یکشنبه 23 نوامبر 14 | 13:13
اختتامیه جشنواره بین‌المللی کاریکاتور غزه

مراسمی برای «رو کم‌نمایی» از اسرائیل

اختتامیه جشنواره بین‌المللی کاریکاتور و کارتون غزه با حضور هنرمندان و ضمن رونمایی از کاتالوگ این جشنواره برگزار شد که رضا رفیع از آن به عنوان «رو کم نمایی از اسرائیل» یاد کرد.


13930902000240_PhotoA

اختتامیه جشنواره بین‌المللی کاریکاتور و کارتون غزه با حضور هنرمندان و ضمن رونمایی از کاتالوگ این جشنواره برگزار شد که رضا رفیع از آن به عنوان «رو کم نمایی از اسرائیل» یاد کرد.

 آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی کاریکاتور و کارتون غزه عصر روز گذشته با اجرای «رضا رفیع» شاعر طنزپرداز حال و هوای تلخندگونه‌ای به خود گرفته بود. این مراسم با اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و قاری این برنامه آیه «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» را که مبنی بر ویژگی‌ مؤمنان در عرصه جهاد و مقاومت است را قرائت کرد.

رضا رفیع در ابتدای صحبت خود، ضمن محکوم کردن آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: اینها در جایی ذره بین دستشان می‌گیرند و دنبال حقوق بشر می‌گردند و در جایی هم کودکان بی‌دفاع را می‌کشند. سال‌هاست کشتار زنان و مردان و کودکان غزه را می‌بینیم و دیدن این صحنه‌ها دل هر انسانی را به درد می‌آورد. جای آن است که خون موج زند در لب لعل.

این مجری طنرپرداز در ادامه ضمن گرامی‌داشت هفته بسیج، به خاطره‌ای از پسر خاله 13 ساله‌اش پرداخت و گفت: من و پسرخاله‌ام هم بازی بودیم، او شناسنامه‌اش را دست کاری کرد و به جبهه رفت؛ او پیش از آخرین اعزامش، که بعد هم به شهادت رسید، برای من لطیفه تعریف کرد. می‌خواهم بگویم که این بچه‌ها این قدر شاد بودند و با تمام آرزوهای دنیایی که داشتند، شادمان به استقبال شهادت رفتند.

* هر کاریکاتور برای دفاع از غزه، تیر کاری‌ای بر قلب رژیم صهیونیستی

در ادامه این مراسم، سجاد نوروزی مدیر فرهنگسرای اندیشه اظهار داشت: کاریکاتور نشان می‌دهد که برای مبارزه علیه مسیر شیطان مرز وجود ندارد. همه هنرها می‌توانند در این راستا مبارزه و جهاد کنند.

وی ادامه می‌دهد: هر کدام از کاریکاتورهایی که در این جشنواره به نمایش در آمد، تیر کاری بر قلب رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی که نابودی‌اش محتوم است.

* بیانیه هیئت داوران جشنواره کاریکاتور و کارتون غزه

سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر جشنواره بین‌المللی کاریکاتور و کارتون غزه، بیانیه هیئت داوران این جشنواره را خواند که در آن آمده بود: این روزها دیگر آنچه در فلسطین و غزه می‌گذرد، فقط به مردم این مناطق مربوط نیست. موج بیداری ملت‌ها می‌تواند از خاورمیانه بگذرد و شرق دور را در نوردد و سر از آمریکای لاتین درآورد و نه دیوارهای قطور رژیم صهیونیستی و نه تل خاک انباشته بر وادی غم زده غزه از امواج این سیل خروشان در امان نخواهد ماند.

کافیست چشم و گوش فطرت‌مان باز باشد؛ حالا این موج از چین تا برزیل، از بوسنی تا کوبا، و از فرانسه تا اندونزی را در نوردیده و موج بیداری ملت‌ها جهانخواران را پر از واهمه کرده است؛ ملت‌هایی که دیگر در برابر اشغال و تجاوز و زورگویی بی‌تفاوت نیستند؛ ملت‌هایی که دیگر سرشان به سرگرمی گرم نمی‌شود؛ و ملت‌هایی که دیگر نمی‌خواهند کوچک بمانند.

