پیکر بهنام محمدی شهید 13 ساله خرمشهری امروز از قبرستان کلگه محل دفن فعلی وی به قبرستان شهدای گمنام نفتک در مسجد سلیمان انتقال می یابد.
شهید بهنام محمدی در بهمن ماه سال ۱۳۴۵در محله کوت شیخ خرمشهر به دنیا آمد، از همان دوران کودکی با سختیها و دشواریهای زندگی آشنا و این امر موجب شد تا برای مبارزات عالی و ارزشمند در عرصه زندگی آمادگی بیشتر به دست آورد.
با وجود تمام سختیها با کار، فعالیت و حرفه آموزی انس یافت و کارهایی چون خیاطی، تعمیر ماشین و تعمیر رادیو و تلویزیون را فرا گرفت، بهنام پس از انقلاب در تعمیرگاه سپاه پاسداران مشغول به همکاری شد.
در دوران دفاع مقدس و هجوم دشمنان به خرمشهر راه مبارزه با متجاوزان را در پیش گرفت. او با همان جسم کوچک اما روح بزرگ و دل دریاییاش به قلب دشمن می زد و با وجود مخالفت فرماندهان، خود را به صف اول نبرد میرساند تا از شهر و دیار خود دفاع کند.
چندین بار نیز به اسارت دشمن درآمد اما هر بار با توسل به شیوهای خود را رهایی داد و دوباره به نبرد و دفاع پرداخت. بهنام با استفاده از توان و جسارت خود توانست اطلاعات ارزشمندی از موقعیت دشمن به دست آورده و در اختیار فرماندهان جنگ قرار دهد و در یکی از مصاحبههایش از پدر و مادرها خواسته بود که بچههای خود را اهل مبارزه و جنگ و جهاد بار آورند.
بهنام به بچهها اینگونه سفارش کرده بود: از بچهها میخواهم که نگذارند امام تنها بماند و خدای ناکرده احساس تنهایی بکند و در هر کاری خدا را فراموش نکنند و به خدا توکل کنند.
آن مبارز شجاع و پرتلاش همچنین کار رساندن مهمات به سایر رزمندگان اسلام را نیز انجام می داد و گاه آنقدر نارنجک و فشنگ به بند حمایل و فانسقه خود آویزان میکرد که به سختی این سو و آن سو میرفت، حضورش به دیگر رزمندگان روحیه میداد و تلاش بیامان و بیوقفهاش عرصه را بر دشمن تنگ می کرد.
بهنام محمدی نوجوان ۱۳ساله خرمشهری در نخستین سال جنگ تحمیلی عاقبت بر اثر اصابت ترکش خمپاره در خرمشهر به شهادت رسید و شهید “فهمیده”ای دیگر شد.
مادر بهنام در بیان خاطرهای از این شهید آوردهاست: هنگام شروع جنگ تحمیلی بهنام ۱۳سال و هشت ماه داشت، نخستین فرزندم بود. او در ۱۲سالگی به من میگفت می خواهم طوری باشم که در آینده سراسر ایران مرا به خوبی یاد کنند و قهرمان ملی باشم.
شهید بهنام محمدی در تاریخ 28 مهرماه سال 1359 نزدیک فروشگاه فرهنگیان در خیابان آرش خرمشهر ترکشی به سینهاش اصابت کرد و شهید شد.
به علت اینکه مسجد سلیمان شهر ابا و اجدادی بهنام محمدی بود وی در این شهرستان به خاک سپرده شد ولی اکنون مدیران ارشد استان تصمیم گرفته اند پیکر مطهر این شهید را به قبرستان شهدای گمنام که محل تردد بیشتری نسبت به قبرستان گلکه است منتقل تا در آنجا مکانی باشکوه بنا کنند و مردم بیشتری با فداکاری این شهید نوجوان آشنا شوند.
فرماندار مسجدسلیمان در خصوص مراسم انتقال پیکر این شهید نوجوان گفت: پس از کسب نظر و اجازه از مراجع معظم تقلید و رهبر معظم انقلاب قرار است در روز 13 آبان مزار این نوجوان شهید که هم اکنون در مکانی نامناسب با ارزشهایش قرار دارد به مکان تپه شهدای گمنام این شهر انتقال یابد.
محمد خانچی افزود: طراحی المان مناسب و در خور شان این شهید والامقام هم اینک در حال انجام است و به زودی طراحی آن به پایان می رسد.
وی تصریح کرد: پس از انتقال مزار شهید بهنام محمدی و احداث المان جدید آن با همکاری سازمان میراث فرهنگی، آرامگاه این شهید به عنوان یک اثر معنوی و فرهنگی ثبت خواهد شد.
خانچی خواهان مشارکت و سرعت عمل جدی تمام دستگاه های اجرایی و دولتی در جبران کوتاهی گذشته در شناساندن ارزشهای شهید بهنام محمدی به جامعه شد و گفت: با احداث میدان جدید در محل سه راهی تلخاب این میدان به نام این شهید نامگذاری خواهد شد.
وی افزود: شرکت پست نیز تمبر یادبود این شهید والامقام را به چاپ رسانده و امروز همزمان با انتقال پیکر وی در شهر مسجدسلیمان رونمایی می شود.
خانچی با اشاره به اینکه زوایای پنهان ایثارگری این شهید نوجوان در کشور آنگونه که شایسته است تبیین نشده، گفت: کشور ترکیه در مورد زندگینامه شهید بهنام محمدی کتاب چاپ کردهاند و این سئوال پیش می آید که چگونه در بین شهدای مختلف هشت سال جنگ تحملی، زندگینامه این شهید چاپ می شود.
وی بیان کرد: در مورد بهنام محمدی دو جلد کتاب به تالیف “داوود امیریان” یکی ویژه کودکان و دیگری با نام دفاع مقدس در دست چاپ است. همچنین مستند 45 دقیقهای نیز در شبکه سه سیما در حال تولید است.
فرماندار مسجدسلیمان اظهار داشت: با مذاکرهای که با مسئول بسیج دانش آموزی کل کشور به عمل آمد، سعی بر این است که در جهت هر چه بهتر معرفی شدن این شهید به نسل نوجوان و جوان سال تحصیلی آینده با نام شهید بهنام محمدی نامگذاری و بخشی از زندگینامه شهید محمدی به دلیل این که دانشآموز است در کتابهای درسی گنجانده شود.
خانچی تصریح کرد: ثبت سالروز شهادت شهید بهنام محمدی در تقویم از مهمترین مصوبات ستاد استانی بزرگداشت شهید محمدی است و در صورت تصویب در شورای فرهنگ بومی خوزستان و پشت سر گذاشتن دیگر مراحل قانونی، سالروز شهادت شهید بهنام محمدی در تقویم کشور ثبت میشود.
فرماندار مسجدسلیمان بیان کرد: با هدف آشنایی بیشتر جوانان با شهید بهنام محمدی، در آینده نزدیک جشنواره فیلم کوتاه و شعر در بزرگداشت این شهید در خوزستان برگزار میشود.
Sorry. No data so far.