جمعه 28 نوامبر 14 | 14:58
دکتر مسعود درخشان در نشست «اقتصاد مقاومتی وتحریم ها»:

شناخت ماهیت تحریم ها نیازمندکار بیشتر است

شناخت دقیق از ساختار، پیشینه و آینده تحریم ها را اصل اول و مهمی است که متاسفانه در نهادهای علمی-پژوهشی داخلی توجه چندانی به آن نشده است.


download

شناخت دقیق از ساختار، پیشینه و آینده تحریم ها را اصل اول و مهمی است که متاسفانه در نهادهای علمی-پژوهشی داخلی توجه چندانی به آن نشده است در حالی که در نهادهایی همچون کنگره آمریکا کارگروه های تخصصی و کارشناسان زبده به بررسی تحریم و ارائه راهکارهایی برای تاثیرگذاری بیشتر آن پرداخته ونتیجه این مطالعات را در قالب بسته های پژوهشی در اختیار دولتمردان ایالات متحده قرار می دهند. با توجه به اهمیت موضوع، تدوین چنین مجموعه هایی از ضروریات نهادهای پژوهشی کشور است.

سید مرتضی حسینیدر چهارمین روز از آذر ماه۹۳ و یک روز پس از پایان مذاکرات فشرده  هسته ای ایران و۱+۵  در وین که باتمدیدتوافقنامه ژنو تا ۱جولای ۲۰۱۵(۱۰ تیر۱۳۹۴) همراه شد،«دفتر پژوهش روزنامه خراسان» میزبان «دکترمسعود درخشان» مسئول کارگروه تحریم «موسسه تحقیقات تدبیر اقتصاد» بود. دکتر درخشان در این نشست که با حضور جمعی از پژوهشگران و روزنامه نگاران موسسه فرهنگی هنری خراسان برگزار شد پس از ارائه تعاریف کلاسیک از تحریم و پیشینه آن در روابط ایران و آمریکا،به آینده تحریم ها پس از توافق وین و همچنین تاثیر تحریم های صورت گرفته در سه سال اخیر بر وضعیت اقتصادی کشور پرداخت.

 این کارشناس اقتصادی، وابستگی بیش از حد به صادرات نفتی، افزایش تعداد کشورهای تحریم کننده و همراهی آنان با آمریکا در قضیه هسته ای و ضعف نهادهای کلان مالی در کشور را از دلایلی دانست که در صورت عدم توجه به آنها اقتصاد کشور با مشکل مواجه خواهد شد همان گونه که برخی معضلات اقتصادی در سال های اخیر این گزاره را ثابت کرد.

 دکتر درخشان تحریم مالی را مهم تر و تاثیرگذارتر از تحریم تجاری دانست و کاهش صادرات و افزایش واردات و در نتیجه کاهش ارز داخلی که به افزایش نرخ ارز می انجامد را از اهداف آمریکا در تحقق تحریم ها علیه ایران دانست. اوشناخت دقیق از ساختار، پیشینه و آینده تحریم ها را اصل اول و مهمی دانست که متاسفانه در نهادهای علمی-پژوهشی داخلی توجه چندانی به آن نشده است در حالی که در نهادهایی همچون کنگره آمریکا کارگروه های تخصصی و کارشناسان زبده به بررسی تحریم و ارائه راهکارهایی برای تاثیرگذاری بیشتر آن پرداخته ونتیجه این مطالعات را در قالب بسته های پژوهشی در اختیار دولتمردان ایالات متحده قرار می دهند.  با توجه به اهمیت موضوع، تدوین چنین مجموعه هایی از ضروریات نهادهای پژوهشی کشور است که موسسه تحقیقات تدبیر اقتصاد در همین زمینه  گزارش های پژوهشی وتحلیلی منتشر کرده است.بخشی از صحبت های اورا در ادامه می شنوید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.