یکشنبه 30 نوامبر 14 | 13:33
کمیسیون ماده 5 در آزمونی دشوار

آموزشگاه درجه داری 06 تبدیل به برج می شود؟

جلسه دوشنبه ی کمیسیون ماده 5 (فردا)، محک مناسبی برای این دو خواهد بود تا در آزمونی سرنوشت ساز نسبت به این موضوع تصمیم گیری درستی اتخاذ کنند.


جلسه دوشنبه ی کمیسیون ماده 5 (فردا)، محک مناسبی برای این دو خواهد بود تا در آزمونی سرنوشت ساز نسبت به این موضوع تصمیم گیری درستی اتخاذ کنند؛ هرچند مهدی چمران نیز به احتمال زیاد به عنوان ناظر شورای شهر – و البته بدون حق رای- در این کمیسیون حضور خواهد داشت؛ وگرنه از امثال واحدی (مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران) که از دولت قبل ابقا شده است و علیرضا جاوید (شهردار منطقه 4) که به عنوان مدافع طرح در جلسه کمیسیون حاضر خواهند شد با توجه به سوابق درخشان! در خصوص تغییر کاربری های گسترده و اعطای تراکمهای بالا و مازاد در تهران انتظاری نیست!

خبر درست است! پادگان 06 تهران که خیلی از نظامی های پایتخت و حتی کشور و همچنین بسیاری از جوانهای تهرانی آموزشی های خود را در آنجا گذرانده اند تبدیل به برج های بلندمرتبه و تجارهای های کلان می شود!

پس از کش و قوسهای فراوان گویا عباس محتاج رییس بنیاد تعاون ارتش با مشاور طرح به نتیجه رسیده و جزییات قرار است در کمیسیون ماده 5 مطرح و به تصویب برسد؛ هرچند گویا بنیاد تعاون ارتش به دلیل میزان مساحت قابل توجهی که در اختیار شهرداری در خصوص فضای باز قرار می دهد خواستار بارگذاری بیشتر تراکمی در زمین های این پادگان شده است
پادگان 06 کجاست؟
پادگان 06 ارتش یک پادگان نظامی آموزشی است؛ این پادگان آنقدر در بین نظامی های ارتشی و مراتب آموزشی مهم و محبوب است که اسم رسمی آن «آموزشگاه نظامی درجه داری جوادالائمه نزاجا» بوده و به اختصار 06 خوانده می شود؛ این پادگان از یک طرف به بزرگراه صیاد شیرازی و از طرف دیگر به خیابان پاسداران متصل است. در شمال این اراضی، اماکن نظامی وزارت دفاع و شرکت صبا باطری قرار دارد؛
همین موقعیت ممتاز است که ارتشی ها را ترغیب کرده تا وارد مذاکرات سنگین با شهرداری تهران و وزارت راه و شهرسازی شوند و بتوانند بیشترین استفاده را از زمین پادگان ببرند؛ اینکه ورود ارتش به حوزه ساخت و ساز و فروش پادگان، آنهم با امکانات آموزشی که به مثابه یک دانشگاه برای نظامی های ارتشی کاربرد داشته، چقدر وجاهت دارد محل تامل است و جای بحث؛ اما بالاخره چند سالی است که ارتش روی این موضوع تمرکز کرده تا راه حلی برای بیشترین بهره از این زمین پیدا کند
البته باید دید آیا در خصوص زمین های پادگان 06 و تغییر کاربری حداقل 30% آن به تجاری های بلندمرتبه، مراتب با تمام تبعات آن به رهبری انقلاب گزارش شده و اذن ایشان اخذ شده است یا خیر!؟
جایگاه پدافند غیرعامل شهری کجاست؟
جدای از بحرانهای اجتماعی همچون فتنه 88 که ممکن است گهگاه در کشور و در شهرهای مختلف اتفاق بیفتد، حوادث غیرمترقبه ای همچون زلزله، سیل و …مواردی است که باید بلحاظ شهرسازی به آن دقت ویژه ای کرد؛ از طرف دیگر در جایگاه پدافند غیرعامل به طور حتم باید ملاحظات امنیت شهری بویژه در حملات احتمالی زمینی، هوایی و … کشورهای بیگانه نیز در نظر گرفته شود.
وقتی زمینهای بزرگی همچون پادگان 06 در معرض ساخت و ساز قرار میگیرند و امکانات آماده باش نظامی دیگر در انها وجود نخواهد داشت، شهر تهران چگونه می تواند در مقابله با خطرهای احتمالی امنیتی، نظامی و حتی آب و هوایی، آمادگی خود را حفظ کند؟
مطمئناً پدافند غیر عامل و مدیریت بحران های غیرمترقبه با نمایشهای کاذب و تعبیه “اتاق بحران” و … انجام شدنی نیست و باید فضاهای مناسب شهری در بحرانها به کمک مدیریت شهری بیایند
چمران هم ناراضی است
بارگذاری روی شریان دسترسی پاسداران در حال حاضر آنقدر بلحاظ کاربری های متعدد تجاری بالاست که تنها فضای تنفس این خیابان فقط قسمت شمالی آن است که در اختیار ارتش و وزارت دفاع قرار گرفته است؛ در صورت بارگذاری تجاری در این قسمت، خیابان پاسداران به طور کامل بلحاظ ترافیکی به اصطلاح قفل شده و کارکرد ترافیکی خود را از دست خواهد داد؛ گویا این موضوع مورد تذکر جدی چمران رییس شرای شهر تهران – که معمولا با تسامح با مسایل شهری برخورد می کند-  نیز قرار گرفته و از قرار معلوم مهدی چمران یکی از مخالفین جدی بارگذاری جدید حتی مطابق با طرح تفصیلی در خیابان پاسداران بوده و خواستار بازنگری در طرح تفصیلی شده است.

کمیسیون ماده 5 در آزمونی دشوار

اشراقی دبیر کمیسیون ماده 5 و حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی تاکنون ادعاهای زیادی در خصوص بارگذاری بیش از اندازه در شهر تهران بخصوص کاربری های تجاری داشته اند و مستقیم و غیرمستقیم گلایه های زیادی را در اینخصوص مطرح کرده اند؛ جلسه دوشنبه ی کمیسیون ماده 5 (فردا)، محک مناسبی برای این دو خواهد بود تا در آزمونی سرنوشت ساز نسبت به این موضوع تصمیم گیری درستی اتخاذ کنند؛ هرچند مهدی چمران نیز به احتمال زیاد به عنوان ناظر شورای شهر – و البته بدون حق رای- در این کمیسیون حضور خواهد داشت؛ وگرنه از امثال واحدی (مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران) که از دولت قبل ابقا شده است و علیرضا جاوید (شهردار منطقه 4) که به عنوان مدافع طرح در جلسه کمیسیون حاضر خواهند شد با توجه به سوابق درخشان! در خصوص تغییر کاربری های گسترده و اعطای تراکمهای بالا و مازاد در تهران انتظاری نیست!

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.