مسابقه بین‌المللی کارتون به عنوان یک هنر و زبان بین‌المللی تبدیل به رسانه‌ای فراگیر و تأثیرگذار شده است و استفاده از این زمینه هنری برای نشان دادن واقعیات عرصه جهانی – خصوصاً افشا کردن جنایات رژیم صهیونیستی اسرائیل – تأثیر بسیار عمیقی بر دنیا گذاشته است.

از آنجا که اغلب رسانه‌های قدرتمند در اختیار لابی صهیونیستی و استکبار جهانی است، متأسفانه مردم دنیا از طریق تلویزیون و رسانه‌های مکتوب کمتر با وقایع تلخی که هر روز در فلسطین و غزه رخ می‌دهد روبه‌رو می‌شوند؛ ولی خوشبختانه زمینه‌ای همچون اینترنت و فضای مجازی امکان بسیار خوبی برای ما ایجاد کرد تا بتوانیم این مسابقه را ساماندهی کنیم.

پس از وصول 1100 اثر از 50- کشور جهان به دبیرخانه جشنواره‌ هیئت داوران نهایی مرکب از آقایان «بهمن عبدی»، «حبیب‌الله صادقی» و «مسعود شجاعی طباطبایی» از ایران، «محی‌الدین کورواغلو از ترکیه و «رائدل خلیل» از سوریه (از طریق اینترنت) در تاریخ دهم آبان‌ماه 1393 با برگزاری جلسه‌ای با حضور محمد حبیبی و عباس قاضی زاهدی، به داوری نهایی آثار پرداختند.

همچنین کاریکاتوریست‌های کشورهای السالوادور،‌آلبانی، الجزیره، بحرین، بنگلادش، بلژیک، بوسنی، برزیل، بلغارستان، کانادا، چین، کلمبیا، کرواسی، کوبا، مصر، استونی، فرانسه، آلمان، یونان، گواتمالا، هند، اندونزی، ایران، عراق، ایتالیا، ژاپن، قزاقستان، کوزوو، لیبی، مقدونیه، مکزیک، مراکش، پرو، لهستان، پرتغال، رومانی، روسیه، عربستان سعودی، صربستان، اسپانیا، سودان، سوئد، سوریه، ترکیه، ترکمنستان، اوکراین، آمریکا، ازبکستان، ونزوئلا و زامبیا در این جشنواره شرکت کردند.

بخش بعدی این مراسم، کلیپی از حضور کارلوس لاتف، کاریکاتوریست مشهور برزیلی بود. کارلوس لاتف برای نخستین بار به ایران آمده بود و حضور وی یکی از رویدادهای خوب برگزاری این جشنواره بین‌المللی محسوب می‌شد.

در ادامه، رضا رفیع، شعر طنزآمیز قطعه هنرمندان را خواند.

* عراق، سوریه و غزه رزمنده نمی‌خواهد، هنرمند می‌خواهد

سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در مراسم اختتامیه جشنواره کاریکاتور و کارتون غزه اظهار داشت: مسئله اول جهان اسلام و اصلی بشریت مسئله فلسطین است و باید تصویر حقیقی از آنچه که در صحنه اتفاق می‌افتد را نشان دهیم.

وی خطاب به کاریکاتوریست‌ها گفت: کاری که شما می‌کنند، کاریکاتور نیست. کاریکاتور با اغراق قصد جلب توجه دارد ولی شما می‌خواهید تصویری حقیقی نشان دهید. حقیقتش این است که حقوق بشر در مورد ما مثقال مثقال شمرده می‌شود اما درباره غرب و اسرائیل نه به واحد تن بلکه مگا تن سنجیده نمی‌شود.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: مجامع بین‌المللی سیاست‌های دوگانه‌ای در رابطه با حقوق بشر دارند. به عنوان مثال کسی متهم است و جرمی کرده و جرم او سیاسی نیست. خطای او براساس اشتباه انسانی و اجتماعی است، دولت آمریکا موضع‌گیرانه ایران را محکوم می‌کند اما با 578 کودکی که در ماه رمضان امسال توسط رژیم صهیونیستی ذبح شد، کسی کاری ندارد. البته باید بگویم که آمریکا و رژیم صهیونیستی نفس‌های آخر را می‌کشند.

