چهارشنبه 19 نوامبر 14 | 14:53
تصمیمات متجاوزانه رژیم صهیونیستی

تزلزل صهیونیست‌ها و انتفاضه سوم

اگر در انتفاضه دوم شکست توافقنامه کمپ دیوید و ورود شارون به مسجدالاقصی دلیل اصلی شکل‌گیری آن بود، امروز نیز شکست مذاکرات فلسطینی-اسراییلی و تصمیمات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی شرایط را برای انتفاضه ای دیگر فراهم ساخته است.


ghorbani-e1416395488413

اگر در انتفاضه دوم شکست توافقنامه کمپ دیوید و ورود شارون به مسجدالاقصی دلیل اصلی شکل‌گیری آن بود، امروز نیز شکست مذاکرات فلسطینی-اسراییلی و تصمیمات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی شرایط را برای انتفاضه ای دیگر فراهم ساخته است.

علی قربانی –  ادامه جنایت‌ها و تصمیمات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در بیت‌المقدس و به‌ویژه در مسجد الاقصی موجب شده است تا بخش شرقی قدس و دیگر مناطق فلسطینی نشین هرروز شاهد درگیری‌هایی باشد که از احتمال وقوع یک قیام سراسری خبر می‌دهد.

از سه هفته پیش تاکنون در این درگیری‌ها بیش از ده فلسطینی شهید، نزدیک به هزار جوان فلسطینی دستگیر و خانه‌ها و مزارع متعددی به بهانه‌های مختلف تخریب شده‌اند. همه این‌ها مقدمات فراگیر شدن خشم مردم فلسطین و وقوع انتفاضه سوم را فراهم کرده است.

اگر در انتفاضه دوم شکست توافقنامه کمپ دیوید و ورود شارون به مسجدالاقصی دلیل اصلی شکل‌گیری آن بود، امروز نیز شکست مذاکرات فلسطینی-اسراییلی و تصمیمات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی شرایط را برای انتفاضه ای دیگر فراهم ساخته است.

انتفاضه ای که مقامات اسراییلی به شدت از آن در هراس هستند. زیرا آن‌ها به تجربه دریافته‌اند که انتفاضه اوج خشم مردم فلسطین و انسجام آن‌ها حول دو رکن اساسی مقاومت و شهادت است. به همین دلیل صهیونیست‌ها (چه راستگرا و چه چپ‌گرا) از تمامی ابزارهایی که در اختیاردارند استفاده می‌کنند تا مانع شکل‌گیری انتفاضه ای دیگر شوند.

انتفاضه ای که اگر رخ دهد به‌مراتب از انتفاضه‌های اول و دوم برای صهیونیست‌ها ویران کننده تر خواهد بود. زیرا فلسطینی‌هایی که روزی در انتفاضه اول سنگ و در انتفاضه دوم نارنجک در دست داشتند، امروز به موشک و راکت مجهز شده‌اند.

اگر خواسته باشیم واکنش مقامات صهیونیستی به اتفاقات اخیر را ارزیابی کنیم، باید گفت، همان‌طور که اشاره شد، این مقامات در هر دو طیف راستگرا و چپ‌گرا از شکل‌گیری انتفاضه به شدت در هراسند و برای عدم وقوع آن تلاش می‌کنند، اما نحوه عملکرد آن‌ها برای جلوگیری از این اتفاق با یکدیگر متفاوت است.

احزاب راستگرا که هم اکنون دولت رژیم صهیونیستی و اکثریت کنست (پارلمان اسراییل) را در اختیاردارند ضمن استفاده از ابزار رسانه برای مظلوم‌نمایی قوم یهود، بیشتر درصدد گسترش ترتیبات امنیتی برای مقابله با وقوع انتفاضه سوم هستند. بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر بارها در مصاحبه با شبکه‌های مختلف داخلی و خارجی ضمن نشان دادن چهره ای حق‌به‌جانب از اسراییل، جنبش حماس، جنبش جهاد اسلامی، تشکیلات خودگردان فلسطین و شخص محمود عباس را مسئول اتفاقات اخیر و افزایش تنش‌ها در قدس شرقی دانسته است. وی هفته گذشته خواستار سنگین‌تر شدن مجازات فلسطینی‌هایی شد که به صهیونیست‌ها سنگ پرتاب می‌کنند.

در همین راستا نمایندگان راست‌گرای کنست از احزاب لیکود و خانه یهود خواهان تشکیل یگانی شبیه یگان گولانی برای حفاظت از شهروندان اسراییلی شدند. گفتنی است نیروی دفاعی اسراییل به بهانه برقراری امنیت، بسیاری از خیابان‌ها را در قدس شرقی با بلوک‌های بتنی مسدود ساخته و جستجوی خانه به خانه را در این منطقه در دستور کار خود قرار داده است.

از طرفی دیگر احزاب چپ‌گرای اسراییل به شکلی متفاوت برای جلوگیری از انتفاضه عمل می‌کنند. آن‌ها درمجموع به دنبال “آرام نمودن فلسطینی‌ها” هستند. در همین راستا هفته گذشته ۶۰۰ تن از فعالان چپ‌گرای افراطی اسراییلی طی نامه ای از نخست وزیر دانمارک خواستند تا این کشور چهارمین کشوری باشد (پس از سوئد، انگلستان و فرانسه) که دولت مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.

این اقدام تعجب برانگیز صهیونیست‌ها نشان از تلاش آن‌ها برای آرام نمودن جو متشنج این روزهای قدس دارد. گفتنی است عمیر پرتز وزیر محیط‌زیست رژیم صهیونیستی از حزب هاتنوعا نیز در روزهای اخیر از سمت خود استعفا داده است تا به نحوی اعتراض خود به سیاست‌های نابخردانه نتانیاهو به ویژه در پرونده مذاکرات را نشان دهد.

تزیپی لیونی وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی و رهبر حزب هاتنوعا نیز ضمن حمایت از این اقدام پرتز اعلام کرد که خود نیز در حال بررسی ترک کابینه ائتلافی است. همچنین اسحاق هرتزوگ رهبر حزب چپ‌گرای کارگر طی مصاحبه ای این استعفا را آغازی بر روند فروپاشی دولت نتانیاهو خواند. لازم به ذکر است پیش از پرتز، گیدون سائر وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی نیز در اعتراض به اقدامات نتانیاهو از سمت خود استعفا داده بود.

علاوه بر این، وزرای حزب یش عاتید نیز تهدید نموده‌اند در صورت ادامه سیاست‌های یکجانبه دولت نتانیاهو، این حزب از دولت ائتلافی خارج خواهد شد. تزیپی لیونی نیز در دیدار با موگرینی مسئول جدید سیاست خارجه اتحادیه اروپا تاکید کرده است که وضع موجود در بیت‌المقدس حفظ خواهد شد و اذعان نموده که اسراییل به دنبال تغییر در وضع موجود نیست.

درنهایت می‌توان نتیجه گرفت، تنش‌های به وجود آمده در هفته‌های اخیر، جدا از متشنج نمودن امنیت متزلزل صهیونیست‌ها و احتمال وقوع انتفاضه سوم، سبب گردیده تا بار دیگر چالش همیشگی چپگرا-راستگرای صهیونیست‌ها فعال‌شده و خود به تهدیدی مجزا برای این رژیم تبدیل شود. تهدیدی که شاید یکی از تبعات آن خروج احزاب ائتلافی و انحلال کابینه نتانیاهو باشد.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.