وزیر کشور دوران اصلاحات با بیان اینکه علیرغم تأکید قانون اساسی نظام حزبی در کشور دچار چالش است، گفت: احزاب و تشکلها یا نتوانستهاند و یا نخواستهاند مؤثر باشند و همین موضوع باعث میشود هنوز در جلسات در مورد ضرورت تحزب سخن بگوییم.
عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دوران اصلاحات در کنگره سراسری حزب اسلامی کار که از صبح امروز در سالن تلاش تهران آغاز شده است، با اشاره به مشکلات احزاب و ضرورت تحزب گرایی در کشور اظهار داشت: بعد از اینکه قانون اساسی به عنوان میثاق ملی تدوین شد و در اختیار جامعه قرار گرفت اصول قانون اساسی به عنوان نقشه راه در اختیار ملت قرار گرفت و به اصل تحزب در آن اشاره شده است و نیازی به بحث بیشتر درباره ضرورت تحزب نیست.
وی با طرح این موضوع که به این دلیل درباره ضرورت تحزب در کشور صحبت میشود چون نظام حزبی دچار چالش است، خاطرنشان کرد: این مسئله میتواند به این دلیل باشد که احزاب، تشکلها و سازمانهای مردمنهاد یا نتوانستهاند و یا نخواستهاند که مناسب عمل کنند و همین مسئله باعث میشود در جلسات در مورد حزب و فعالیت آن صحبت شود.
موسوی لاری با طرح این پرسش که احزاب چگونه باید در جامعه فعال باشند بیان داشت: تصور میکنم نقش محوری احزاب این است که سلیقههای همگون را کنار هم قرار بدهند و اولین کارکرد حزب این است که افراد متفرقه کنار هم جمع بشوند و یک مجموعه همفکر و هم سلیقه بسازد و از آن جمع برای رسیدن به نقطه مطلوب استفاده کند.
وی همچنین کارکرد دیگر احزاب را آموزش اعضا و هواداران و عرضه کردن نظراتی که اعضا باید به آن پایبند باشند عنوان کرد.
شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در ادامه با ذکر این نکته که کارکرد دیگر حزب نقد شرایط موجود است، یادآور شد: احزاب اگر در نقطه ثقل جامعه قرار بگیرند باید برنامه ارائه کنند و اگر در حاشیه باشند باید به نقد بپردازند و جامعه را به آنچه که باید باشد رهنمون کند، اگر در مسیر حرکت جامعه ضعفهایی وجود داشته باشد حزب باید برداشتهای خودش را ارائه بدهد تا جامعه بتواند به نقطه مطلوب برسد.
موسوی لاری با بیان اینکه حضور در عرصه قدرت از دیگر کارکردهای حزب محسوب میشود، تصریح کرد: معتقدم اینکه میگویند ما حزب تشکیل ندادهایم تا به قدرت برسیم یک تعارف است، اینکه قدرت را برای چه موضوع میخواهند یک بحث ارزشی است اما تمام فلسفه وجودی احزاب تلاش برای رسیدن به قدرت است.
Sorry. No data so far.