سه نفر از اعضای هیأت داوران سیزدهمین دوسالانه عکس ایران کسانی هستند که در جریان فتنه ۸۸ و جشنوارههای ضد ایرانی و ضد انقلابی فعال بودهاند.
انجمن عکاسان ایران با همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و موزه هنرهای معاصر، سیزدهمین دوسالانه عکس ایران را از اول بهمن امسال به مدت 20 روز در موزه هنرهای معاصر برگزار میکند.
اوایل آبان ماه سال جاری هم طی نشست خبری، اسامی هیئت داوری سیزدهمین دوسالانه عکس ایران اعلام شد که در این اسامی نام افرادی به چشم میخورد که وجهه و اعتبار مالی و حرفهای خود را با پرداختن به موضوعاتی همچون حجاب و در حصر بودن زن ایرانی، خفقان در جامعه ایران، براندازی نرم و اعتراضات خیابانی و شرکت در جشنوارههای ضدایرانی و ضدانقلابی به دست آوردند.
یکی از این داوران این رویداد مهم هنری که چندین سال ساکن کشور کانادا بوده، با نوشتن یادداشتهای متعددی در شبکههای اجتماعی بارها مورد تشویق و استقبال دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد. ضمن اینکه یکی از علاقهمندیهای ویژه او انتشار عکسهایی نامناسب و برهنه است که در سفرهای خارجیاش تهیه میکند.
از دیگر کارهای این داور معتبر دو سالانه عکس ایران حضورش در تجمع اخیر زنان معترض به اسیدپاشی در مقابل مجلس بود که او از حضور کمرنگ زنان، ابراز نارضایتی میکند و خواهان حضور گستردهتر افراد در این گونه مراسمات اعتراضی است. تجمعی که بر خلاف ظاهرش نه در پی دلسوزی برای قربانیان اسیدپاشی که برای ایجاد بحرانی اجتماعی برنامهریزی شده بود.
یکی دیگر از اعضای هیئت داوران، زنی است که تاکنون جوایز متعددی را با شرکت در جشنوارههایی با مفهوم «اسارت و محدودیت زنان ایرانی» برای خود کسب کرده است. ضمن اینکه وی در جریان فتنه بعد از انتخابات سال 1388، عکسهای متعدد از حضور اغتشاشگران در خیابانها به ثبت رسانده است. عکسهایی که در رسانههای مختلف علیه حاکمیت جمهوری اسلامی مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
از دیگر اعضای هیئت داوران، عکاسی است که به شکل انتزاعی به تبعات جنگ ایران با نگاهی خاص پرداخته است. او در عکسهایش با حضور در مناطق جنگی، تصاویری در وهن دفاع مقدس و در تمسخر دفاع از ناموس ملی ایرانیان گرفته است؛ در شرح یکی از عکسها از حضور میتوان گفت که یک زوج و به اصطلاح عروس و داماد (با پوشش نامناسب عروس) در یکی از خودروهای منهدم شده در مناطق جنگی که با روبان و گل تزیین شده است، نشستهاند؛ ضمن اینکه عکسهای نامناسب دیگری از حضور زنان و مردان در لوکیشنهای مرتبط با دفاع مقدس از وی به چاپ رسیده است.
این عکاس، با کمک عکسهایش توانست از دانشگاهی در آلمان بورسیه تحصیلی بگیرد و چند سالی هم به همراه همسرش در آلمان کاملا زندگی کند. وی پس از بازگشت به ایران به دلیل آشنایی با ذائقه رایج در عرصه هنر اروپا، به تهیه عکسهایی متناسب با آن ذائقه از زنان ایرانی پرداخته که در خارج از کشور مورد توجه قرار گرفته است.
پیش از این نیز معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد از افراد مسئلهدار برای داوری در دو سالانه گرافیک ایران دعوت کرده بود.
قابل تأمل است که انجمن ملی عکس ایران به جای توجه به هنرمندان متعهد به انقلاب اسلامی ایران و همچنین عکاسان پیشکسوت، از عکاسانی که دارای چنین سوابقی هستند در جایگاههای مهم هنری استفاده میکند.
Sorry. No data so far.