مشاهده میکنیم که در برخی نقاط مردم اقدام به خرید اسلحه میکنند، معنای این وضع این است که حکومت دیگر قادر به تأمین امنیت نیست. ما باید از خودمان دفاع کنیم و عقلای کشور جلوی آتش فتنه انگیزی را بگیرند.
الحسن می نویسد: از سالها پیش، خطر رسیدن به این نقطه را هشدار داده بودم و دائما این موضوع را متذکر میشدم که ما در دهان شیر قرار داریم (در خطر هستیم) چرا که میگفتم دولت عربستان سعی دارد به جای مقابله مستقیم با شیعیان گروههای ایدئولوژی تندرو را برای مقابله با شیعیان بسیج کند، اما اکنون این موضوع دارد بلای جان خود سعودیها میشود و باید گفت اتفاق احساء، مقدمه ای برای فروپاشی آل سعود است، چرا که راه علاجی برای این حکومت نمانده است و تندروهای تکفیری در تمام نقاط کشور هستند.
این مبارز عربستانی یادداشت خود را اینگونه پایان میبرد که ایا معقول است، هزاران تندرو را به عراق و سوریه و لیبی و تونس بفرستیم و اینها به فکر کشور خود نباشند؟
Sorry. No data so far.