مانجو، با انتقاد از رسانه هاي انگليسي حتي تلويزيون اين كشور درباره چگونگي انتشار و بازنمايي چهره زنان و دختران و تاثير آن بر تبعيض و تحريك جنسي و فرهنگ خشونت در اين كشور گفت: اين رسانه ها در قبال رفتارهاي خشونت آميز عليه زنان مسئول هستند.
ماجرای اسید پاشی اخیر سوژه ای شد تا بی بی سی فارسی پیکان حملات به سمت مذهب شریعت و دین را تیز تر کند.
در سایت بی بی سی مقاله ای با عنوان مبارزه با بدحجابی و اسید پاشی؛ گسترش خشونت علیه زنان نگاشته شده در این مقاله نویسنده آورده است که به طور کلی پژوهش ها نشانگر خصلت پدرسالار ادیان گوناگون در بدو تولدشان و رابطه منفی بین نفوذ دین با حقوق زنان است. درهم آمیختن اقتدار دینی و سیاسی نیز با تقویت نفوذ دین بر بی حقوقی زنان افزوده و تجربه نشان می دهد سکولاریسم در کاهش فشار دین علیه حقوق زنان نقش مهمی دارد. در اینجا نویسنده با قرائتی نا آگاهانه در مورد دین آن را دشمن حقوق زنان و حتی دلیلی بر خشونت علیه زنان معرفی میکند.
در جای دیگر آورده ست که خوانش های لیبرال تر می تواند در تعدیل رابطه دین با حقوق زنان نقش ایفا کنند.
بی بی سی در حالی لیبرالیسم را منجی حقوق زنان معرفی میکند که مقایسه آمار مربوط به خشونت علیه زنان در غرب و کشور های اسلامی حکایت از اوضاع به مراتب سالم تر در کشور های اسلامی به خصوص خاورمیانه دارد.
در کشورهای غربی و مهد لیبرالیسم پژوهش ها نتایج مغایر نظر کارشناسان بی بی سی دارند.
به طور مثال یک پژوهش ملی درباره خشونت علیه زنان در فرانسه مهد آزادی صورت گرفته است .
“مصاحبه شوندگان در این پژوهش، به پرسش هایی درباره خشونت لفظی، روانی، جسمی و جنسی در حوزه های عمومی، محل کار و نیز در روابط آنها با شریک (همسر)، خانواده و دوستان پاسخ داده اند.
طبق این پژوهش در خیابان ها، وسایل حمل و نقل و اماکن عمومی، ناسزاگویی و توهین، شایع ترین شکل رفتار پرخاش گرانه است. 13 درصد پاسخ گویان معتقد بودند که در طول سال گذشته مورد خشونت لفظی قرار گرفته اند که در 25 درصد موارد، زنان آشنایی شخصی با مرتکبان خشونت داشته اند.
75 درصد کسانی که مرتکب خشونت علیه زنان شدند، مرد بودند. پرخاش گری و بدرفتاری لفظی علیه زنان، در شهرهای بزرگ – به ویژه پاریس – شایع تر است که دلیل این امر، شاید استفاده گسترده تر ساکنان شهرهای بزرگ از وسایل نقلیه عمومی و اماکن عمومی است.
تعرض جسمی از قبیل لخت کردن، کتک زدن و اقدام به قتل که رقم آن 2 درصد است، بیشتر از سوی زنان جوانی گزارش می شود که در شرایط انزوای اجتماعی زندگی می کنند (زنانی که بیکار هستند یا زنانی که تنها زندگی می کنند) و بیشتر متعرضان (بیش از 80 درصد)، مرد هستند. 5 درصد زنان جوان، صرف نظر از موقعیت اجتماعی شان، مورد تعقیب جنسی معنادار قرار می گیرند و 3 درصد آنها نیز مورد آزارو اذیت تن نماها (جلوه فروشان) واقع می شوند . 2 درصد زنان گفته اند که مورد سوءاستفاده جنسی در اماکن عمومی (شامل اغفال جنسی و لاس زدن و نوازش جنسی8) واقع شده اند. تجاوز جنسی، اقدام به تجاوز عنف و تجاوز به عنف، بسیار کمتر است. شاخص جهانی آزار جنسی، همه نوع سوءاستفاده جنسی را در بر می گیرد. این شاخص، فضای زن ستیزانه رایج در بسیاری اماکن عمومی، به ویژه در پاریس را نشان می دهد (و 15 درصد را شامل می شود).
