قاری پیشکسوت قرآن با بیان اینکه اگر از ظرفیت مساجد غافل شویم دشمنان به راحتی میتوانند بر فرهنگ ما مسلط شوند، گفت: برای پیشرفت در امور قرآنی باید به جای توسعه مؤسسات به تجهیز مساجد و توسعه جلسات سنتی قرآن بها دهیم.
«حبیب مهکام» قاری پیشکسوت قرآن کریم با اشاره به لزوم گسترش برنامههای قرآنی در مساجد، اظهار داشت: مساجد مهمترین پایگاههای فرهنگی کشور هستند که از دوران طاغوت با روشنگری و ایجاد فضایی دینی در جامعه نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشتهاند بنابراین میتوانند ظرفیت قابل توجهی نیز برای توسعه فعالیتهای قرآنی باشند.
اساتید بینالمللی قرآن در جلسات سنتی تربیت شدهاند
وی شرکت در جلسات سنتی قرآن کریم را بهترین شیوه آموزش آیات الهی دانست و افزود: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی جلسات سنتی قرآن صبحها پس از اقامه نماز در مساجد برگزار میشد که این جلسات برکات زیادی داشت که پیشرفت قرآنی کشور و تربیت قاریان بینالمللی قرآن کریم تنها بخشی از ثمرات آن است بنابراین باید به این جلسات بیشتر بها داده شود تا در مسیر توسعه فعالیتهای قرآنی پیش رویم.
مهکام در ادامه گفت: برخی معتقدند جلسات سنتی قرآن در فضای کنونی جامعه پاسخگوی نیاز افراد نیست اما به نظر من اگر این جلسات سنتی را متناسب با فرهنگ جامعه در مساجد برگزار کنیم به طور حتم افراد زیادی در این جلسات شرکت خواهند کرد.
ظرفیت مساجد را در ارتقای برنامههای قرآنی نادیده نگیریم
این قاری پیشکسوت قرآن کریم با اشاره به اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی برنامههای قرآنی در خفا برگزار میشدند، خاطر نشان کرد: در زمان طاغوت جلسات قرآنی بسیار کم بودند به همین جهت بسیاری از افراد از نقاط مختلف کشور به تهران یا مشهد که جلسات قرآنی در آنجا بیشتر مورد توجه قرار میگرفت، میآمدند تا بتوانند از آموزش قرآن بهره ببرند که شاید تحمل سختی راه و سایر مشکلات موجود برای کسب دانش قرآنی باعث شد که بسیاری از قاریان آن دوران به موفقیتهای چشمگیری دست یابند.
مهکام با بیان اینکه هماکنون برنامههای قرآنی بسیاری در جامعه برگزار میشود، افزود: رشد مؤسسات و برنامههای قرآنی در دهههای اخیر قابل توجه بوده است اما ما نباید در اجرای فعالیتهای قرآنی از ظرفیت مساجد غافل شویم چرا که پیامبر اسلام(ص) فرموده است: «اِنّما نُصِبَتِ المَساجِدُ لِلقُرآن؛ مساجد را برای قرآن بنا کردهاند» و در جایی دیگر فرمودهاند: «مَن اَحَبَّ القُرآنَ فَلیحِبَّ المَساجد؛ دوستدار قرآن دوستدار مسجد نیز هست».
مساجد برای برگزاری جلسات قرآنی تجهیز شود
این قاری پیشکسوت قرآن کریم با بیان اینکه برای تحقق مطالبات قرآنی رهبری تقویت جلسات سنتی قرآن در مساجد از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: مؤسسات قرآنی دستاوردهای قابل توجهی داشتهاند اما بهتر بود به جای تأسیس مؤسسات مختلف مساجد را تجهیز میکردیم تا برنامههای قرآنی در آنجا پیگیری شوند.
وی با اشاره به اینکه مسجد بدون قرآن بیمعنا است، گفت: مؤسسات و خانههای قرآنی بسیاری تشکیل شدهاند اما به عقیده من برای پیشرفت در امور قرآنی باید جلسات قرآن را در مساجد برگزار کنیم نه اینکه مؤسساتی برای آموزش قرآن در نظر بگیریم و از حکمت اصلی مساجد که برای خواندن قرآن بنا شدهاند، غفلت کنیم.
مساجد را سنگری برای جلوگیری از هجوم فرهنگ بیگانه کنیم
این قاری پیشکسوت قرآن کریم با بیان اینکه اگر از ظرفیت مساجد غافل شویم دشمنان به راحتی میتوانند بر فرهنگ و عقاید ما مسلط شوند، افزود: مساجد مهمترین پایگاههای فرهنگسازی هستند بنابراین باید با ایجاد جذابیت و اجرای برنامههای قرآنی متنوع افراد را جذب مساجد و آموزشهای قرآنی کرده و مساجد را سنگری برای جلوگیری از هجوم فرهنگ بیگانه کنیم.
وی با اشاره به ضرورت توجه ویژه به جلسات سنتی قرآن که در مساجد برگزار میشوند، گفت: اگر میخواهیم فرهنگ اسلامی را در جامعه نهادینه کنیم باید به مساجد توجه بیشتری داشته باشیم و طوری عمل کنیم که مساجد به عنوان اصلیترین پایگاههای قرآنی در بین مردم شناخته شوند به طوری که برای آموزش قرآن یا فرهنگسازی مردم به مساجد مراجعه کنند.
Sorry. No data so far.