سردار نقدی افزود: خیلی‌ از بسیجی‌ها با شوق، اشک و التماس می‌خواهند به سوریه، عراق و غزه اعزام شوند، می‌خواهم به این بسیجیان بگویم که نیروی انسانی در این مناطق است، این کشورها رزمنده نمی‌خواهند به پشتوانه‌های رسانه‌ای، تبلیغی و بیدارگری نیاز دارند و این تکلیف هنرمندان را سنگین‌تر می‌کند.

وی بیان داشت: کار هنرمندان خیلی سخت است، آنها در فضای سنگین رسانه‌ای جهان که یک‌سویه همه چیز را نشان می‌دهد، فعالیت می‌کنند. زبان کاریکاتور، زبان بین‌المللی است و خیلی از مردم نیز به خاطر همین قلم‌ها آثار برای دفاع از فلسطین به صحنه آمده‌اند که بنده صمیمانه از هنرمندان تشکر می‌کنم.

بعد از سخنرانی سردار نقدی، کاتالوگ کتاب مسابقه کاریکاتور و کارتون غزه رونمایی شد که رضا رفیع از آن به عنوان «رو کم نمایی از اسرائیل» یاد کرد.

روی جلد این کاتالوگ اثر «سید حسن موسی‌زاده» از هنرمندان برجسته عرصه گرافیک است، قطع کتاب خشتی و در ابعاد 22 در 22 سانتیمتر و شامل 346 اثر کارتون و کاریکاتور است که با جلد گالینگور و طلاکوب منتشر شده است. این کاتالوگ به تمامی حاضران در مراسم اختتامیه و برگزیدگان جشنواره اعطا شد.

* چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت، علمی‌تر برگزار می‌شود

در بخش دیگر این مراسم، حبیب صادقی رئیس هیئت داوران جشنواره ضمن بزرگداشت هفته بسیج بیان داشت: این جشنواره، سومین جشنواره جهانی مقاومت بود، که مقدمات برگزاری آن از دو سال گذشته شروع شد. چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت، سال آینده با آثار علمی‌تر و فاخرتری برگزار می‌شود.

* هنرمندانی که تجلیل شدند

در ادامه این مراسم، ضمن تجلیل از «محمدصادق جان‌بزرگی» فرزند جانباز شهید «سعید جان‌بزرگی» که از عکاسان دفاع مقدس بود، از اعضای هیئت داوران و نفرات برگزیده تقدیر به عمل آمد.

اعضای هیئت داوران شامل حبیب صادقی رئیس هیأت داوران از ایران، محی‌الدین کوراوغلو از ترکیه، رائد خلیل از سوریه، بهمن عبدی از ایران و همچنین سید مسعود شعاعی طباطبایی به عنوان دبیر جشنواره کاریکاتور غزه تجلیل شدند.

برندگان بخش کارتون

نفر اول؛ جابر اسدی از ایران (برنده 1500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

نفر دوم؛ سعید صادقی از ایران (برنده 1000 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

نفر سوم؛ نیکولا لیستیس از کرواسی (برنده 700 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

جوایز ویژه؛

بهرام ارجمندنیا از ایران (برنده 500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

جمال عرب‌زاده از ایران (برنده 500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

مهدی عزیزی از ایران (برنده 500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

برندگان بخش کاریکاتور

نفر اول؛ آرش فروغی از ایران (برنده 1500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

نفر دوم؛ محسن اسدی از ایران (برنده 1000 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

نفر سوم؛ آنتونیو مانوئل فرریا دو سنتوس از پرتغال (برنده 700 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

جوایز ویژه بخش کاریکاتور؛

علیرضا پاکدل از ایران (برنده 500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

نسرین عبدشیخی (برنده 500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

یاسر خان‌برای از ایران (برنده 500 دلار، تندیس و لوح تقدیر)

ضمن اینکه در این مراسم، به نفرات اول هر بخش یعنی «آرش فروغی» و «جابر اسدی» لوح تقدیر مزین به نام شهید «ناجی العلی» و شهید «محمد الدوره» اهدا شد.

این مراسم به همت فرهنگسرای اندیشه، بنیاد فرهنگی روایت، حوزه هنری و تبلیغات اسلامی، سازمان هنری رسانه‌ای اوج و انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.