کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه «توافق بد» را به هیچ وجه امضا نخواهیم کرد، گفت: به هر قیمتی توافق نمیکنیم و تنها هدف از حضور ایران در مذاکرات خروج از بند 7 شورای امنیت و لغو کلیه تحریمهاست.
مصطفی کواکبیان کارشناس مسائل بینالملل و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در حاشیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در پاسخ به سؤالی در خصوص مذاکرات هستهای و چشمانداز آن با بیان اینکه هیچگاه نسبت به سرانجام توافق نهایی مذاکرات ناامید نیستم، گفت: قطعاً مذاکرات نتیجهای را در بر خواهد داشت ولی نتایج آن شاید تا 4 آذر حاصل نشود.
وی افزود: طرف غربی و طرف ایرانی تصمیم گرفتهاند و عزم خود را جزم کردهاند تا نتیجهای از حدود 1.5 سال مذاکرات با هم داشته باشند.
کواکبیان به شروع مذاکرات ایران و 1+5 و وجود 7 موضوع مطروحه بین طرفین تصریح کرد: مذاکرات با 7 موضوع شروع شد ولی هم اکنون به یک موضوع اختلافی رسیده و 6 موضوع قبلی در لابلای گفتوگو با مذاکرات صورت گرفته حل شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: طرف غربی در یک موضوع باقیمانده احساس میکند که ایران همچنان مورد اعتماد نیست لذا به جای لغو تحریمها از لفظ تعلیق تحریمها استفاده میکند و بحثهای تحریمهای کنگره، سنا و اتحادیه اروپا را اعلام میکند.
کواکبیان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هستهای به دنبال خروج از بند 7 و همچنین لغو قطعنامههای صادر شده شورای امنیت است که اگر توافق نهایی امضا شود تمام این موارد برچیده خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه ایران به کمتر از لغو تحریمها رضایت نخواهد داد گفت: خط قرمز ایران لغو و برچیده شدن کامل تحریمهاست و اصولاً مذاکرات با این نیت و هدف شروع شد.
مدیر مسئول روزنامه مردمسالاری افزود: «توافق بد» را ایران به هیچ وجه امضا نخواهد کرد و به هر قیمتی هم توافق نخواهیم کرد؛ این را همه دنیا بدانند.
کواکبیان تصریح کرد: رهبری، دولت و کمیته ناظر شورای عالی امنیت ملی بر مذاکرات نظارت و آن را همواره پیگیری میکنند و اگر توافقی هم حاصل شود باید کل نظام آن را تأیید کند.
وی با تأکید بر اینکه موفقیت در توافق نهایی مذاکرات به هیچ وجه متعلق به دولت یازدهم نیست اظهار داشت: موفقیت مذاکرات مربوط به کل نظام است و به همین دلیل هم در جاهای مختلف خواهان کنار گذاشتن بگو و مگوهای سیاسی شدهاند تا اجماع ملی از مذاکرات و حمایت از آن صورت گیرد.
کواکبیان خاطرنشان کرد: اوباما به دنبال آن است که به کنگره و حزب رقیبش این موضوع را اعلام کند که بدون هیچ جنگ و درگیری نظامی با ایران توافق نهایی امضا شده است و همین موضوع را به عنوان برگ برنده علیه رقیبانش در آمریکا عنوان خواهد کرد البته آنها هم بدون هیچ امتیازی توافق را امضا نخواهند کرد.
وی گفت: اگر مذاکرات را به صورت برد از طرف مقابل و باخت از طرف ایرانی ببینیم امری ذلتبار رخ داده است و اگر مذاکرات باخت از طرف ما باشد که چند سال پیش این را هم تجربه کردهایم اتفاق خاصی رخ نداده است ولی اگر نتیجه نهایی برد از طرف ایرانی و باخت از طرف مقابل هم صورت گیرد امر صحیحی نیست زیرا طرف مقابل مطمئناً به دنبال توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود پس بهترین نوع مذاکره برد – برد است و ممکن است که در برخی نقاط خط قرمزی وجود ندارد طرف ایرانی انعطافی خرج دهد اما در عین حال هم باید امتیازی را از طرف مقابل حتماً کسب کنیم.
Sorry. No data so far.