8 درصد از پاسخ گویان که غالباً زنان جوان هستند (به این معنی که 22 درصد آنها زنان 20 تا 24 سال می باشند)، مورد این نوع آزار قرار گرفته اند. در سال 2000م. حدود 50 هزار زن بین 20تا59 ساله مورد تجاوز به عنف قرار گرفته اند. شاخص جهانی حملالت جنسی براساس محاسبه موارد تجاوز جنسی، طی 12 ماه گذشته، نشان می دهد که 2/1 درصد پاسخ گویان مورد حمله جنسی قرار گرفته و اقدام به تجاوز به عنف را تحمل کرده و یا مورد تجاوز به عنف قرار گرفته اند و 3 درصد از پاسخ گویان واقعاً مورد تجاوز به عنف قرار گرفته بودند. اگر این شاخص برای 9/15 میلیون زن بین 20تا59 سال که در مرکز فرانسه زندگی می کنند، محاسبه شود، معلوم می گردد که 48000 زن در سنین فوق، طی سال 2000م. مورد تجاوز به عنف قرار گرفته اند. مقایسه بین این ارزیابی و آمار پلیس دولتی نشان می دهد که در سال 1993م. تعداد 7828 نفر مورد تجاوز به عنف قرار گرفته اند که از میان آنها 3350 نفر بالاتر از 18 سال سن دارند و حال آن که تنها 5 درصد از موارد تجاوز به عنف علیه زنان، به پلیس گزارش شده است. (منبع1)
این درحالی ست که در خاستگاه بی بی سی یعنی انگلیس خشونت علیه زنان بیداد می کند به طوریکه در گزارش سفر اخیر نماینده حقوق بشر سازمان ملل خانم مانجو به این کشور تاکید کرده است : تبعيض جنسي در انگليس از ديگر جاها بدتر است. سياست دولت انگليس در اين زمينه تاثيرگذار است و باعث شده تا خشونت عليه زنان افزايش يابد (منبع2)
نظر کارشناس سازمان ملل در مورد یک کشور کاملا لیبرال و سکولار انگلیس این چنین ست.
در ادامه گزارش مانجو، با انتقاد از رسانه هاي انگليسي حتي تلويزيون اين كشور درباره چگونگي انتشار و بازنمايي چهره زنان و دختران و تاثير آن بر تبعيض و تحريك جنسي و فرهنگ خشونت در اين كشور گفت: اين رسانه ها در قبال رفتارهاي خشونت آميز عليه زنان مسئول هستند.
به گفته وي برخي از سايت ها و كانال هاي تلويزيوني انگليس با استفاده از نوع نمايش منفي و سكسي شده زنان به بازارسازي جنسي اقدام مي كنند. اين كارشناس شورای حقوق بشر سازمان ملل بر اين اعتقاد است كه «انگليس يك باشگاه پسرانه فرهنگ جنسي است» كه برداشت جنسي از زنان و دختران ترويج مي دهد.
مانجو با تاكيد بر اينكه اين مسئله باعث شده تا اميد براي كاهش خشونت ها عليه زنان كم باشد، گفت: بيكاري و فقر در اين زمينه تاثير قابل توجه اي دارد. (منبع 3)
با وجود چنین گزارشی درباره وضع اسفناک زنان انگلیسی و شدت خشونت های جنسی علیه زنان بی بی سی بدون هیچ اشاره ای به آن در پایان مقاله خود اینچنین نتیجه گیری می کند که در گذشته پاره ای از فعالان اجتماعی حجاب اجباری را مسئله جدی زنان ایران نمی دانستند. حوادث اخیر اما بار دیگرجایگاه آن را به نمایش گذاشت. حجاب اجباری برای نظام نقش کلیدی در کنترل سکسوالیته زنان دارد و برای زنان رهایی از آن گام مهمی در کنترل بدن و پوشش است. همچنان که گفته شد به نظر مانجو کارشناس سازمان ملل رسانه های انگلیسی در دامن زدن به خشونت های جنسی علیه زنان نقش موثری دارند.
Sorry. No data so far.