معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از مزیتهای نسبی در حوزه کاریکاتور این است که برای نجات فرهنگ مکتوب یا برای حفاظت از آن شکل گرفته است.
سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه 2 سالانه بینالمللی کارتون کتاب که عصر امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، اظهار داشت: در دنیایی هستیم که غلبه و سلطه فرهنگ تصویری را مشاهده میکنیم؛ امروز این فرهنگ به عنوان فرهنگ حاکم بشری درآمده یا به این سمت حرکت میکند و در پرتو این تغییر و تحول فرهنگ شفاهی و مکتوب تحت تأثیر و تخریب قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این اتفاق طبیعی است که به فرهنگ بشری ضربه وارد کند؛ اگر بشریت فرهنگ شفاهی و کتبی را از دست بدهد، دریچههایی از سرمایه تاریخی را از دست داده است و باید فکری به حال فرهنگ مکتوب کرد.
صالحی بیان داشت: کشورهای توسعه یافته قرنها فرصت نهادینه کردن فرهنگ مکتوب را داشتهاند اما در کشور ما فرهنگ مکتوب امروز در خطر بیشتری است در واقع غلبه فرهنگ تصویری بر فرهنگ مکتوب در کشورهای روبه توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کتاب در خطر هجوم تصویر است اما اینکه تصویر به کمک کتاب بیاید را باید مغتنم شمرد و از آن به عنوان راهی برای ماندن فرهنگ مکتوب استفاده کرد.
وی با اشاره به ویژگیهای کارتون گفت: این ابزار کم هزینه، انفرادی، جاذبه انتقاد و نقد و همچنین طنز از ویژگیای کاریکاتور است؛ مزیت نسبی در حوزه کارتون برای نجات فرهنگ مکتوب یا برای حفاظت آن در کشور شکل گرفته است و در این حوزه میتوانیم حرف برای جهان داشته باشیم.
صالحی گفت: در تصویرگری سرمایه غنی و قابل عرضه داریم؛ کارتون میتواند تلفیقی برای بازخوانی در ارتباط با تصویر و فرهنگ مکتوب داشته باشد.
Sorry. No data so far.