یکشنبه 09 نوامبر 14 | 13:39
داوری اردکانی در رونمایی از ترجمه روسی کتابش:

دیدار از سرزمین فارابی آروزیم بود

ترجمه روسی کتاب «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» به قلم رضا داوری اردکانی با حضور وی در دانشگاه فارابی قزاقستان برگزار شد. وی در این مراسم گفت: من از گذشته‌های دور آرزوی دیدار از سرزمین زادگاه فارابی را داشته‌ام.


880728_PhotoA

ترجمه روسی کتاب «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» به قلم رضا داوری اردکانی با حضور وی در دانشگاه فارابی قزاقستان برگزار شد. وی در این مراسم گفت: من از گذشته‌های دور آرزوی دیدار از سرزمین زادگاه فارابی را داشته‌ام.

مراسم رونمایی از ترجمه روسی کتاب «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» به همت رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان، در مرکز ایران‌شناسی و اتاق ایران دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی برگزار شد.

کتاب «فارابی مؤسس فلسفه اسلامی» اثر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و چهره ماندگار فلسفه است که برای نخستین بار در سال 1356 توسط انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شد.

رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم در ادامه سفر به کشور قزاقستان و پس از بازدید از آکادمی علوم این کشور، ضمن حضور در مرکز ایرانشناسی و اتاق ایران دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی و ملاقات با مسئولان و استادان و دانشجویان این دانشکده، در نشست «بررسی آراء و اندیشه‌های فارابی» و رونمایی از ترجمه روسی کتاب خود شرکت کرد.

در این مراسم ابتدا محیط سلقینبای استاد و رئیس بخش فارسی و عربی دانشکده شرقشناسی دانشگاه فارابی قزاقستان با خیر مقدم به حاضران، مخصوصاً میهمانان و هیئت جمهوری اسلامی ایران، گفت که جای مسرت است که ترجمه کتاب «فارابی موسس فلسفه اسلامی» که با همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهری اسلامی ایران در قزاقستان ترجمه و در مسکو چاپ شده است، با حضور استاد و فلیسوف و فارابی‌شناس بزرگ و شهیر جناب آقای دکتر داوری رونمایی می‌شود.

در ادامه آقای اصغر صابری رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان با اشاره به شخصیت والای داوری اردکانی بیان داشت که این استاد فرهیخته با نگارش بیش از 50 اثر علمی و مقالات متعدد نه تنها رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است، بلکه فیلسوف و فارابی‌شناس بزرگی است که خدمات شایانی به جامعه علمی داشته و امروز در اینجا شاهد رونمایی از ترجمه روسی یکی از آثار ارزشمند ایشان هستیم.

پس از آن، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود پیرامون اندیشه‌های فلسفی فارابی اظهار داشت: من از گذشته‌های دور آرزوی دیدار از سرزمین زادگاه فارابی را داشته‌ام و اکنون که در این دیار و در جمع شما اهل علم و ادب هستم بسیار خرسندم.

وی با تشریح آراء و اندیشه‌های فارابی او را به عنوان مؤسس فلسفه اسلامی معرفی کرد و به نقش و تأثیر فارابی در شکل‌گیری فلسفه اسلامی پرداخت.

داوری اردکانی با بیان این نکته که فارابی تضاد بین دین و فلسفه را از بین برد، افزود: فارابی عالم بزرگی است که به سرزمین خاص و ملتی خاص تعلق ندارد، فارابی به جامعه بشریت، جامعه علمی و همه مسلمانان تعلق دارد. فیلسوف ثانی هم به ایران تعلق دارد و هم قزاقستان. رئیس فرهنگستان علوم ایران در پایان خاطر نشان کرد: هر چند فارابی در ظاهر و به صورت خاص شاگردی نداشت، ولی بسیاری از فلاسفه و دانشمندان از شاگردان فارابی محسوب می‌شوند. افرادی مانند فارابی و ابن‌سینا پرچم فلسفه را در شرق برافراشتند. برماست که مقام این عالم بزرگ را قدر بدانیم و از اندیشه‌های والای این حکیم بزرگ بهره بجوییم.

سپس نگار داوری اردکانی دانشیار زبان‌شناسی و معاون دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی درباره جنبه‌های زبان‌شناختی و کتاب الحروف فارابی سخنرانی کرد.

در ادامه این نشست، ژقیب آلتایف رئیس مرکز فارابی‌شناسی دانشگاه فارابی قزاقستان با تشکر و قدردانی از حضور داوری اردکانی و هیأت ایرانی گفت: من ترجمه روسی کتاب «فارابی مؤسس فلسفه اسلامی» را مطالعه کردم و آن را اثری بی‌نطیر یافتم و نکات ارزشمندی در این کتاب مشاهده کردم که تاکنون کسی به آن مطالب نپرداخته است و آقای دکتر داوری با نگاهی دیگر که معمولاً در غرب و در بسیاری از مجامع علمی کمتر به آنها می‌پردازند توجه کرده است.

در پایان مراسم، تعدادی کتاب «فارابی مؤسس فلسفه اسلامی» با امضای آقای  داوری اردکانی به کتابخانه فارابی، مرکز فارابی‌شناسی، مرکز ایران‌شناسی و اتاق ایران دانشگاه فارابی، استادان و دانشجویان حاضر در این نشست اهداء شد و از سوی دانشگاه فارابی نیز به پاس خدمات و حضور رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در آن دانشگاه، لباس سنتی و ملی قزاقی به وی اهداء شد.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.