جمعه 07 نوامبر 14 | 14:28
مطالعه‌ای در باب مسائل عملیاتی، تجاری و غیرعملیاتی

عملیات‌های صلیب‎سرخ و هلال‎احمر منتشر شد

کتاب «مطالعه‌ای در باب مسائل عملیاتی، تجاری و غیرعملیاتی» با ترجمه «علیرضا ابراهیم‌گل» از سوی نشر خرسندی به چاپ رسید.


کتاب «مطالعه‌ای در باب مسائل عملیاتی، تجاری و غیرعملیاتی» با ترجمه «علیرضا ابراهیم‌گل» از سوی نشر خرسندی به چاپ رسید.

کتاب «مطالعه‌ای در باب مسائل عملیاتی، تجاری و غیرعملیاتی» دارای سه بخش نظیر «توصیه‌های مربوط به مسائل عملیاتی استفاده از نشان»، «توصیه‌های مربوط به مسائل تجاری و غیرعملیاتی استفاده از نشان» و «توصیه‌های مربوط به پیشگیری و متوقف ساختن سوء استفاده از نشان» است.

در این کتاب «فیلیپ اسپوئری» مدیر بخش حقوق بین‌الملل و همکاری، اینگونه نوشته است: قریب به 150 سال است که نشان صلیب‌سرخ روی زمینه سفید به عنوان یک نماد شناخته شده بین‌المللی و تجلی بارز حمایت‌ها و مساعدت‌های بی‌طرفانه‌ای که مجروحان و بیماران در زمان مخاصمات مسلحانه از آن برخوردار بوده‌اند، عمل کرده است.

امروزه صلیب سرخ به همراه هلال احمر بیانگر اقدامات مستقل و بی‌طرفانه‌ای است که توسط اجزای جنبش بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر (از این پس، جنبش) برای پیشگیری و تخفیف آلام بشری در طی بحران‌های بشر دوستانه انجام می‌شوند. در واقع این نشان‌ها، نماد هویت و روح این جنبش هستند.

با توجه به هدف این نشان‌ها_ صلیب سرخ و هلال احمر و نشان جدید کریستال سرخ_ و اهمیت آنها در حمایت از قربانیان مخاصمات مسلحانه، ضروری بود که قواعد حقوقی جامعی برای تنظیم استفاده از آنها و اینکه آنها تحت هر شرایطی مورد احترام قرار گیرند،‌تدوین شود.

کنوانسیون‌های ژنو 1949 و پروتکل‌های الحاقی 1977 و 2005 به واحدهای پزشکی نیروهای مسلح و کارکنان مذهبی حق می‌دهد که از نشان به عنوان یک ابزار حمایتی بهره گیرند. اجزای جنبش _ صلیب سرخ، هلال احمر ملی و جوامع هلال احمر و فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جوامع هلال احمر نیز مجازند که از نشان برای اهداف تشخیصی استفاده کنند.

ایده نشانی که بیانگر حمایت از مجروحان و بیماران و اشخاصی که در وضعیت‌های مخاصمات مسلحانه به آنها کمک و مساعدت می‌کنند، ایده جدیدی نیست اما تا این حد و به این گستردگی پذیرفته نشده بوده است.

تمامی طرف‌های متخاصم باید هنجارهای حقوقی بین‌المللی در مورد نشان‌ها را درک کرده و به آنها احترام بگذارند. این امر در تخفیف آلام و درد و رنج‌ها در صحنه نبرد اهمیت دارد و دسترسی به اشخاصی را که نیازمند کمک هستند، تضمین می‌کند.

امروزه رژیم حقوقی مربوط به حمایت از نشان‌ها کاملاً در حقوق بین‌الملل بشر دوستانه وجود دارد و اساساً دولت‌ها و نیروهای مسلح آنها مسئول رعایت و اجرای آن هستند. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، جوامع ملی و فدراسیون بین‌المللی که از امتیاز استفاده از نشان برخوردارند باید دولت‌ها را برای تضمین استفاده صحیح و احترام به نشان‌ها در تمامی مواقع، یاری کنند.

این امر همچنین مسئولیت خاصی را بر آنها به عنوان اجزای جنبش، تحمیل می‌کند که از نشان به گونه‌ای استفاده کنند که از ارزش حمایتی و قدرت نمادین آن کاسته نشود.

در واکنش به درخواستی که در استراتژی جنبش، مصوب شورای هیأت‌های جنبش بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در سال 2001 مطرح شد، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، مطالعه‌ای را به منظور تضمین احترام افزون‌تر نشان‌ها در تمامی اوضاع و احوال و به ویژه حفظ و تقویت ارزش حمایتی آنها انجام داد.

این مطالعه مستلزم فرآیند مشورت گسترده‌ای بود که توسط کمیته با کارشناسان دولتی و نظامی و جوامع ملی در سطح جهانی انجام شد. نتایج این مطالعه تحت عنوان مطالعه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در مورد مسائل عملیاتی،‌تجاری و غیرعملیاتی مربوط به استفاده از نشان‌ها (کتاب حاضر) شد.

بر اساس این گزارش، انتشارات خرسندی کتاب «مطالعه‌ای در باب مسائل عملیاتی، تجاری و غیرعملیاتی» را در 356 صفحه و با قیمت 18000 تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است که علاقه‌مندان برای تهیه آن می‌توانند به نشانی تهران، خیابان انقلاب، خیابان 12 فروردین، پایین‌تر از خیابان لبافی‌نژاد، کوچه مینا، پلاک 20 مراجعه یا با شماره تلفن 66971034_5 تماس حاصل کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.