گوینده رادیو گفت: تهیهکنندگان و ناشران برای این مسئله فکر کنند و برای کتابهای گویا چارهای بیندیشند، زیرا اکنون دیگر زمان این رسیده که کتابهای گویا نقشی داشته باشند.
علیرضا معینی نویسنده و گوینده پیشکسوت رادیو به کتابهای خود اشاره کرد و گفت: کتابی به سفارش اداره کل پژوهشهای رادیو در موضوع گویندگی، گویندگی فارسی و فارسیتبار نوشتهام که این کتاب برای قشر گوینده و مجری نوشته شده که خوشبختانه مورد توجه قرار گرفته و به چاپ دوم رسیده است. این کتاب از کتابهای آموزشی سازمان صدا و سیما است و اولین کتاب در زمینه تخصصی گویندگی و هنر صدا بوده که نوشته شده است.
وی افزود: پیرو این کتاب چون علاقهمندان به فن گویندگی و صداپیشگی میخواستند در حوزه اجرای زنده و بداهه اطلاعاتی داشته باشند کتاب دیگری برای این گروه نوشتم، که اصول اولیه صدا و گویندگی و بیان و اجرا در آن لحاظ شده است که به زودی از سوی انتشارات سروش به نام «گویندگی هنر بیان» به زودی چاپ خواهد شد.
این گوینده رادیو در ادامه به موضوع کتابهای صوتی اشاره کرد و گفت: آنهایی که کتابهای گویا را جدی گرفتهاند موفق بودهاند و اگر کسی در این زمینه وارد شده و موفقیتی کسب نکرده به خاطر این بوده که در انتخابها، کتابهای مناسبی برای مخاطب عام انتخاب نکردهاند یا گوینده را خوب انتخاب نکرده بودند. البته مسئله دیگر این است که شاید کتابی به خوبی گویندگی نشده باشد و کتاب به جای اینکه مطالعه شود خوانده شده است.
معینی اضافه کرد: مثلا انتخاب کتابی 5 جلدی برای اولین کارهای کتاب گویا به نظر انتخاب نابجایی است، زیرا این کتاب مخاطب خاص داشته و مخاطب عام را درگیر نمیکند، باید برای جذب مخاطب عام کاری کرد، زیرا اهالی مطالعه و فرهنگ کتاب مورد نظر خود را پیدا کرده و میخوانند.
وی یادآور شد: باید فضای دیگری برای گویندگی و مطالعه کتاب ایجاد شود و به صرف اینکه کتابی باز شده و خوانده شود و به جای مخاطب کتاب را بخوانیم کاری نکردهایم. باید گویندگی را زیبا و دلپذیر کنیم و نحوه انتخاب کتاب را درست کنیم و در نحوه گویندگی تعریف تازهای ایجاد کنیم. همچنین با امکاناتی مثل موسیقی و افکت کار را برای مخاطب جذاب کنیم وگرنه اگر به جای مخاطب ما کتاب را بخوانیم کاری صورت نگرفته و پدیدهای اتفاق نمیافتد.
معینی گفت: امیدوارم تهیهکنندگان و ناشران برای این مسئله فکر کنند و برای کتابهای گویا چارهای بیندیشند، زیرا اکنون دیگر زمان این رسیده که کتابهای گویا نقشی داشته باشد و به طور کلی انتشارات و کتاب به وسیله رسانههای نو گسترش داشته باشد.
وی در پایان گفت: به پیشنهاد ایران صدا حافظ را خواندهام و اکنون روی پایگاه اینترنتی ایران صدا قابل دسترسی است. این اشعار فقط خوانده نشده بلکه زیباخوانی و صحیح خوانی شده و در کنار موسیقی مناسبی که برای هر غزل ساخته شده اثری در خور توجه را تولید کرده است و این کار در میان اهالی رادیو مورد اقبال قرار گرفت. ما باید در خاطر داشته باشیم که نشر آینده ما نشر الکترونیک است و باید این راهها را تجربه کرد.
Sorry. No data so far.