پنج‌شنبه 20 نوامبر 14 | 09:54
یک وبگاه خبری سعودی تحلیل کرد

تلاش برای حفظ موازنه قدرت مقابل ایران

بنا بر نظر تحلیلگران، پادشاه سعودی، از نفوذ خود برای حل بحران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در جهت ایجاد موازنه با ایران استفاده کرده است.


13930825000731_PhotoA

بنا بر نظر تحلیلگران، پادشاه سعودی، از نفوذ خود برای حل بحران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در جهت ایجاد موازنه با ایران استفاده کرده است.

در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۹۲سه کشور عربستان، بحرین و امارات در اعتراض به مشی قطر در حمایت از اخوان المسلمین و مخالفت با دولت مصر، پس از «محمد مرسی»، سفرای خود را از دوحه فراخواندند و یکشنبه گذشته طی توافقی سرانجام قرار شد تا سفرای این سه کشور به قطر بازگردند. بسیاری از تحلیلگران توافق احتمالی هسته‌ای ایران با غرب را عامل حل بحران در شورای همکاری حلیج‌فارس می‌دانند که عربستان خواسته است تا در مقابل ایران منسجم‌تر عمل کند.

به گزارش وبگاه خبری عاجل عربستان، نشست روز یکشنبه ریاض با هدف حل بحران بین کشورهای عربستان، امارات و بحرین با قطر برگزار و موضوع بازگشت سفرای سه کشور به دوحه حل و فصل شد که این مسأله در راستای مقابله با افزایش نفوذ ایران با نزدیک شدن به توافق هسته‌ای با غرب، اتفاق افتاده است.

«جان مارک» استاد امور دفاعی در دانشکده «کینجرکولید» لندن در این باره می‌گوید: طبیعی است که عربستان و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس برای مقابله با ایران اتحاد خود را منسجم کنند.

وی ادامه می‌دهد: کشورهای عضو شورا سعی دارند با قدرت ایران که می‌رود در تمام جهان عرب انقلاب خود را صادر کند، مقابله کنند.

یک منبع دپلماتیک در این باره می‌گوید: موضوع برنامه هسته‌ای ایران همواره جزء نگرانی‌های شورا بوده است و منحصر به امروز نمی‌شود.

«سامی الفرج» مشاور امنیتی شورای همکاری خلیج‌فارس نیز اعتقاد دارد که اگر هم توافق موقتی میان ایران و کشورهای غربی امضا شود بازهم موجب افزایش موقعیت این کشور خواهد شد و ما باید موضع خود را در این باره یکسان کنیم و عنصر زمان در این مورد بسیار با اهمیت است.

با این حال توافق قطر با سه کشور دیگر از منظر برخی تحلیلگران دیگر، نمی‌تواند به این زودی بحران پیش آمده را تمام و کمال حل و فصل کند.

«عبدالخالق عبدالله» استاد علوم سیاسی دانشگاه امارات، در این باره می‌گوید: با وجود اعلام حل اختلافات بین کشورهای شورای همکاری خلیج [فارس] اما قطر باید به تعهدات خود پایبند باشد.

بنا به نظر برخی ناظران، بین گروه اخوان المسلمین و دوحه پیوندهای تاریخی ریشه‌ای وجود دارد و قطر به این راحتی نمی‌تواند این گروه را کنار بگذارد و باید منتظر ماند تا رفتار دوحه را در آینده دید. اما کماکان باید گفت، توافق هسته ای احتمالی ایران با گروه 1+5 می‌تواند در وحدت بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس عامل مهمی باشد.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.